Verkkotunnuksen sivustokartan päivittäminen

Verkkotunnuksen SSL-varmenteiden aktivointi voi väliaikaisesti vaikuttaa sivuston orgaaniseen liikenteeseen. Jos käytät verkkosivuston hallintaan verkkosivustojen ylläpitäjille tarkoitettuja työkaluja (kuten Google Webmaster Tools), voit päivittää verkkotunnuksen sivustokartan manuaalisesti ja ilmoittaa hakukoneille välittömästi, kun kaupan URL-osoitteet muuttuvat muodosta HTTP muotoon HTTPS.

Prosessi vaihtelee sen mukaan, mitä verkkosivustojen ylläpitäjille tarkoitettuja työkaluja käytät.

Google Webmaster Tools

Tämä esimerkki kuvaa, miten verkkotunnuksen sivustokartta päivitetään Google Webmaster Tools -työkalujen avulla. Jos et ole aiemmin käyttänyt Google Webmaster Tools -työkaluja, sinun täytyy ensin vahvistaa Shopify-verkkotunnus.

Vaiheet:

1. Kirjaudu Google Webmaster Tools -tilillesi.
  2. Avaa Search Console -hakukonsoli, syötä verkkotunnus (mukaan lukien etuliite HTTPS://) ja valitse sitten ADD PROPERTY (LISÄÄ OMAISUUS).
  3. Napauta SSL-tekniikalla salatun verkkotunnuksen nimeä.
  4. Valitse Crawl (Indeksointi) ja valitse sitten Sitemaps (Sivustokartat).
  5. Valitse ADD/TEST SITEMAP (LISÄÄ/TESTAA SIVUSTOKARTTA).
  6. Syötä verkkotunnuksen uusi HTTPS-sivustokartta (esimerkiksi https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Poista verkkotunnuksen HTTP-sivustokartta sen profiilista.