Markkinointiautomaatioiden luominen Shopifyssa

Voit luoda ja hallita automaatioita Shopify-markkinointisivulla. Automaatioiden avulla voit määrittää työnkulkuja, jotka lähettävät sähköpostin asiakkaillesi, kun tietty virstanpylväs tai käynnistin täyttyy.

Markkinointiautomaatioiden ymmärtäminen

Sekä mallista luotujen automaatioiden että alusta asti ilman mallipohjaa kehitettyjen automaatioiden avulla voit automatisoida sähköpostiviestejä asiakaspolun tärkeimpiin hetkiin.

Kaupallasi on oltava Basic Shopify -sopimus tai sitä laajempi sopimus, jotta voit luoda automaatioita.

Käytettävissä on seuraavanlaisia automaatioita:

• Tervetuloa uusi tilaaja: Lähetä uusille tilaajille sähköpostitse alennus, joka toivottaa heidät tervetulleiksi kauppaasi. Tämä automaatio toimii tällä hetkellä vain verkkokauppasi alatunnisteessa olevan sähköpostitilauslomakkeen kautta.
  • Ensioston lisämyynti: Edistä toistuvaa kauppaa tarjoamalla tuotetarjouksia asiakkaan ensimmäisen ostoksen jälkeen.
  • Asiakkaan voittaminen takaisin: Luo uudelleen yhteys vanhoihin asiakkaisiisi tarjoamalla heille kerta-alennus.
  • Mukautettu: Suunnittele oma sähköpostimarkkinoinnin automaatio yrityksesi tarpeiden mukaan. Aktivoi kauppasi tiedot erilaisilla tilaus-, asiakastili- ja sijaintikäynnistimillä.
  • Kolmas osapuoli: Kolmannen osapuolen sovellusten toimittamat automaatiot.

Tarvitset markkinointioikeudet, jotta voit luoda automaatioita. Jos olet kaupan tai tilin omistaja, sinulla on jo tämä käyttöoikeus. Jos haluat lisätä tämän käyttöoikeuden henkilöstötileillesi, tutustu kohtaan Henkilöstötilit lisätäksesi tarvittavat käyttöoikeudet. Huomaa, että jos luot markkinointikampanjoita sovellusta tai kanavaa käyttämällä, käytössäsi on oltava myös Sovellukset ja kanavat -käyttöoikeus, jotta voit luoda markkinointikampanjan.

Luo automaatio

Kun luot markkinointiautomaatioita Shopifyn kautta, tarvittavat tiedot riippuvat luomastasi automaatiosta. Kun olet valinnut haluamasi automaation tyypin, sinulle ladataan valmis malli. Useimmat mallit ovat sellaisinaan lähes valmiita asiakkaille lähetettäviksi. Sinua pyydetään lisäämään tarvittavat lisätiedot.

Kun luot automaation, voit tallentaa sen luonnoksena ja julkaista sen, kun se on valmis, jotta voit valmistella markkinointistrategiaasi etukäteen.

Tee näin:

1. Siirry Shopifyssa kohtaan Markkinointi.

2. Klikkaa Automaatiot ja sen jälkeen Luo automaatio.

3. Lataa lisätietoikkuna klikkaamalla automaatiota. Jos haluat luoda tämän automaation, klikkaa Käytä mallia tai Sulje valitaksesi toisen automaation.

4. Pakollisten tietojen kenttien vieressä on punainen huutomerkki. Klikkaa kuvaketta nähdäksesi toimintopaneelin ja muokkaa automaation sisältöä klikkaamalla sen jälkeen Muokkaa sähköpostin sisältöä.

5. Lisää automaatioosi Aihe ja Esikatseluteksti ja muokkaa, lisää tai siirrä sisältöä automaatiosähköpostimallissa sähköpostieditorin avulla.

6. Voit testata automaatiotasi klikkaamalla Lähetä testi. Testisähköposteja voidaan lähettää viiteen sähköpostiosoitteeseen kerralla. Kun olet muokannut sähköpostimallia, palaa automaation työnkulkuun klikkaamalla Tallenna.

7. Käynnistä automaatio klikkaamalla Ota työnkulku käyttöön. Jos poistut työnkulusta ennen sen käynnistämistä, se tallennetaan luonnoksena. Voit palata tähän automaatioon myöhemmin valitsemalla sen Markkinointiautomaatiot-sivulta.

Kun automaatio on aktiivinen, klikkaa automaatiota markkinointisivullasi nähdäksesi yhteenvedon automaatiosta ja tarkemmat analytiikkatiedot.

Automaatioiden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit ottaa tietyt automaatiot käyttöön tai poistaa ne käytöstä Shopify Administa.

Jos haluat nähdä aiemmin luomasi automaatiot, avaa Shopify Administa ensin Markkinointi ja sen jälkeen Automaatiot. Automaatiot ja kampanjat on merkitty seuraavilla tunnisteilla: Luonnos, Aktiivinen tai Epäaktiivinen.

Jos haluat muokata aktiivista automaatiota, valitse automaatio, jota haluat muokata, ja klikkaa Muokkaa työnkulkua.

Jos haluat poistaa aktiivisen automaation käytöstä, valitse automaatio, jonka haluat lopettaa, ja klikkaa Poista automaatio käytöstä.

Jos haluat poistaa aktiivisen automaation, valitse automaatio, jonka haluat poistaa, ja klikkaa ... ja sen jälkeen Poista automaatio.