Kom godt i gang med din engrosforretning

Dette selvstudie guider dig gennem konfiguration af en engrosforretning og oprettelse af en konto, så du kan logge ind på kontoen. Det beskrives også, hvordan du kan oprette prislister og engroskonti, og hvordan man logger ind på butikken som kunde.

Lektion 1: Opret din egen engrosforretning, og log ind

1. Føj engrossalgskanalen til din Shopify-administrator. Din engrosforretning oprettes automatisk, når kanalen tilføjes. Den er adgangskodebeskyttet. I modsætning til webshoppen kan Shopify-butiksejeren ikke engang logge ind uden en engrosforretningskonto. En engrosforretningskonto er ikke det samme som en webshopkonto. En kunde kan ikke logge ind i din engrosforretning uden sit brugernavn og sin adgangskode til webshoppen.

2. Opret en kundekonto, og sørg for, at du udfører følgende trin:

1. Tilføj en gyldig e-mailadresse for kunden. Du skal sende en invitation til en engrosforretningskonto til denne e-mailadresse. Når du senere behandler ordrer for denne kunde, kan du sende kunden fakturaer på denne e-mailadresse.
    2. Føj et tag til denne kunde i afsnittet Tags. Vi bruger dette tag i et senere trin for at anvende unikke prisregler for denne kunde og andre med dette tag.
  3. Opret en prisliste.

1. I kanalen Engrossalg skal du klikke på Prisliste og derefter klikke på Opret prisliste.
    2. Indtast en titel til prislisten.
    3. Klik på Tilføj tags, og føj det tag, du oprettede tidligere, til prislisten. Dette tag vil knytte enhver kunde til prislisten.
    4. Klik på Træk rabat fra alle produkter, og indtast et procentbeløb, som repræsenterer den rabat, der skal trækkes fra alle produkter.
    5. Klik på Gem. Din kunde er nu knyttet til prislisten.
  4. Hvis du vil give dine engroskunder mulighed for at logge ind i din engrosforretning for at oprette deres egne ordrer, skal du invitere dem.

1. Klik på Kunder fra Engrossalg.
    2. Vælg din kundekonto i tabellen.
    3. Klik på Massehandlinger, og vælg derefter Send invitation i rullelisten.

Du vil modtage en e-mailinvitation til engrosforretningen.

Lektion 2: Log ind i engrosforretningen som kunde, og send en testordre

1. Fra din e-mailkonto skal du åbne en e-mail fra engrosforretningen. Følg vejledningen for at oprette en konto og logge ind. Når du logger ind i engrosforretningen, har du adgang til alle dine produkter. Du bliver tilbudt hvert produkt i din engrosforretning til den procentrabat, som du har angivet.

2. Når du er logget ind i din engrosforretning, skal du oprette en testordre og indsende den. I forbindelse med dette selvstudie kan dine engroskunder kun sende ordrer.

Lektion 3: Gennemgå din engrosordrekladde i din Shopify-administrator

1. Åbn ordrekladden fra Kladder.
  2. Klik på Reservér varer for at sætte varerne i ordrekladden midlertidigt på hold. Normalt omfatter en ordrekladde kommunikation frem og tilbage mellem dig og din kunde. Reservér lageret for at sikre, at produkterne er tilgængelige, når din kunde er klar til at foretage det faktiske køb:
    Screenshot af siden Opret prisliste
  3. Klik på Tilføj levering, og indtast leveringsomkostningerne for engrossalg. Hvis du ikke angiver en værdi for leveringen, tilbydes dine engroskunder som standard leveringsmulighederne fra din webshop, når de gennemgår deres faktura.
  4. Klik på Gem.

Lektion 4: Send fakturaen til testkunden

Når du og din kunde er blevet enige om købet, skal du sende kunden en faktura.

Sådan sender du en faktura for engrossalg til en kunde:

1. Åbn testordren fra Kladder.
  2. Klik på Send fakturaer via e-mail.
  3. Klik på Gennemgå e-mail.
  4. Klik på Send meddelelse.

Dine testkunder vil som standard modtage en faktura, der instruerer dem i at betale via den betalingsudbyder, som er konfigureret i din Shopify-administrator. Da engroskunder kan foretrække andre betalingsmuligheder, kan du tilpasse e-mailskabelonen for at tilbyde dem alternative betalingsmuligheder.

Lektion 5: Lad som om, du betaler for ordren

En ordrekladde konverteres til en ordre, når kunden betaler. I forbindelse med dette selvstudie kan du lade, som om din testkunde har betalt for ordren uden for Shopify. Kunden kan f.eks. have betalt det fulde beløb via en virksomhedskonto eller en bankoverførsel.

Sådan registreres betalingen:

1. Åbn ordren fra Kladder.
  2. Klik på Markér som betalt.

Ordrekladden konverteres til en ordre, som du kan behandle.

Lektion 6: Lad som om, du behandler ordren

Nu, hvor du har en ordre, kan du behandle den, som du ville gøre med en hvilken som helst anden ordre.

Sådan behandles en ordre:

1. Åbn ordren fra Kladder.
  2. Klik på Fortsæt, og behandl ordren, som du normalt ville gøre.
  3. Klik på Behandlet, når du har behandlet ordren.

Lektion 7: Oprydning efter selvstudie

Da du har oprettet en testordre og ladet som om, du har modtaget betaling for den, vil denne ordre blive vist i dine rapporter (medmindre du sletter den).

Hvis du vil slette testordren fra din butik, skal du slette testordren.