Konfigurera Google Analytics 4

Innan du kan börja samla in data om din butik måste du ha ett Google Analytics-konto och skapa en Google Analytics 4-egenskap. Du kan sedan konfigurera Google Analytics 4-taggar i din Shopify-butik och länka ditt Google Ads-konto till ditt Google Analytics-konto.

Steg 1: Skapa ett Google-konto och ett Google Analytics-konto

Du behöver ett Google-konto för att kunna använda Google Analytics. Om du redan använder Google-produkter, till exempel Gmail eller Ads, kan du använda samma konto för Google Analytics.

Skapa ett Google-kontoom du inte redan har ett konto för en produkt från Google. Du behöver inte använda Gmail-kontot för något annat än att logga in och ut från Google Analytics.

När du har skapat ett Google-konto måste du Skapa ett Analytics-konto. När du har skapat ditt Google Analytics-konto fortsätter du till Steg 2: Skapa en Google Analytics 4-egenskap.

Steg 2: Skapa eller flytta en Google Analytics 4-egenskap

Om du vill aktivera Google Analytics 4 kan du antingen skapa en ny Google Analytics 4-egenskap som ska läggas till i din Shopify-butik eller flytta en befintlig egenskap som du tidigare skapat.

När du har skapat din egenskap måste du skapa en webbdataström. Anteckna tagg-ID eftersom du kommer att behöva använda det i steg 3.

Steg 3: Lägg till Google Analytics 4-taggar

Om du inte har Google & YouTube-kanalen installerad blir du uppmanad att installera den under konfigureringsprocessen för dina GA4-taggar. Du behöver inte ansluta till Google Merchant Center för att slutföra konfigureringen av GA4-taggar.

Steg:

1. Gå till Webbshop > Preferenser från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Hantera pixel här i avsnittet Google Analytics.
  3. Klicka på Anslut ditt Google-konto.
  4. I avsnittet Dina Google Analytics-egenskaper, välj taggen för den GA4-egenskap som du vill ansluta till din Shopify-butik.
  5. Klicka på Anslut.

När du har konfigurerat Google Analytics 4-taggar spåras vissa e-handelshändelser automatiskt. Om du vill veta mer om händelsespårning i Google Analytics 4, se Konfigurera Google Analytics-händelser.

Steg 4: Länka ditt Google Analytics-konto till ditt Google Ads-konto

Om du länkar en Google Analytics-egenskap till ditt Google Ads-konto kan du analysera kundaktivitet i din butik som du kan använda för att mäta viktiga händelser och skapa målgrupper.

För att länka ditt Google Analytics-konto till ditt Google Ads-konto, se Länka Google Ads och Analytics.