Klargør dine Marketplace Connect-ordrer

Du kan klargøre de ordrer, der synkroniseres med Shopify fra Marketplace Connect via din Shopify-administrator eller ved hjælp af en klargøringsapp fra tredjepart.

Hvis du er tilknyttet Amazon, kan du gennemgå indstillingerne for Amazon-klargøring for at få mere at vide om forskellene mellem klargøring af ordrer fra din Shopify-administrator, klargøring af Amazon og klargøring via flere kanaler.

Klargøring af ordrer fra din Shopify-administrator

Når en ordre synkroniseres med din Shopify-administrator fra Marketplace Connect, vises markedspladsens navn i feltet Kanal på siden Ordrer. Få mere at vide om, hvordan du klargør dine ordrer.

Hvis din butik er knyttet til Amazon, kan du få mere at vide om forskellene mellem klargøring af ordrer i din Shopify-administrator, klargøring af Amazon og klargøring via flere kanaler.

Leveringstjenestekoder

Når en ordre synkroniseres med Shopify fra en markedsplads, giver Marketplace Connect dig leveringskoder, så du kan klargøre en ordre ved hjælp af den leveringsmetode, som kunden valgte i betalingsprocessen. Gennemgå følgende leveringskoder for hver markedsplads.

Amazon-leveringstjenestekoder

Amazon-leveringstjenestekoder
Leveringstjeneste Kode
Expedited AMZEXP
FreeEconomy AMZFRE
NextDay AMZNXT
Samme dag AMZSMD
Anden dag AMZSCD
Planlagt AMZSCH
Standard AMZSTD

Walmart-leveringstjenestekoder

Walmart-leveringstjenestekoder
Leveringstjeneste Kode
1-2 dage To dage
3-5 dage Standard
6-7 dage Værdi
6-10 dage Spedition

eBay-leveringstjenestekoder

Du kan finde hele listen over eBay-leveringstjenestekoder under ShippingServiceCodeType(token), eBays API-reference.

Etsy-leveringstjenestekoder

Etsy har ikke en liste med leveringstjenestekoder. Gennemgå ordren i Etsy for at få mere at vide om, hvilken leveringsmetode kunden valgte ved betaling.

Klargøringsapps fra tredjeparter

Hvis du bruger en klargøringsapp fra tredjepart til at klargøre ordrer fra en markedsplads, som du er knyttet til, skal du fjerne tilknytningen til denne markedsplads fra klargøringsappen for at undgå duplikerede ordrer i klargøringsappen. Når du har fjernet tilknytningen af klargøringsappen fra tredjepart fra denne markedsplads, skal du knytte klargøringsappen til din Shopify-butik for at opretholde ordresynkroniseringen. Dette sikrer, at markedspladsordrer kun synkroniseres med klargøringsappen fra din Shopify-butik én gang, og at lagerniveauerne opdateres på Shopify, så snart en ordre er klargjort. Når ordren er blevet klargjort, synkroniserer Marketplace Connect alle nødvendige trackingoplysninger fra klargøringsappen fra tredjepart med markedspladsen.

Muligheder for Amazon-klargøring

Hvis du er tilknyttet Amazon, kan du vælge at klargøre dine ordrer via Shopify (FBM), klargøring via Amazon (FBA) eller klargøring via flere kanaler (MCF).

Fulfillment by Merchant (FBM)

Med Fulfillment by Merchant (FBM) er du som shopejer ansvarlig for at klargøre ordren og sende den til din kunde, når ordren er afgivet på Amazon. Når FBM vælges for et produkt, sender Marketplace Connect ordren for produktet til Shopify, der klargør den. Lagerantal opdateres i Shopify og på Amazon, og sporingsoplysninger sendes automatisk til Amazon.

Fulfillment by Amazon (FBA)

Hvis du bruger Fulfillment by Amazon (FBA) til at klargøre dine ordrer, skal du sende lagerbeholdningen til Amazon til opbevaring i deres klargøringscentre, så Amazon kan afsende den til kunden på dine vegne, når en ordre er afgivet.

Du kan opsætte ordrer, der automatisk skal blive klargøres af Amazon, ved hjælp af Marketplace Connect. Når et produkts lagerbeholdning er udtømt via FBA, skifter det automatisk til dit FBM-lager.

Hvis du har lagerbeholdning på et Amazon-klargøringscenter, der ikke har et aktivt tilbud på Amazon, henviser Amazon til denne lagervare som en strandet lagervare, og lagervaren kan ikke sælges. Få mere at vide om strandede lagervarer.

Amazon Multi-Channel Fulfillment (MCF)

Hvis du bruger Amazon Multi-Channel Fulfillment til at klargøre dine ordrer, skal du aktivere indstillingen for Amazon MCF i Marketplace Connect.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Apps og salgskanaler i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Marketplace Connect fra siden Apps og salgskanaler.
  3. Klik på Åbn app.
  4. Klik på Indstillinger og i rullemenuen for Indstillinger vælger du den Amazon-markedsplads, du vil administrere.
  5. I afsnittet Amazon Multi-Channel Fulfillment markerer du afkrydsningsfeltet Ja, jeg vil gerne tilføje klargøringstjenesten 'Amazon MCF by Shopify Marketplace Connect'.
  6. Klik på Gem.

Annullerede ordrer og returneringer

Hvis en ordre annulleres eller returneres på en markedsplads, opdateres den synkroniserede ordre i din Shopify-administrator tilsvarende. Få mere at vide om, hvordan du administrerer dine regler for returneringer og annulleringer på de markedspladser, du har tilknytning til.

Når en ordre er returneret eller annulleret, genopfyldes lagerbeholdningen for produkterne i ordren ikke. Dette hjælper med at undgå oversalg af et produkt. Hvis du vil genopfylde lagerbeholdningen for en annulleret ordre i din Shopify-administrator, skal du justere lagermængderne manuelt.

Regler for annulleringsanmodninger

Du kan administrere dine regler for accept af kundeanmodninger om returnering og annullering på den markedsplads hos tredjepart, som du er knyttet til. Nogle markedspladser giver dig mulighed for automatisk at acceptere anmodninger om returneringer og annulleringer. Alternativt kan du logge ind på din markedspladskonto hos en tredjepart for at acceptere en anmodning manuelt, og annulleringen synkroniseres derefter med Shopify. Læs vejledningerne om annulleringer og returneringer for de markedspladser, du er knyttet til, for at få mere at vide.