Konfigurera Managed Markets

När du har uppgraderat till Managed Markets måste du förbereda och konfigurera butiken för internationella kunder. Överväg att granska följande åtgärder för att förbereda butiken innan du börjar sälja produkter på internationella marknader.

Få din globalt unika identifierare (GUID) för Managed Markets

Om du vill distribuera en Managed Markets-order med hjälp av distributionstjänster från tredjepart, som till exempel Flexport, måste du kopiera den globalt unika identifieraren (GUID) från Shopify-admin och sedan slutföra konfigurationen direkt med distributionstjänsten. Ditt ID för Managed Markets är detsamma som ditt GUID för Managed Markets.

Steg:

1. Gå till du Inställningar > Marknader i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på kopiaikonen bredvid ditt GUID i avsnittet Orderdistribution.

När du har fått ditt Managed Markets GUID/handlar-ID måste du slutföra konfigurationen med en av de distributionstjänster som stöds.

Ett GUID är inte samma sak som ett handlar-ID, ett ID för ett handelskonto eller ett konto för en kortprocessor. Om du behöver tillhandahålla någon av dessa identifierare till en tredje part kan du använda ditt butiks-ID istället. Kontakta Shopify-support för att få ditt butiks-ID.

Konfigurera leverans

Se listan över tillgängliga bud innan du börjar leverera med Managed Markets. Ladda ner en fraktkostnadstabell och ställ in dina fasta och budberäknade avgifter för leverans.

Översyn av fraktkostnader och produktpriser

Överväg att se över dina fraktkostnader och produktpriser beroende på dina företagsmål:

Om du redan har en befintlig internationell kundbas, fundera över hur mycket du debiterar dina kunder för frakt nu.

Översätt och lokalisera butiksinnehållet

Överväg att lokalisera och översätta innehållet i din butik för att hjälpa dig att öka försäljningen i länder där engelska inte är huvudspråket. Du kan börja med att översätta din butik till de mest använda språken på dina viktigaste internationella marknader.

Du kan installera appen Shopify Translate & Adapt i din butik för att lägga till språk och hantera anpassat innehåll för din Shopify-butik. Läs mer om lokalisering och översättning.

Du kan också skapa anpassat innehåll för dina viktigaste internationella marknader för att tilltala de regionala och kulturella aspekterna för varje marknad.

Uppdatera butikens leveranspolicyer och vanliga frågor

Överväg att uppdatera din butiks leveranspolicyer och vanliga frågor, så att dina kunder förstår hur internationell leverans fungerar i din webbshop.

Du kan lägga till följande information på relevanta sidor eller policyer i din webbshop:

• en lista över länder som du skickar produkter till
  • ett meddelande som informerar dina kunder om att tullavgifter och skatter beräknas i kassan och att de inte behöver betala dem vid leverans
  • ett meddelande som informerar kunderna om att DHL- och UPS-leveranstjänster med spårningsnummer används för att frakta och leverera produkter
  • ett tecken på att kunderna kan använda sin egen lokala valuta och en lokal betalningsmetod för att betala för dina produkter

Följa regler för konsumentintegritet

Managed Markets och Global-e är GDPR-kompatibla med den information som visas i din kassa. Dina kunder godkänner Global-e:s integritetspolicy i kassan när de gör en order.

Du ansvarar dock för de uppgifter som du har tillgång till när dina kunder köper från din webbshop. Om du säljer till kunder inom Europeiska unionen och Storbritannien måste du säkerställa GDPR-efterlevnad av godkännande av spårningskakor.

Överväg att installera en tredjeparts spårningsapp för cookies för att följa Storbritanniens och Europeiska unionens regler för kundsekretess.

Skapa marknader för enskilda länder

Med Managed Markets kan du sälja till fler än 150 länder, men de är alla en del av en stor marknad för många länder.

Överväg att skapa marknader för enskilda länder som är viktigast för din verksamhet. För varje enskild marknad skapas en underkatalog som erbjuder SEO-fördelar för din butik.

Se till att du och din personal känner till processen för hur du distribuerar ordrar och skriver ut fraktsedlar direkt i Shopify.

Om du använder en tredjepartsdistributionspartner för att distribuera dina ordrar ska du meddela dem att alla nya internationella ordrar kommer att ha fraktsedlar och tulldokumentation via Managed Markets.

Marknadsföring inom dina viktigaste internationella marknader

Överväg att investera i marknadsföringskampanjer för dina viktigaste internationella marknader för att skapa en kundbas och driva internationell försäljning. Läs den här fallstudien om hur Managed Markets förbättrade WOLFpaks internationella expansionsinsatser.