Hantera språk

Lägg till nya språk i din webbshop

Innan du börjar ska du se till att din butik uppfyller kraven för att få bedriva försäljning på flera språk.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. Klicka på Lägg till språki Översatta språk.

3. Välj ett språk från rullgardinsmenyn och klicka sedan på Lägg till.

4. Följ stegen för att importera ditt översatta innehåll till Shopify.

5. Alternativt kan du klicka på Besök Shopifys appbutik och följa stegen för att installera en översättningsapp i din butik.

6. Följ stegen i appen för att översätta innehållet i din webbutik och publicera nya språk.

7. Klicka på Förhandsgranska för att visa olika språk i din webbutik. Du kan förhandsgranska både publicerade och opublicerade språk.

Publicera ett språk i din webbshop

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. I Översatta språk klickar du på Publicera intill det språk som du vill göra tillgängligt för kunder i din butik.

3. Klicka på Spara.

Hantera språk för marknader

Som standard använder varje ny marknad som du skapar din butiks standardspråk.

Du måste tilldela nypublicerade språk till en marknad innan de blir synliga för besökare i din webbutik. Du kan inte lägga till opublicerade språk på en marknad.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Marknader från din Shopify-administratör.

2. Klicka på Hantera intill den marknad som du vill uppdatera.

3. Klicka på Domäner och språk.

4. Markera kryssrutan för varje språk som du vill aktivera i avsnittet Språk.

5. Klicka på Spara.

Ta bort ett språk i din webbshop

Du kan även avpublicera ett språk, vilket döljer språket för kunder. Alla länkar till butiken på det specifika språket leder till ett 404 "Sidan hittades inte"-fel, så skapa omdirigeringar för alla dina opublicerade språk.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. I Översatta språk klickar du på Ta bort publicering intill det språk du vill göra otillgängligt.

3. Klicka på Spara.

Om du avpublicerar ett språk tar du även bort språket från alla marknader det lagts till på.

Radera ett språk i din webbshop

Du kan även radera språket om du är säker på att du inte behöver översättningar på det språket. Om du raderar ett språk raderas även all översättning av det språket permanent. Om ett språk återaktiveras i framtiden måste översättningarna läggas till igen.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. I Översatta språk klickar du på radera-ikonen intill det opublicerade språk som du vill ta bort från din butik.

3. Klicka på Radera.

Om du raderar ett språk tar du även bort språket från alla marknader det lagts till på.