Shopcodes

Shopifyn Shopcode-sovelluksen avulla voit luoda kaupallesi QR-koodeja, jotka toimivat fyysisen osta-painikkeen tavoin, tai voit käyttää niitä verkossa ohjaamaan asiakkaita tuote- tai kassasivulle. Shopcode-sovelluksessa luodut QR-koodit eivät muuta mitään verkkokaupassasi, vaikuta asiakkaisiisi tai muuta tilauksiasi.

QR-koodien avulla voit:

• Antaa asiakkaille lisätietoja tuotteesta tai ohjata heidät kassalle riippumatta siitä, missä he ovat.
  • Sijoittaa kivijalkamyymälääsi QR-koodeja, joita skannaamalla asiakkaat saavat lisätietoja tuotteesta tai sen muista versioista
  • Lisätä QR-koodeja kivijalkamyymäläsi ikkunaan, jotta asiakkaasi voivat ostaa suoraan sen kautta.
  • Lisätä QR-koodeja tuotteidesi pakkauksiin, jotta asiakkaasi voivat tilata tuotteita uudelleen skannaamalla koodin.
  • Lisätä alennuksia QR-koodeihin ostojen kannustamiseksi.

Asenna Shopcode-sovellus

Kun asennat Shopcode-sovelluksen, annat sille samalla luvan:

• tarkastella tuotteita, tuoteluetteloita ja kokoelmia
  • tarkastella tilauksia
  • hallita markkinointitapahtumia
  • tarkastella muita tietoja, kuten hintasääntöjä.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopcodes-sovelluksen sivulle.
  2. klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tiliisi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

QR-koodin luominen tuotesivulta

1. Siirry haluamallesi tuotesivulle ja valitse Lisää toimintoja -alasvetovalikosta Luo Shopcode.

Tuotesivun lisää toimintoja -alasvetovalikko

2. Syötä QR-koodin nimi ja valitse linkki, johon haluat ohjata asiakkaita, kun he skannaavat koodin. Voit ohjata asiakkaita tuotesivulle tai suoraan kassasivulle niin, että valittu tuote on lisätty ostoskoriin. Kun lähetät asiakkaita kassalle, voit myös lisätä automaattisen ostoskorialennuksen.

Luo Shopcode-ponnahdusikkuna tuotesivulle

3. Klikkaa Luo.

4. Voit ladata QR-koodin PNG-tiedostona tai SVG-tiedostona, jos haluat tulostaa sen tai muokata sitä graafisen suunnittelun ohjelmistossa.

Luo Shopcode-ponnahdusikkuna, joka sisältää latausmuotovaihtoehtoja

5. Klikkaa Lataa.

QR-koodin luominen sovelluksessa

1. Siirry Shopify adminissa Sovellukset-kohtaan.

2. Klikkaa Shopcodes.

3. Klikkaa Luo Shopcode.

4. Valitse tuotteesi tai hae tuotetta luettelosta ja klikkaa sitten Valitse tuote.

Valitse tuote -ponnahdusikkuna

5. Syötä QR-koodin nimi ja valitse linkki, johon haluat ohjata asiakkaita, kun he skannaavat koodin. Voit ohjata asiakkaita tuotesivulle tai suoraan kassasivulle niin, että valittu tuote on lisätty ostoskoriin. Kun lähetät asiakkaita kassalle, voit myös lisätä automaattisen ostoskorialennuksen.

Valitse tuote -ponnahdusikkuna

6. Valinnainen: Valitse Ohjeteksti-kohdan alla oleva valintaruutu lisätäksesi selitystekstin QR-koodiin.

7. Klikkaa Luo Shopcode.

8. Voit ladata QR-koodin PNG-tiedostona, jos käytät sitä verkossa, tai SVG-tiedostona, jos haluat tulostaa sen tai muokata sitä graafisen suunnittelun ohjelmistossa.

QR- ja latausvaihtoehdot Shopcode-osiossa

9. Klikkaa Lataa Shopcodes.

Shopcodes-koodien muokkaaminen, poistaminen tai lataaminen

1. Klikkaa koodia, jota haluat muokata tai poistaa.
  2. Muuta haluamasi tiedot tai klikkaa Poista Shopcode. Voit myös valita toisen tuotteen, jonka haluat liittää QR-koodiin, tai voit ladata sen uudelleen.
  3. Jos muutit tietoja tai valitsit toisen tuotteen, klikkaa Tallenna.

Shopcodes-koodien seuranta raporteissa

Voit tarkastella Shopcodes-koodiesi skannauksia ja konversioita Markkinointiin liittyvä myynti- ja Markkinointiin liittyvät istunnot -raportista.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa Sovellukset-kohtaan.

2. Klikkaa Shopcodes.

3. Klikkaa koodia, josta haluat nähdä raportit.

4. klikkaa Raportit-osiossa joko Näytä liikenne tai Näytä konversiot.

Mitä QR-koodeilla voi tehdä

Voit käyttää QR-koodeja monin eri tavoin parantaaksesi kauppatoimintaasi.

QR-koodin käyttäminen pakkauksessa

Tuotepakkaus, jossa on QR-koodi

Kun sisällytät QR-koodeja tuotepakkauksiisi, ne asiakkaat, jotka eivät ostaneet tuotteitasi verkkokaupan kautta, voivat oppia lisää tarjoamistasi tuotteista. Samalla kannustat myös nykyisiä asiakkaitasi tekemään toistuvia ostoksia – heidän tarvitsee vain skannata koodi päästäkseen suoraan kassalle mobiililaitteellaan, ja voit samalla antaa heille alennuskoodin, jos haluat palkita heitä asiakasuskollisuudestaan.

QR-koodien käyttäminen vähittäiskaupan ikkunassa

Vähittäiskauppa, jonka ikkunoissa on QR-koodeja

Kun näytät QR-koodin vähittäiskaupan ikkunassa, voit myydä tuotteita Shopify-kauppasi kautta jopa silloin, kun kivijalkakauppasi on kiinni.

Oletko mukana tapahtumassa tai pop-up kaupassa, jossa on rajallisesti varastotilaa? Voit pyytää asiakkaitasi skannaamaan QR-koodin ja ostamaan tuotteita älypuhelimen kautta. Nyt voit myydä missä tahansa internetin ulkopuolella ilman, että joudut pitämään valikoimaasi aina mukanasi.

QR-koodin käyttäminen markkinointimateriaaleissa

Mainoslehtinen, jossa on QR-koodi

QR-koodeja voi käyttää myös muiden tuotteiden tai alennusten mainostamiseen pakkauslisäysten ja verkon ulkopuolisten mainosmateriaalien avulla. Sen sijaan, että asiakkaasi joutuisivat kirjoittamaan sivustosi URL-osoitteen käsin, he voivat siirtyä Shopify-kaupassasi olevaan tuotteeseen heti, kun he ovat skannanneet koodisi.