Verwerkingstijd beheren

De verwerkingstijd begint wanneer een klant een bestelling plaatst en eindigt wanneer de bestelling door het bedrijf wordt afgehandeld. Bestellingen die verzending vereisen, worden als afgehandeld beschouwd wanneer het bedrijf de zending overhandigt aan een vervoerder. Als je bij de checkout snelle leverdatums wilt laten zien, is het sterk aan te raden bestellingen binnen twee werkdagen te verwerken.

De verwerkingstijd wordt gebruikt om de datum Afhandelen vóór in te stellen die wordt weergegeven op de pagina met de bestelindex en de bestelgegevens.

Als je klikt op Shop Promise instellen, worden bij de checkout geautomatiseerde leverdatums weergegeven voor in aanmerking komende bestellingen. Je kunt Vervangende leverdatums weergeven voor bestellingen zonder Shop Promise activeren voor bestellingen die niet in aanmerking komen voor Shop Promise, maar waar je nog steeds een leverdatum voor wilt weergeven.

Als je op Shop Promise uitschakelen klikt of als je niet in aanmerking komt, kun je Leverdatums weergeven bij de checkout activeren, zodat daar verwachte leverdatums worden weergegeven.

De verwerkingstijd beheren wanneer Shop Promise is gedeactiveerd

Verwerkingstijd instellen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Verwachte leverdatums op Leverdatums weergeven bij de checkout.

3. Vink Verwachte leverdatums weergeven bij de checkout aan als je de leverdatums aan klanten wilt laten zien.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Verwerkingstijd van bestelling een van de volgende verwerkingstijden die in jouw bedrijf gangbaar is.

• Dezelfde werkdag
    • Volgende werkdag
    • twee werkdagen
    • aangepaste verwerkingstijd
      • Als je Aangepaste verwerkingstijd selecteert, typ je de numerieke waarde of gebruik de pijlen omhoog en omlaag om de aangepaste verwerkingstijd aan te geven.
      • De aangepaste verwerkingstijd kan 3 tot 40 werkdagen of 1 tot 8 weken zijn.
  5. Klik op Opslaan.

Verwerkingstijd aanpassen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Verwachte leverdatums op Leverdatums weergeven bij de checkout.

3. Selecteer een andere verwerkingstijd in de vervolgkeuzelijst Verwerkingstijd van bestelling.

4. Klik op Opslaan.

Verwerkingstijd verwijderen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Verwachte leverdatums op Leverdatums weergeven bij de checkout.

3. Schakel Verwachte leverdatums weergeven bij de checkout uit.

4. Klik op Opslaan.

De verwerkingstijd beheren wanneer Shop Promise is geactiveerd

Verwerkingstijd instellen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Verwachte leverdatums op Vervangende leverdatums weergeven bij de checkout voor bestellingen zonder Shop Promise.

3. Schakel Vervangende leverdatums weergeven bij de checkout in als je de leverdatums aan klanten wilt laten zien.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Verwerkingstijd van bestelling een van de volgende verwerkingstijden die in jouw bedrijf gangbaar is.

• Dezelfde werkdag
    • Volgende werkdag
    • twee werkdagen
    • aangepaste verwerkingstijd
      • Als je Aangepaste verwerkingstijd selecteert, typ je de numerieke waarde of gebruik de pijlen omhoog en omlaag om de aangepaste verwerkingstijd aan te geven.
      • De aangepaste verwerkingstijd kan 3 tot 40 werkdagen of 1 tot 8 weken zijn.
  5. Klik op Opslaan.

Verwerkingstijd aanpassen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Verwachte leverdatums op Vervangende leverdatums weergeven bij de checkout voor bestellingen zonder Shop Promise.

3. Selecteer een andere verwerkingstijd in de vervolgkeuzelijst Verwerkingstijd van bestelling.

4. Klik op Opslaan.

Verwerkingstijd verwijderen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Verwachte leverdatums op Vervangende leverdatums weergeven bij de checkout voor bestellingen zonder Shop Promise.

3. Schakel Vervangende leverdatums weergeven bij de checkout uit.

4. Klik op Opslaan.

De verwerkingstijd beheren wanneer je niet in aanmerking komt voor Shop Promise

Verwerkingstijd instellen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Verwachte leverdatums op Leverdatums weergeven bij de checkout.

3. Schakel Verwachte leverdatums weergeven bij de checkout in als je de leverdatums aan klanten wilt laten zien.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Verwerkingstijd van bestelling een van de volgende verwerkingstijden die in jouw bedrijf gangbaar is.

• Dezelfde werkdag
    • Volgende werkdag
    • twee werkdagen
    • aangepaste verwerkingstijd
      • Als je Aangepaste verwerkingstijd selecteert, typ je de numerieke waarde of gebruik de pijlen omhoog en omlaag om de aangepaste verwerkingstijd aan te geven.
      • De aangepaste verwerkingstijd kan 3 tot 40 werkdagen of 1 tot 8 weken zijn.
  5. Klik op Opslaan.

Verwerkingstijd aanpassen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.
    1. Klik in de sectie Verwachte leverdatums op Leverdatums weergeven bij de checkout. 3. Selecteer een andere verwerkingstijd in de vervolgkeuzelijst Verwerkingstijd van bestelling. 4. Klik op Opslaan.

Verwerkingstijd verwijderen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.
    1. Klik in de sectie Verwachte leverdatums op Leverdatums weergeven bij de checkout. 3. Schakel Verwachte leverdatums weergeven bij de checkout uit. 4. Klik op Opslaan.