Jakele Marketplace Connect -tilauksesi

Voit jaella Shopifysta Marketplace Connectiin synkronoituvat tilaukset Shopify-ylläpitäjän kautta tai käyttämällä kolmannen osapuolen jakelusovellusta.

Jos kauppasi on yhdistetty Amazoniin, katso Amazonin jakeluvaihtoehdoista, miten tilausten jakelu Shopify-ylläpitäjästä, Amazonin suorittama jakelu ja monikanavainen jakelu eroavat toisistaan.

Tilausten jakelu Shopify-ylläpitäjästä

Kun tilaus synkronoituu Shopify-ylläpitäjään Marketplace Connectista, markkinapaikan nimi näkyy Tilaukset-sivun Kanava-kentässä. Lue lisää tilausten jakelusta.

Jos kauppasi on yhdistetty Amazoniin, lue, miten tilausten jakelu Shopify-ylläpitäjästä, Amazonin suorittama jakelu ja monikanavainen jakelu eroavat toisistaan.

Kuljetuspalvelukoodit

Kun tilaus synkronoituu markkinapaikasta Shopifyhin, Marketplace Connect antaa sinulle toimituskoodit. Näin voit jaella tilauksen käyttäen toimitustapaa, jonka asiakas valitsi kassalla. Katso seuraavat toimituskoodit, jotka kullakin markkinapaikalla on.

Amazon-kuljetuspalvelukoodit

Amazon-kuljetuspalvelukoodit
Kuljetuspalvelu Koodi
Expedited AMZEXP
FreeEconomy AMZFRE
NextDay AMZNXT
SameDay AMZSMD
SecondDay AMZSCD
Ajoitettu AMZSCH
Standard AMZSTD

Walmart-kuljetuspalvelukoodit

Walmart-kuljetuspalvelukoodit
Kuljetuspalvelu Koodi
1-2 päivää TwoDay
3–5 päivää Standard
6–7 päivää Arvo
6–10 päivää Rahti

eBay-kuljetuspalvelukoodit

Täydellinen luettelo eBayn kuljetuspalvelukoodeista on eBayn API-viitteessä ShippingServiceCodeType(token).

Etsy-kuljetuspalvelukoodit

Etsyllä ei ole luetteloa kuljetuspalvelukoodeista. Jos haluat tietää, minkä toimitustavan asiakas valitsi kassalla, katso tilausta Etsystä.

Kolmannen osapuolen jakelusovellukset

Jos käytät kolmannen osapuolen jakelusovellusta tilausten jakeluun markkinapaikasta, johon kauppasi on yhdistetty, irrota kyseinen markkinapaikka jakelusovelluksesta. Näin vältät päällekkäiset tilaukset jakelusovelluksessa. Kun olet irrottanut kolmannen osapuolen jakelusovelluksen kyseisestä markkinapaikasta, yhdistä jakelusovellus Shopify-kauppaasi, jotta tilausten synkronointi säilyy. Tämä varmistaa, että markkinapaikan tilaukset synkronoidaan jakelusovellukseen Shopify-kaupastasi vain kerran ja varastotasot päivittyvät Shopifyssa heti tilauksen jakelun yhteydessä. Tilauksen jakelun jälkeen Marketplace Connect synkronoi kaikki tarvittavat seurantatiedot kolmannen osapuolen jakelusovelluksesta takaisin markkinapaikkaan.

Amazonin jakeluvaihtoehdot

Jos kauppasi on yhdistetty Amazoniin, tilausten jakeluun voi käyttää näitä vaihtoehtoja: Shopify (FBM), Fulfillment by Amazon (FBA) tai Multi-Channel Fulfillment (MCF).

Fulfillment by Merchant (FBM)

Kun käytössä on Fulfillment by Merchant (FBM) ja Amazonissa on tehty tilaus, sinä kauppiaana olet vastuussa tämän tilauksen jakelusta ja sen toimituksesta asiakkaalle. Kun tuotteelle on valittu FBM, Marketplace Connect lähettää näiden tuotteiden tilauksen Shopifylle jaeltavaksi. Varastomäärät päivitetään Shopifyssa ja Amazonissa, ja seurantatiedot lähetetään automaattisesti Amazonille.

Fulfillment by Amazon (FBA)

Jos käytät tilausten jakeluun Fulfillment by Amazon (FBA) -palvelua, sinun on lähetettävä varasto Amazonille varastoitavaksi sen jakelukeskuksiin. Näin Amazon voi lähettää sen asiakkaalle puolestasi, kun tilaus on tehty.

Marketplace Connectin avulla voit määrittää, että Amazon jakelee tilaukset automaattisesti ja tuotteen varaston loputtua FBA:sta se vaihtaa automaattisesti FBM-varastoon.

Jos sinulla on Amazonin jakelukeskuksessa varastoa, jolla ei ole aktiivista tarjousta Amazonissa, Amazon käyttää tästä varastosta nimitystä stranded inventory eikä sitä voi myydä. Lue lisää stranded inventory -varastosta.

Amazon Multi-Channel Fulfillment (MCF)

Jos käytät tilausten jakeluun Amazonin Multi-Channel Fulfillment -palvelua, sinun on aktivoitava Amazon MCF -asetus Marketplace Connectissa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Marketplace Connect.
  3. Klikkaa Avaa sovellus.
  4. Klikkaa Asetukset ja valitse Asetukset:-pudotusvalikosta Amazon-markkinapaikka, jota haluat hallinnoida.
  5. Valitse Amazon Multi-Channel Fulfillment -osiossa Kyllä, haluan lisätä ”Amazon MCF by Shopify Marketplace Connect” -jakelupalvelun -valintaruutu.
  6. Klikkaa Tallenna.

Peruutetut tilaukset ja palautukset

Jos tilaus peruutetaan tai palautetaan markkinapaikassa, Shopify-ylläpitäjässä näkyvä synkronoitu tilaus päivittyy vastaavasti. Lue, miten hallinnoit palautus- ja peruutussääntöjäsi markkinapaikoissa, joihin kauppasi on yhdistetty.

Kun tilaus on palautettu tai peruutettu, tilauksessa olevia tuotteita ei palauteta varastoon. Tämä auttaa välttämään tuotteen ylimyyntiä. Jos haluat palauttaa peruutetun tilauksen tuotetta varastoon Shopify-ylläpitäjässä, muuta varastomääriä manuaalisesti.

Peruutuspyyntöjen säännöt

Voit hallinnoida asiakkaiden palautus- ja peruutuspyyntöjen hyväksymistä koskevia sääntöjä kolmannen osapuolen markkinapaikassa, johon kauppasi on yhdistetty. Joissakin markkinapaikoissa voit hyväksyä palautus- ja peruutuspyyntöjä automaattisesti. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua sisään kolmannen osapuolen markkinapaikan tilillesi, jotta voit hyväksyä pyynnön manuaalisesti. Sen jälkeen peruutus synkronoituu Shopifyhin. Saat lisätietoja lukemalla niiden markkinapaikkojen peruutuksia ja palautuksia käsittelevät oppaat, joihin kauppasi on yhdistetty.