Visa fakturor för Shopify Plus-organisationen i Organisationsinställningar

Du måste du ha behörighet för att Visa räkningar och preferenser, inklusive betalningsmetoder för att se fakturor för din Shopify Plus-organisation.

Visa aktuell faktureringsperiod i Organisationsinställningar

Du kan granska din nuvarande faktureringsperiod i Shopify-admin.

Steg:

1. Från din Shopify-admin klickar du på Inställningar.
  2. Klicka på Fakturering i avsnittet Organisation.

Information tillgänglig i avsnittet Aktuell faktureringsperiod

Avsnittet Aktuell faktureringsperiod på sidan Fakturering innehåller följande information.

Beskrivning av informationen i avsnittet för aktuell faktureringsperiod.
Information Beskrivning
Aktuell faktureringsperiod Datumintervallet som ingår i den aktuella faktureringsperioden. Avgifter som tillkommit under denna period läggs till din nästa faktura.
Löpande totalbelopp Det nuvarande totalsumman för alla avgifter som har förts över i butikerna i din organisation under den aktuella faktureringsperioden.
Betalningsmetod Betalningsmetoden som används för att betala din räkning. Följande information visas, beroende på vilken betalningsmetod du använder:
  • Bankkonto: banken och de sista fyra siffrorna för ditt konto.
  • Kreditkort: korttyp och de sista fyra siffrorna på kortet.
  • PayPal: indikerar att PayPal används för betalningar, samt PayPal-e-postadressen.
  • UPI (endast Indien): indikerar att UPI används för betalningar och UPI-användarnamnet.
  • Manuella betalningar: indikerar att betalningar görs manuellt.
Betalningströskel Det belopp som återstår innan din organisation uppfyller faktureringströskeln.Om butikerna i din organisation debiterar avgifter som överskrider detta tröskelvärde debiteras det löpande totalbeloppet omedelbart, istället för din vanliga faktureringsperiod.

Visa uppgifter om faktureringsperiod i Organisationsinställningar

Du kan granska en detaljerad sammanställning av avgifterna i den aktuella faktureringsperioden för din organisation per kategori och efter butik.

Steg:

1. Från din Shopify-admin klickar du på Inställningar.
  2. Klicka på Fakturering i avsnittet Organisation.
  3. Klicka på Visa detaljer i avsnittet Aktuell faktureringsperiod.

Information tillgänglig i avsnittet Aktuell faktureringsperiod

Den detaljerade vyn av en faktura innehåller följande typer av avgifter. Klicka på kategorin för att granska varje butiks totala avgifter inom den kategorin.

Beskrivning av informationen i avsnittet för detaljerad räkning.
Avgiftskategori Beskrivning
Plattformsavgifter Plattformsavgifter räknas inte in i faktureringströskeln och debiteras endast under vanliga faktureringscykler.
Shopify-tjänster Shopifys serviceavgifter grupperas efter kategori, till exempel Shopify e-post eller Shopify Tax.
Tredjeparts appavgifter Alla avgifter från tredjepartsappar som installeras via Shopify App Store. Klicka på appikonen intill butiksnamnet för att hantera installerade appar för en specifik butik.

Visa faktureringshistorik i Organisationsinställningar

Under avsnittet Aktuell faktureringsperiod finns en lista över alla fakturor som har utfärdats till din organisation. Klicka på fakturan som du vill granska för att se detaljerna för en faktura.

Visa arkiverade fakturor

Fakturor arkiveras om något av följande stämmer:

• En butik hade fakturor innan den gick med i din organisation.
  • En butik hade fakturor innan organisationens fakturering överfördes till Organisationsinställningar.

Klicka på Visa arkiv för att granska arkiverade fakturor.

Exportera fakturahistorik

Du kan exportera fakturor för din organisation som en kommaseparerad värdefil (CSV).

Steg:

1. Från din Shopify-admin klickar du på Inställningar.
  2. Klicka på Fakturering i avsnittet Organisation.
  3. Gör något av följande:
    • Gör följande för att exportera den aktuella sidan med fakturor eller fakturor inom ett datumintervall:
      1. Klicka på Exportera fakturor.
      2. Välj den gruppering av fakturor som du vill exportera.
      3. Klicka på Exportera fakturor.

- Gör följande för att exportera specifika fakturor: 1. Välj de räkningar du vill exportera. 2. Klicka på Exportera valda fakturor.

Skapa en utgiftsrapport i Organisationsinställningar

Med utgiftsrapporteringsfunktionen kan du exportera avgifter baserat på deras respektive debiteringsdatum. Rapporten innehåller detaljer som butiker, avgiftskategorier och datumintervall. CSV-filen med utgiftsrapporten skickas till den e-postadress som är kopplad till ditt Shopify-konto.

Steg:

1. Från din Shopify-admin klickar du på Inställningar.
  2. Klicka på Fakturering i avsnittet Organisation.
  3. I avsnittet Tidigare fakturor klickar du på ... och sedan på Skapa utgiftsrapport.
  4. På sidan Utgiftsrapport kan du anpassa rapporten genom att välja specifika butiker, avgiftskategorier och datum.

• I avsnittet Rapportdetaljer kan du använda menyn Butiker för att söka efter eller välja specifika butiker.
    • I avsnittet Rapportdetaljer kan du använda menyn Avgiftskategorier för att söka efter eller välja avgiftskategorier.
    • I avsnittet Datumintervall kan du använda menyn Varaktighet för att skapa en utgiftsrapport för de senaste 7, 30, 90 eller 365 dagarna. Du kan också välja ett anpassat start- och slutdatum.
  5. När du har konfigurerat rapporten klickar du på Exportera rapport.

Så är utgiftsrapporten uppbyggd

• Fakturadatum: Detta är det datum då avgiften lades till på en faktura, skatter beräknades och betalningen behandlades. Om du t.ex. köpte en fraktsedel den 14 november som användes för en faktureringsperiod som slutade den 28 november, är fakturadatumet den 28 november.
  • Avgiftskategori: Exempel är avgifter för appar, prenumerationer, leverans och transaktioner.
  • Debiteringsdatum: Detta är det datum då avgiften togs ut. Om du exempelvis köpte en fraktsedel den 14 november är avgiftsdatumet den 14 november.
  • Butiksnamn: Visar namnen på antingen alla valda butiker eller specifika butiker som du har valt att inkludera i uppgifterna i din utgiftsrapport.