Hantera behandlingstid

Behandlingstid är tiden mellan när en order läggs av en kund och när ordern distribueras av företaget. Ordrar som kräver frakt betraktas som distribuerade när företaget ger leveransen till en transportörstjänst. Vi rekommenderar starkt att du behandlar ordrar inom två arbetsdagar för att visa snabba leveransdatum i kassan.

Behandlingstiden används för att konfigurera datumet Distribuera senast den som visas i orderindexet och på orderinformationssidan.

Om du klickar på Aktivera Shop Promise visas automatiska leveransdatum för berättigade ordrar i kassan. Du kan aktivera Visa reservleveransdatum för ordrar utan Shop Promise för ordrar som inte är berättigade för Shop Promise men som du fortfarande vill visa ett leveransdatum för.

Om du klickar på Inaktivera Shop Promise eller om du inte är berättigad kan du aktivera Visa leveransdatum i kassan så att förväntade leveransdatum visas i kassan.

Hantera din behandlingstid när Shop Promise inaktiveras

Ställ in din behandlingstid

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på Visa leveransdatum i kassan i avsnittet Förväntade leveransdatum.

3. Markera Visa förväntade leveransdatum i kassan för att visa leveransdatum för kunder.

4. I rullgardinsmenyn Orderbehandlingstid väljer du en av följande behandlingstider som gäller för ditt företag.

• Samma arbetsdag
    • Nästa arbetsdag
    • Två arbetsdagar
    • Anpassad behandlingstid
      • Om du väljer Anpassad behandlingstid måste du skriva in ditt numeriska värde eller använda uppåt- och nedåtpilarna för att indikera din anpassade behandlingstid.
      • Anpassad behandlingstid kan vara 3 till 40 arbetsdagar eller 1 till 8 veckor.
  5. Klicka på Spara.

Justera din behandlingstid

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på Visa leveransdatum i kassan i avsnittet Förväntade leveransdatum.

3. Välj en annan behandlingstid i rullgardinsmenyn Orderbehandlingstid.

4. Klicka på Spara.

Ta bort din behandlingstid

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på Visa leveransdatum i kassan i avsnittet Förväntade leveransdatum.

3. Avmarkera Visa förväntade leveransdatum i kassan.

4. Klicka på Spara.

Hantera din behandlingstid när Shop Promise har aktiverats

Ställ in din behandlingstid

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Förväntade leveransdatum klickar du på Visa reservleveransdatum för ordrar utan Shop Promise.

3. Markera Visa reservleveransdatum i kassan för att visa leveransdatum för kunder.

4. I rullgardinsmenyn Orderbehandlingstid väljer du en av följande behandlingstider som gäller för ditt företag.

• Samma arbetsdag
    • Nästa arbetsdag
    • Två arbetsdagar
    • Anpassad behandlingstid
      • Om du väljer Anpassad behandlingstid måste du skriva in ditt numeriska värde eller använda uppåt- och nedåtpilarna för att indikera din anpassade behandlingstid.
      • Anpassad behandlingstid kan vara 3 till 40 arbetsdagar eller 1 till 8 veckor.
  5. Klicka på Spara.

Justera din behandlingstid

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Förväntade leveransdatum klickar du på Visa reservleveransdatum för ordrar utan Shop Promise.

3. Välj en annan behandlingstid i rullgardinsmenyn Orderbehandlingstid.

4. Klicka på Spara.

Ta bort din behandlingstid

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Förväntade leveransdatum klickar du på Visa reservleveransdatum för ordrar utan Shop Promise.

3. Avmarkera Visa reservleveransdatum i kassan.

4. Klicka på Spara.

Hantera din behandlingstid när du inte är berättigad för Shop Promise

Ställ in din behandlingstid

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på Visa leveransdatum i kassan i avsnittet Förväntade leveransdatum.

3. Markera Visa förväntade leveransdatum i kassan för att visa leveransdatum för kunder.

4. I rullgardinsmenyn Orderbehandlingstid väljer du en av följande behandlingstider som gäller för ditt företag.

• Samma arbetsdag
    • Nästa arbetsdag
    • Två arbetsdagar
    • Anpassad behandlingstid
      • Om du väljer Anpassad behandlingstid måste du skriva in ditt numeriska värde eller använda uppåt- och nedåtpilarna för att indikera din anpassade behandlingstid.
      • Anpassad behandlingstid kan vara 3 till 40 arbetsdagar eller 1 till 8 veckor.
  5. Klicka på Spara.

Justera din behandlingstid

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.
    1. Klicka på Visa leveransdatum i kassan i avsnittet Förväntade leveransdatum. 3. Välj en annan behandlingstid i rullgardinsmenyn Orderbehandlingstid. 4. Klicka på Spara.

Ta bort din behandlingstid

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.
    1. Klicka på Visa leveransdatum i kassan i avsnittet Förväntade leveransdatum. 3. Avmarkera Visa förväntade leveransdatum i kassan. 4. Klicka på Spara.