Administration af sprog

Sørg for, at du er klar til at oversætte

Du skal selv levere oversættelserne, når du tilføjer sprog i din butik. Inden du tilføjer et nyt sprog, skal du sørge for, at du har dine oversættelser klar, eller at du har installeret en oversættelsesapp, og at du har knyttet sproget til et marked.

Tilføj nye sprog i din webshop

Sørg for, at din butik opfylder kravene for salg på flere sprog, inden du går i gang.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Sprog i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Tilføj sprog.
  3. Vælg et sprog i rullemenuen, og klik derefter på Tilføj.
  4. Vælg et aktivt marked, du vil føje dit sprog til.
  5. Gør et af følgende:

6. Klik på Forhåndsvisning for at se forskellige sprog i din webshop. Du kan både se en forhåndsvisning af udgivne og ikke-udgivne sprog.

Udgiv et sprog i din webshop

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Sprog i din Shopify-administrator.

2. I Sprog, der ikke er udgivet skal du klikke på Udgiv ud for det sprog, du vil gøre tilgængeligt for kunderne i din butik.

3. Klik på Gem.

Administrer sprog for markeder

Alle nye markeder, du opretter, bruger som standard din butiks standardsprog.

Du skal tildele nyligt udgivne sprog til et marked, før de bliver synlige for besøgende i din webshop.

Føj et sprog til et marked

1. Gå til Indstillinger > Sprog i din Shopify-administrator.

2. Klik på Flere handlinger ud for det sprog, du vil føje til et marked.

3. Klik på Føj til marked.

4. Klik på Udført.

Fjern et sprog fra et marked

1. Gå til Indstillinger > Sprog i din Shopify-administrator.

2. Klik på Flere handlinger ud for det sprog, du vil fjerne fra et marked.

3. Klik på Fjern.

4. Klik på Udført.

Annuller udgivelsen af et sprog i din webshop

Du kan også annullere udgivelsen af et sprog. Dette skjuler sproget for dine kunder. Eventuelle links i butikken til dette sprog, medfører 404-fejlen “Siden blev ikke fundet”, så du bør oprette omdirigeringer for alle dine ikke-udgivne sprog.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Sprog i din Shopify-administrator.

2. I Udgivne sprogskal du klikke på Annuller udgivelse ud for det sprog, du vil gøre utilgængeligt.

3. Klik på Annuller udgivelse.

Hvis du annullerer udgivelsen af et sprog, fjernes dette sprog også fra alle markeder, hvor det er tilføjet.

Slet et sprog i din webshop

Hvis du er sikker på, at du ikke har brug for oversættelser på dette sprog, kan du også vælge at slette det. Når du sletter et sprog, slettes alle dets oversættelser også permanent. Det betyder, at oversættelserne skal tilføjes igen, hvis du genaktiverer sproget på et senere tidspunkt.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Sprog i din Shopify-administrator.

2. I Sprog, der ikke er udgivet skal du klikke på sletteikonet ved siden af det ikke-udgivne sprog, som du vil have fjernet fra din butik.

3. Klik på Slet.

Hvis du sletter et sprog, fjernes dette sprog også fra alle markeder, hvor det er tilføjet.

Skift standardsproget for din webshop

Du kan ændre standardsproget for din butik. Dit standardsprog for butikken bruges i din Shopify-administrator og i din butiks betaling og tema.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Sprog i din Shopify-administrator.

2. I Udgivne sprog skal du klikke på Skift standard ud for det sprog, som er dit aktuelle standardsprog.

3. Vælg et sprog i menuen.