Hantera språk

Se till att du är redo att översätta

Du måste tillhandahålla översättningarna när du lägger till språk i din butik. Se till att du har översättningar till hands innan du lägger till ett nytt språk eller att du har installerat en översättningsapp och har tilldelat språket till en marknad.

Lägg till nya språk i webbshoppen

Innan du börjar ska du se till att din butik uppfyller kraven för att få bedriva försäljning på flera språk.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.
  2. Klicka på Lägg till språk.
  3. Välj ett språk från rullgardinsmenyn och klicka sedan på Lägg till.
  4. Välj en aktiv marknad att lägga till ditt språk på.
  5. Gör något av följande:

6. Klicka på Förhandsgranska för att visa olika språk i din webbutik. Du kan förhandsgranska både publicerade och opublicerade språk.

Publicera ett språk i din webbshop

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. I Opublicerade språk klickar du på Publicera intill det språk som du vill göra tillgängligt för kunder i din butik.

3. Klicka på Spara.

Hantera språk för marknader

Som standard använder varje ny marknad som du skapar din butiks standardspråk.

Du måste tilldela nyutgivna språk till en marknad innan de blir synliga för besökare i din webbshop.

Lägg till ett språk på en marknad

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. Klicka på Fler åtgärder bredvid det språk du vill lägga till på en marknad.

3. Klicka på Lägg till på marknad.

4. Klicka på Klar.

Ta bort ett språk från en marknad

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. Klicka på Fler åtgärder bredvid det språk du vill ta bort från en marknad.

3. Klicka på Ta bort.

4. Klicka på Klar.

Ta bort ett språk i din webbshop

Du kan även avpublicera ett språk, vilket döljer språket för kunder. Alla länkar till butiken på det specifika språket leder till ett 404 "Sidan hittades inte"-fel, så skapa omdirigeringar för alla dina opublicerade språk.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. I Publicerade språk klickar du på Ta bort publicering intill det språk du vill göra otillgängligt.

3. Klicka på ta bort publicering.

Om du avpublicerar ett språk tar du även bort det språket från alla marknader det lagts till på.

Radera ett språk i din webbshop

Du kan även radera språket om du är säker på att du inte behöver översättningar på det språket. Om du raderar ett språk raderas även all översättning av det språket permanent. Om ett språk återaktiveras i framtiden måste översättningarna läggas till igen.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. I Opublicerade språk klickar du på radera-ikonen intill det opublicerade språk som du vill ta bort från din butik.

3. Klicka på Radera.

Om du raderar ett språk tar du även bort det språket från alla marknader det lagts till på.

Ändra standardspråket för din webbshop

Du kan ändra standardspråket för din butik. Ditt standardspråk för butiken används i din Shopify-admin och i din butiks kassa och tema.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Språk.

2. Under publicerade språk klickar du på Ändra standard bredvid det språk som är ditt nuvarande standardspråk.

3. Välj ett språk från menyn.