Markkinointiautomaatioiden luominen Shopifyssa

Voit luoda ja hallinnoida markkinointiautomaatioita Shopify-ylläpitäjässä seuraavilla tavoilla:

Jos luot Shopify Flow'ssa työnkulun, jossa on markkinointitoiminto-toimenpide, se näkyy myös Shopify-ylläpitäjässä markkinointiautomaationa ja voit muokata sitä Automaatiot-sivulla tai Flow-sovelluksessa.

Markkinointiautomaatioiden luomisen vaatimukset

Jotta voit luoda ja muokata markkinointiautomaatioita, kauppasi on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Markkinoinnin automaation luominen

Kun luot markkinoinnin automaation, voit konfiguroida automaation toiminta-asetukset. Voit esimerkiksi säätää asiakkaan ostoskorin hylkäämisen ja hylätystä ostoskorista ilmoittavan sähköpostin välistä aikaa.

Vaiheet:

Kun olet ottanut automaation käyttöön, pääset käyttämään markkinointiautomaation mittareita ja raportointia ja näin saat selville, miten tehokas automaatio on.

Markkinointiautomaation tai mallin muokkaaminen

Voit muokata markkinointiautomaation työnkulkua niin, että se muuttuu, kun asiakkaalle lähetetään viesti. Voit myös muokata automaatiossa käytettävää mallia.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Markkinointi > Automaatiot.
  2. Muokkaa työnkulkua tai mallia Automaatiot-osiossa:

• Jos haluat muokata työnkulkua, klikkaa automaatiota, jota haluat muokata, ja klikkaa sitten Muokkaa työnkulkua. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sitten Ota muutokset käyttöön.
    • Jos haluat muokata mallia, klikkaa automaatiossa ...-painiketta ja klikkaa sitten Muokkaa. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sitten Tallenna.
  3. Klikkaa Poistu.

Markkinoinnin automaation poistaminen käytöstä

Voit poistaa markkinointiautomaation käytöstä. Kaikki odotusvaiheessa olevat työnkulut peruutetaan, joten automaation osana ei lähetetä enää muita viestejä.

Vaiheet:

Markkinoinnin automaation mittarit ja raportointi

Voit tarkastella aktivoimiesi automaatioiden suorituskykymittareita ja raportteja, mikä helpottaa markkinointiautomaatioiden liiketoimintavaikutusten ymmärtämistä. Voit käyttää näitä tietoja automaatioiden parantamiseen ja eri konfiguraatioiden kokeiluun.

Suorituskykymittarit

Voit tarkastella kaikkia omien markkinoinnin automaatioittesi suorituskykymittareita Shopify Adminin Automaatiot-sivulla Markkinoinnin automaatioiden tulokset- osiossa. Tarkastellaksesi tietyn automaation mittareita klikkaa haluamasi markkinoinnin automaation nimeä.

Markkinoinnin automaatioistasi annetaan seuraavat tiedot:

Mittarit Kuvaus
Kattavuus Kaikkien markkinointiautomaatioissa käytettyjen markkinointitoimintojen näyttökertojen kokonaismäärä. Esimerkiksi sähköpostiautomaatiossa tämä on sähköpostien lähetysten määrä.
Istunnot Verkkokaupan istuntojen markkinoinnin automaatioista johtuva kokonaismäärä.
Tilaukset Markkinoinnin automaatiosta johtuva tilausten kokonaismäärä.
Myynti Nettomyynti (bruttomyynti miinus alennukset ja palautukset), plus verot ja toimituskulut, jotka johtuvat markkinoinnin automaation sisäisistä markkinointitoimista.

Markkinoinnin automaatioiden raportoinnin tarkastelu

Voit tarkastella kunkin markkinointiautomaation markkinointitoimintoraporttia. Tämä raportti sisältää yksityiskohtaisia tietoja automaatioiden markkinointitoimenpiteistä, kuten konversioasteesta ja myynnin mukaan eritellyistä suosituimmista tilauksista.