Ofte stillede spørgsmål om migrering fra engrossalgskanalen til B2B

Gennemgå disse ofte stillede spørgsmål for at få mere at vide om migrering fra Plus-engrossalgskanalen til B2B on Shopify.

Generelt

Hvorfor udfaser Shopify Plus-engrossalgskanalen og introducerer B2B on Shopify?

Plus-engrossalgskanalen vil ikke være tilgængelig fra og med den 30. april på grund af en ændring i supporten til Google Chromes tredjepartscookies. Alle shopejere, der bruger engrossalgskanalen, skal migrere til B2B on Shopify inden denne dato.

Har B2B på Shopify alle de samme funktioner som Plus-engrossalgskanalen?

B2B on Shopify tilbyder nye funktioner og fordele ved salg til B2B-kunder, men har også mange andre populære funktioner fra engrossalgskanalen, herunder Betalingsproces til ordrekladde og kundespecifikke produkter, der udgives via kataloger.

På nuværende tidspunkt er der nogle få forskelle mellem Plus-engrossalgskanalen og B2B på Shopify:

Tabel over forskellene mellem funktioner i Plus-engrossalgskanalen og B2B på Shopify
Funktion i Plus-engrossalgskanal Aktuel funktion i B2B på Shopify
Yderligere prislistetyper I B2B på Shopify svarer kataloger til prislister. Få mere at vide om B2B-kataloger og de aktuelle forskelle mellem disse kataloger og prislisterne i Plus-engrossalgskanalen.
I alt for min. ordrer Du kan angive en minimumsværdi, som kunder skal købe for, på Plus-engrossalgskanalen. Selvom denne funktion ikke er tilgængelig på B2B on Shopify lige nu, kan du implementere minimumsordretotaler ved hjælp af metafelter og valideringsfunktioner i betalingsprocessen eller en tredjepartsapp. Kontakt Shopify Support for at få mere at vide.
Mængderegler og mængdebaserede priser på produktniveau I Plus-engrossalgskanalen kan du oprette mængderegler og særpriser på produktniveau for produktkøb, hvor kunder kan mikse og matche forskellige varianter for at opfylde minimumsbeløbet for køb. Selvom denne funktion ikke er tilgængelig på B2B on Shopify, kan du angive mængderegler og mængdebaserede priser på variantniveau.

En forskel på Plus-engrossalgskanalen og B2B on Shopify er, at B2B on Shopify giver adgang til de funktioner i webshoppen, der kan tilpasses, såsom Functions (der erstatter scripts), rabatter, temaer, API-adgang og Markets. B2B on Shopify indeholder også en mere brugervenlig brugergrænseflade for både shopejere og B2B-kunder. Dette strømliner mange almindelige opgaver, som f.eks. import og eksport af prislister eller oprettelse af genbestillinger.

Som app opretter Plus-engrossalgskanalen ikke forbindelse til andre apps med henblik på yderligere tilpasning og funktioner, direkte integration med din ERP-software (Enterprise Resource Planning) eller for at foretage branding- og designtilpasninger.

Koster det mere at bruge B2B on Shopify?

Nej. B2B på Shopify-funktioner er inkluderet som en del af dit Plus-abonnement.

Hvem kan jeg tale med, hvis jeg har spørgsmål om migreringen til B2B fra Plus-engrossalgskanalen?

Kontakt Shopify Support, hvis du har spørgsmål om overflytning til B2B på Shopify.

Hvor lang tid tager migreringen? Vil der være nedetid?

Direct-to-Consumer-kunder oplever ikke nedetid under migreringsprocessen. B2B-kunder bør ikke opleve nedetid, men eventuel nedetid kan skyldes eksisterende integrationer og tilpasninger, som du har føjet til din butik.

Du bestemmer, hvordan du vil overføre dine eksisterende kunder under migreringen. Du kan migrere dine kunder i små batcher eller alle sammen på én gang. Når kunderne er migreret, kan de logge ind på B2B on Shopify med det samme og fortsætte med at foretage køb.

Det anbefales at have en kort nedetid for at forhindre B2B-kunder i at afgive ordrer i Plus-engrossalgskanalen, når de er blevet migreret, men det er ikke påkrævet. En tilgang til at opnå dette er at fjerne adgangen til Plus-engrossalgskanalen et par dage, før du lancerer B2B on Shopify.

Hvad er fordelene og forskellene ved at have en blandet eller en dedikeret butiksopsætning?

Hvis du har separat lagerbeholdning, separate juridiske enheder for Direct-to-Consumer og B2B eller forskellige teams, der administrerer hver virksomhed, kan en dedikeret butik være et bedre valg til dine behov. En dedikeret butik muliggør en helt separat webshopoplevelse, der sikrer en klar adskillelse mellem din Direct-to-Consumer- og B2B-drift.

I en blandet butik har du dog mulighed for at tilpasse webshopoplevelsen for dine B2B-kunder. Du kan også have produkter, som kun er synlige for B2B-kunder.

Få mere at vide om forskellene mellem en blandet og dedikeret butik for at finde den mulighed, der passer bedst til dine behov.

Ordrer

Kan kunder bestille fra Plus-engrossalgskanalen og B2B på Shopify samtidigt?

Ja, du kan have aktiveret både engrossalgskanalen og B2B på Shopify samtidigt. Plus-engrossalgskanalen fjernes dog den 30. april 2024, hvorefter kunder kun kan bestille via B2B på Shopify.

Vær opmærksom på, at når du har brugt værktøjet til opsætning af firmaer til at oprette et B2B-firma og en lokation, vil alle ordrer, som en kunde afgiver via Plus-engrossalgskanalen, ikke være knyttet til deres B2B-firmaprofil.

Kan jeg tilføje gebyrer, efter en ordre er sendt, f.eks. leverings- eller administrationsgebyrer?

Ja. Mange shopejere har leveringsomkostninger eller andre yderligere gebyrer, der varierer afhængigt af produktet, så du kan stadig kræve, at dine B2B-kunder sender deres ordrer som ordrekladder. Når kladden er sendt, kan du tilføje eventuelle yderligere omkostninger.

Kunder

Kan jeg vælge, hvilke produkter der vises til en B2B-kunde?

Ja. Når du opretter eller opdaterer et katalog, skal du vælge de produkter, der bruger katalogets priser. Hvis du vil vise disse produkter til en kunde, når kunden logger ind på B2B on Shopify, skal du knytte kataloget til den tilsvarende firma- eller firmalokation, som kunden er knyttet til.

Hvis du sælger et produkt, du gerne vil skjule for dine Direct-to-Consumer-kunder, men vise for dine B2B-kunder, skal du fjerne produktet fra webshopsalgskanalen. Hvis du har flere produkter, du vil skjule, kan du gøre dette ved at benytte en massehandling.

Er der rabatter tilgængelige til B2B-kunder?

Som standard er B2B-rabatter ikke aktiveret. Hvis du vil bruge rabatter til dine B2B-kunder, skal du kontakte Shopify Plus-support. Når rabatter er aktiveret, gælder både rabatkoder og automatiske rabatter for både B2B- og Direct-to-Consumer-kunder.

Hvis du aktiverer rabatter i din butik, kan du oprette rabatkoder, hvor der skelnes mellem B2B- og Direct-to-Consumer-kunder, ved at bruge kundesegmenter.

Trin:

1. Gå til Kunder > Segmenter i Shopify-administrator.
  2. Udfør følgende to handlinger:

• Opret et segment til dine B2B-kunder ved hjælp af filteret companies IS NOT NULL.
    • Opret et segment for dine Direct-to-Consumer-kunder ved at bruge filteret companies IS NULL.
  3. Gå til Rabatter i din Shopify-administrator, og vælg derefter en rabatkode.

4. Vælg det segment, som rabatkoden skal gælde for, i afsnittet Kundeberettigelse. Gentag dette trin for hver rabatkode, som du skal begrænse til enten B2B- eller Direct-to-Consumer-kunder.

5. Klik på Gem.

Hvis du aktiverer rabatter i din butik, vil eventuelle automatiske rabatter, du opretter i din Shopify-administrator, gælde for både B2B- og Direct-to-Consumer-kunder. Hvis du vil oprette separate automatiske rabatter til B2B- og Direct-to-Consumer-kunder, kan du bruge en tredjepartsapp fra Shopify App Store. Du kan også bruge Shopify Functions til at oprette en rabatfunktion, der segmenterer efter B2B-kunder baseret på, om purchasingCompany er til stede i BuyerIdentity.

Hvordan gør jeg min butik tilgængelig kun for B2B-kunder?

Der er flere muligheder for at gøre din butik kun tilgængelig for B2B-kunder:

• Hvis du har en blandet butik, vil oplevelsen, når kunden er logget af, være den samme for en B2B-kunde som en Direct-to-Consumer-kunde. Når B2B-kunden så logger ind, vises deres tilknyttede kataloger og priser.
  • Hvis du har en dedikeret butik, kan du begrænse B2B-kunders adgang til websitet. Hvis du vil aktivere dette i din Shopify-administrator, skal du gå til Webshop > Præferencer i din Shopify-administrator og derefter vælge Begræns adgang, så kun B2B-kunder har adgang. Når dette er aktiveret, dirigeres besøgende i din butik til loginsiden. Det er kun besøgende med B2B-konti, der kan logge ind for at få adgang til din butik.
  • Du kan bruge en tredjepartsapp til at begrænse adgangen til specifikke sider i din butik.
  • Du kan bruge Liquid til at oprette tilpasset kodning, der skjuler eller viser specifikke afsnit i din butik for Direct-to-Consumer- eller B2B-kunder.

Jeg har en dedikeret B2B-butik, men jeg vil gerne kombinere den med min Direct-to-Consumer-butik. Hvordan migrerer jeg mine B2B-kunder fra B2B-butikken til Direct-to-Consumer-butikken?

Du kan migrere dine B2B-kunder fra B2B-butikken til Direct-to-Consumer-butikken ved hjælp af en tredjepartsapp. Når migreringen er fuldført, kan du konvertere disse kunder til firmaer i Direct-to-Consumer-butikken.

Få mere at vide om forskellene på en blandet og en dedikeret butik.

Butikslayout og tilpasning

Hvordan kan jeg vise forskellige budskaber i mine mailnotifikationer til Direct-to-Consumer- og B2B-kunder?

Hvis du vil ændre mailindholdet for dine Direct-to-Consumer- og B2B-kunder, kan du føje Liquid-kode til dine notifikationer ved hjælp af betingelsen customer.b2b? for at skelne mellem B2B- og Direct-to-Consumer-kunder. Hver notifikation skal redigeres enkeltvis.

Er kontekstualisering af butikslayoutet kompatibelt med alle temaer?

Nej. Kontekstualisering af butikslayout er kun kompatibel med et Online Store 2.0-tema eller et tema, der er udviklet med JSON-skabeloner.

Kan jeg tilpasse min B2B-webshopoplevelse, når jeg ikke bruger et Online Store 2.0-tema eller et tema, der er udviklet med JSON-skabeloner?

Ja, men det kræver, at du føjer tilpasset kode til dit tema. Du kan bruge liquid-variablen customer.b2b til at redigere dit temas kode.

Hvordan opsætter jeg min dedikerede B2B-butiks landingsside som en oplysningsportal og sikrer mig, at priser og betalingsmuligheder kun er synlige for kunder, der er logget ind?

Hvis du bruger et Online Store 2.0-tema eller et tema, der er udviklet med JSON-skabeloner, kan du gøre dette ved at bruge webshopeditoren. Gå til produktsiden i editoren, og skjul derefter afsnittet Buy buttons fra standardkonteksten. Vælg derefter B2B-konteksten, og gør Buy buttons synlig.

Hvis du ikke bruger et Online Store 2.0-tema eller et tema, der er udviklet med JSON-skabeloner, kan du gøre dette ved at bruge tilpasset kode. Gå til produktsiden i webshopeditoren, og find afsnittet Price. Tilføj derefter en IF-erklæring ved at bruge den tilpassede kode customer.b2b. Dette skjuler afsnittet, medmindre kunden er logget ind. Du kan også bruge denne metode til at skjule afsnittet Buy buttons. Du kan også føje den nye webadresse for kundekontoen til produktsiden for at bede kunderne om at logge ind.

Hvis du sælger et produkt, du gerne vil skjule for dine Direct-to-Consumer-kunder, men vise for dine B2B-kunder, skal du fjerne produktet fra webshopsalgskanalen. Hvis du har flere produkter, du vil skjule, kan du gøre dette ved at benytte en massehandling.

Kan jeg oprette linjeark med B2B on Shopify?

Linjeark er ikke tilgængelige i øjeblikket. Hurtige ordrelister er dog tilgængelige, hvormed dine kunder føje flere varianter til deres indkøbskurv ved hjælp af en liste over alle variantmuligheder på siden med produktbeskrivelser.

Hvordan viser jeg forskellige leveringspriser for Direct-to-Consumer- og B2B-kunder i en blandet butik?

Hvis du vil vise specifikke leveringspriser, kan du oprette en funktion til tilpasning af levering. Hvis du kun vil skjule leveringsmuligheder for B2B-kunder, skal du bruge hooken PurchasingCompany i BuyerIdentity for at afgøre, om kunden, der interagerer med betalingsprocessen, er B2B eller Direct-to-Consumer. Brug derefter handlingen hide til at skjule de leveringsmuligheder, der ikke er relevante for kunden.

Du kan også tilbyde forskellige leveringspriser ved hjælp af en tredjepartsapp.

Hvordan skjuler jeg betalingsmuligheder fra B2B-kunder, som f.eks. Afterpay eller Klarna, i en blandet butik?

Du kan skjule betalingsmuligheder ved at oprette en funktion til tilpasning af betaling. Brug hooken PurchasingCompany i BuyerIdentity til at afgøre, om kunden, der interagerer med betalingsprocessen, er B2B eller Direct-to-Consumer. Brug derefter handlingen hide til at skjule de betalingsmuligheder, der ikke er relevante for kunden.

Du kan også tilbyde forskellige betalingsmetoder ved hjælp af en tredjepartsapp.

Jeg ønsker ikke, at mine B2B-kunder skal gå til Direct-to-Consumer-landingssiden for at logge ind. Hvordan opretter jeg en separat B2B-landingsside?

Opret en ny side i webshopeditoren for at oprette en B2B-landingsside. Derefter kan du opsætte et underdomæne, som dine B2B-kunder skal omdirigeres til, f.eks. b2b.merchants.com.

Kan specifikke tredjepartsapps begrænses for B2B-kunder i en blandet butik?

Hvorvidt apps kan begrænses til B2B-kunder i en blandet butik, afhænger af appen. Hvis du ikke er sikker på, om din app tilbyder denne funktionalitet, skal du kontakte appens udvikler.

Plus-engrossalgskanalen har sin egen loginside (eksempel.shopifyapps.com/konti/login). Er det den samme loginside for B2B on Shopify?

B2B on Shopify bruger ikke den samme loginside som Plus-engrossalgskanalen. I stedet logger engroskunder ind via webadressen for de nye kundekonti. Du kan dele denne webadresse med dine engroskunder på flere måder, afhængigt af om du har en blandet butik eller en dedikeret butik

Jeg har et tilpasset domæne for Plus-engrossalgskanalen (eksempelshopejer.com). Kan jeg bruge mit tilpassede domæne til min nye dedikerede B2B-butik?

Ja, du kan bruge det samme tilpassede domæne til din nye dedikerede B2B-butik. Før du foretager denne ændring, skal du sørge for, at din nye B2B-butik er klar til at gå i live, og derefter udføre følgende trin:

1. Fjern domænet fra Plus-engrossalgskanalen i den oprindelige butik.
  2. Føj domænet til den nye butik.

Du kan også tilknytte et tilpasset underdomæne, som f.eks. wholesale.merchant.com.

Den nye webadresse for kundekontoen, der blev brugt til at logge på B2B on Shopify, henviser til 'shopify' i webadressen. Kan jeg ændre denne webadresse til et tilpasset underdomæne?

Ja, du kan knytte et underdomæne til den nye side med kundekonti.