Markkinointiautomaatioiden luominen Shopifyssa

Markkinoinnin automaatioiden avulla voit lähettää asiakkaille automaattisesti monikanavaista viestintää, kuten sähköpostia, tekstiviestejä ja push-ilmoituksia. Voit lisätä asiakkaiden sitoutumista ja kasvattaa konversioita yhdistämällä asiakkaasi useilla alustoilla.

Markkinoinnin automaatiot käyttävät Shopify Flow -työnkulkua ja ne voidaan määrittää seuraavilla tavoilla:

• käyttämällä Shopify Emailin tai kolmansien osapuolten sovellusten valmiiksi luotua mallia
  • luomalla mukautettu automaatio manuaalisesti.

Markkinoinnin automaatiot ovat käytettävissä kaupoissa, joilla on Basic Shopify -sopimus tai sitä laajempi sopimus. Jos haluat luoda markkinoinnin automaatioita, sinulla on oltava markkinointioikeudet kauppasi tilillä. Lisätietoja on henkilöstön käyttöoikeuksissa.

Markkinoinnin automaation luominen

Kun luot markkinoinnin automaation mallista, voit määrittää automaation toiminta-asetukset. Voit esimerkiksi säätää Hylätty ostoskori -sähköpostiviestin ajoitusta ja lähettää sähköpostiviestin tietyn ajan päästä siitä, kun asiakas hylkää ostoskorin.

Kun olet määrittänyt automaation, voit ottaa sen käyttöön välittömästi tai voit tallentaa sen luonnoksena. Jos haluat muokata automaation työnkulkua, sinun on käytettävä pöytäkonetta.

Tee näin:

Kun olet ottanut automaation käyttöön, voit siirtyä markkinoinnin automaation analytiikkaan katsomaan, miten automaatio toimii. Lue lisää siitä, miten voit mukauttaa automaatiosähköpostejasi Shopify Email -mallieditorin avulla.

Muokkaa markkinoinnin automaatiota tai sähköpostimallia

Voit muokata markkinoinnin automaation työnkulkua niin, että se muuttuu, kun sähköpostiviesti lähetetään asiakkaalle. Voit myös muokata automaatiossa käytettävää sähköpostimallia. Jos haluat muokata automaation työnkulkua tai sähköpostimallia, sinun on käytettävä tietokonetta.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Markkinointi > Automaatiot.
  2. Automaatiot-osiossa:

• Jos haluat muokata työnkulkua, klikkaa automaatiota, jota haluat muokata, ja klikkaa sitten Muokkaa työnkulkua. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sitten Ota muutokset käyttöön.
    • Jos haluat muokata sähköpostimallia, klikkaa automaatiossa ... -painiketta ja klikkaa sitten Muokkaa. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sitten Tallenna.
  3. Klikkaa Poistu.

Markkinoinnin automaation poistaminen käytöstä

Kaikki odotusvaiheessa olevat työnkulut peruutetaan, joten automaation osana ei lähetetä enää muita sähköposteja.

Markkinoinnin automaation analytiikkaan siirtyminen

Siirryttyäsi konversioasteeseen tai muuhun analytiikkaan näet, millainen vaikutus markkinoinnin automaatioilla on liiketoimintaasi. Voit käyttää näitä tietoja automaatioiden parantamiseen ja erilaisten määritysten kokeilemiseen.

Tee näin:

Shopify Email

Markkinoinnin automaatiot käyttävät Shopify Email -palvelua sähköpostiviestien lähettämiseen asiakkaille, lukuun ottamatta mukautettuja markkinoinnin automaatioita ja kolmannen osapuolen automaatioita. Muut markkinointiautomaatioinnilla lähetetyt sähköpostit kuin hylätyn ostoskoriautomaation liittyvät sähköpostiviestit lasketaan Shopify Email -palvelulla lähetettyihin sähköposteihin. Lue lisää Shopify Emailin hinnoittelusta.

Shopify Email -markkinoinnin automaatioiden tyypit

Seuraavassa taulukossa on lisätietoja Shopify Email -sähköpostimarkkinoinnin automaatiotyypeistä:

Markkinoinnin automaatioiden tyypit ja niiden kuvaukset.
Automaatio Oikeuksien kuvaus
Hylätty ostoskori Lähettää sähköpostiviestin asiakkaille, jotka lisäävät tuotteita tuotekoriinsa, mutta eivät aloita maksuprosessia.
Hylätty kassavaihe Lähettää sähköposti-sms:n asiakkaille, jotka aloittavat maksuprosessin mutta eivät suorita tilausta loppuun.
Hylättyjen tuotteiden selaus Lähettää sähköposti-sms:n asiakkaille, jotka katselevat tiettyä tuotetta mutta eivät lisää sitä ostoskoriin.
Räätälöity Suunnittele omat sähköpostiautomaatiosi valitsemiesi tapahtumien perusteella.
Asiakkaan saaminen takaisin Lähettää asiakkaille sähköposti-sms:n, kun heidän viimeisimmästä tilauksestaan on kulunut tietty aika.
Ensioston lisämyynti Lähettää asiakkaille sähköpostiviestin, kun he ovat tehneet ensimmäisen ostoksensa.
Oston jälkeinen kiitos Lähettää kiitossähköpostin asiakkaille, kun he ovat tehneet ensimmäisen ja toisen ostoksensa.
Ostoksen jälkeinen lisämyyntiviesti Lähettää ostoksen jälkeisen lisämyyntiviestin, kun asiakas ostaa jotain.
Tervetuloa-sähköpostisarja (brändin tarina ja alennus)

Lähettää bränditarinasi ja sosiaalisen median linkkisi kolmessa sähköpostiviestissä asiakkaille, kun he tekevät tilauksen verkkokaupassasi olevalla lomakkeella. Jos ostosta ei tehdä, lähetetään sähköpostiviesti, joka sisältää alennuksen.

Tämä markkinointiautomaatio ei ole yhteensopiva kolmansien osapuolien lomakkeilla tehtyjen tilausten kanssa. Jos haluat määrittää verkkokauppaasi lomakkeita, joita asiakkaasi voivat käyttää sähköpostiviestinnän tilaamiseen, käytä joko teemassasi olevaa sähköpostitilaaja­lomaketta tai Forms-sovellusta.

Tervetuloa-sähköpostisarja (muistutusviestissä alennus)

Lähettää asiakkaille alennuksen sähköpostilla, kun he tekevät tilauksen verkkokauppasi lomakkeella, ja tämän jälkeen kaksi brändiäsi edistävää sähköpostia. Jos ostosta ei tehdä, lähetetään muistutus alennuksesta.

Tämä markkinointiautomaatio ei ole yhteensopiva kolmansien osapuolien lomakkeilla tehtyjen tilausten kanssa. Jos haluat määrittää verkkokauppaasi lomakkeita, joita asiakkaasi voivat käyttää sähköpostiviestinnän tilaamiseen, käytä joko teemassasi olevaa sähköpostitilaaja­lomaketta tai Forms-sovellusta.

Tervetuloa uusi tilaaja

Lähettää asiakkaille sähköposti-sms:n, kun he tekevät tilauksen verkkokaupassasi olevalla lomakkeella.

Tämä markkinointiautomaatio ei ole yhteensopiva kolmansien osapuolien lomakkeilla tehtyjen tilausten kanssa. Jos haluat määrittää verkkokauppaasi lomakkeita, joita asiakkaasi voivat käyttää sähköpostiviestinnän tilaamiseen, käytä joko teemassasi olevaa sähköpostitilaaja­lomaketta tai Forms-sovellusta.

Kolmannen osapuolen markkinoinnin automaatioiden tyypit

Saat lisätietoja kolmannen osapuolen markkinointiautomaatioista tutustumalla seuraavaan taulukkoon:

Kolmannen osapuolen markkinoinnin automaatioiden tyypit ja niiden kuvaukset.
Automaatio Oikeuksien kuvaus
Jälleen varastossa -sähköposti Käyttää Segunoa ja lähettää sähköpostia asiakkaille, jotka pyytävät varastoonpalautusilmoitusta. Lue lisää Segunon varastoonpalautusautomaation ja hinnoittelun tiedoista.
Tiettyjen tuotejulkaisujen selaimen push-ilmoitus Lähettää PushOwlin avulla push-ilmoituksen kaikille PushOwl-tilaajillesi. Push-ilmoitus lähetetään, kun lisäät uuden tuotteen, joka sisältää push-ilmoituksen tuotetunnisteen. Lue lisää PushOwlin automaattisista push-ilmoituksista, jotka koskevat uusia tuotejulkaisuja.
Ostoksen jälkeinen lisämyyntisähköposti tai tekstiviesti Käyttää Shopify Email- ja AfterShip-palvelua ostoksen jälkeiseen lisämyyntiin liittyvän sähköpostiviestin tai tekstiviestin lähetykseen, kun asiakas on tehnyt tilauksen. Lue lisää ostoksen jälkeisen lisämyyntiviestin lähettämisestä sähköpostitse tai AfterShip-palvelun tekstiviestin kautta sekä tekstiviestihinnoittelusta ja tilaussopimuksista.