Itsepalvelupalautusten määritys

Jotta asiakkaat voivat lähettää tuotteiden palautuspyyntöjä suoraan verkkokaupassasi, sinun on aktivoitava itsepalvelupalautukset Shopify Adminissa. Voit myös lisätä verkkokauppaasi ohjeet siitä, miten asiakkaat voivat pyytää palautuksia.

Itsepalvelupalautusten määritystä koskevat vaatimukset

Voit ottaa asiakkaiden palautuspyyntöjen lähettämisen käyttöön seuraavasti:

• Ota itsepalvelupalautukset käyttöön Shopify Adminissa
  • Anna asiakkaille pääsy uusiin asiakastileihin sisäänkirjautumiseen. Voit antaa asiakkaille pääsyn uusiin asiakastileihin sisäänkirjautumiseen kahdella eri tavalla:
    • Siirry uusiin asiakastileihin.
    • Lisää uusien asiakastilien URL-osoite kauppasi alatunnisteeseen, palautuskäytäntöön tai kaupan jollekin muulle sivulle. Jos et halua siirtyä uusiin asiakastileihin, tämän vaihtoehdon avulla voit jatkaa perinteisten asiakastilien käyttöä verkkokaupassasi ja kassalla, mutta antaa silti asiakkaille pääsyn palautuksen pyytämiseen.

Itsepalvelupalautuksissa huomioitavaa

Ennen kuin otat itsepalvelupalautukset käyttöön, tarkista seuraavat seikat:

• Itsepalvelupalautukset eivät toimi perinteisillä asiakastileillä.
  • Itsepalvelupalautukset eivät ole käytettävissä B2B on Shopify -tilauksissa.
  • Vaihtoja ei voi pyytää itsepalvelupalautuksissa, eikä sinulla voi olla vaihtokohtaisia palautussääntöjä.
  • Et voi lisätä vaihtotuotteita, kun hyväksyt palautuspyynnön. Jos palautuspyyntö sisältää huomautuksia, joissa pyydetään vaihtotuotteita, voit hylätä palautuspyynnön ja luoda vaihtotuotteita sisältävän uuden palautuksen Shopify-ylläpitäjässä.

Itsepalvelupalautusten ottaminen käyttöön

Jotta voit määrittää palautuspyynnöt, sinun on ensin otettava itsepalvelupalautukset käyttöön Shopify Adminissa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakastilit.
  2. Napsauta Itsepalvelupalautukset-osiossa Ota käyttöön.
  3. Klikkaa Tallenna.

Kun olet ottanut asiakkaiden itsepalvelupalautukset käyttöön, sinun on annettava asiakkaille oikeus kirjautua sisään verkkokaupastasi ja maksaa käyttämällä uusia asiakastilejä. Voit tehdä sen määrittämällä uudet asiakastilit Shopify Adminissa tai lisäämällä uusien asiakastilien URL-osoitteen kauppaasi.

Uusien asiakastilien URL-osoitteen lisääminen verkkokauppaan

Kun asiakas napsauttaa uusien asiakastilien URL-osoitetta, häntä kehotetaan kirjautumaan sisään asiakastililleen, josta hän voi lähettää palautuspyynnön.

Voit lisätä uusien asiakastilien URL-osoitteen verkkokauppasi mihin tahansa kohtaan, johon voit kirjoittaa URL-osoitteen, kuten kaupan palautuskäytäntöön tai palautussivulle.

Voit löytää ja kopioida uusien asiakastilien URL-osoitteen Asiakastilit-asetuksista sivun Uudet asiakastilit -osiossa. Kun olet kopioinut URL-osoitteen, voit lisätä sen verkkokauppaasi minne tahansa, missä se on järkevää liiketoiminnallesi.

Uusien asiakastilien URL-osoitteen lisääminen palautuskäytäntöön

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Käytännöt.
  2. Valitse Palautuskäytäntö-osiossa teksti, johon haluat luoda hyperlinkin, ja liitä sitten uusien asiakastilien URL-osoite.
  3. Klikkaa Tallenna.

Uusien asiakastilien URL-osoitteen lisääminen sivulle

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Verkkokauppa > Sivut.
  2. Klikkaa sivua, johon haluat lisätä uusien asiakastilien URL-osoitteen, kuten palautussivun.
  3. Valitse teksti, johon haluat luoda hyperlinkin, ja liitä sitten uusien asiakastilien URL-osoite.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Valinnainen: jos haluat nähdä, miten muutokset näkyvät verkkokaupassasi, klikkaa Näytä sivu.
  1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Verkkokauppa > Navigointi.
  2. Klikkaa Alatunniste-valikko.
  3. Klikkaa Lisää valikkokohta.
  4. Kirjoita Nimi-kenttään sivun nimi, kuten Palautukset, Palautuspyynnöt tai Palautuksen pyytäminen.
  5. Liitä Linkki-kenttään uusien asiakastilien URL-osoite.
  6. Klikkaa Lisää ja sitten Tallenna.

Asiakaskokemus

Palautuspyyntöjen lähettämiseksi asiakkaan on kirjauduttava sisään asiakastililleen. Asiakas pääsee tililleen seuraavilla tavoilla:

• Klikkaamalla uusien asiakastilien URL-osoitetta, jonka lisäät kauppaasi.
  • Kirjautumalla asiakastililleen kauppasi navigoinnin kautta. Tämä vaihtoehto toimii vain, jos uudet asiakastilit on aktivoitu kaupassasi.

Asiakkaasi syöttää sähköpostiosoitteensa ja kuusinumeroisen vahvistuskoodin, joka lähetetään hänen sähköpostiosoitteeseensa. Sisäänkirjautuminen ei vaadi salasanaa. Kun asiakas on syöttänyt koodin kauppaasi, hän pääsee tililleen.

Asiakkaasi voivat lähettää palautuspyyntöjä vain tilauksista, jotka on jaeltu tai osittain jaeltu.

Palautuspyyntöjä koskevien ohjeiden lisääminen kauppaan

Lisää verkkokauppaasi tietoja palautuskäytännöstäsi tai sivu, jossa kerrot, miten palautuspyynnöt toimivat. Voit käyttää ja muokata seuraavia esimerkkiohjeita, jotka koskevat sitä, miten asiakas voi lähettää palautuspyynnön verkkokaupassasi.

**Palautuspyynnön lähettäminen**Klikkaa kaupan navigoinnin profiilikuvaketta tai siirry palautuskäytäntöön tai palautussivulle. Pyydä sitten palautusta. 1. Kirjaudu tilillesi: 1. Kirjoita sähköpostiosoitteesi**Sähköposti**-kenttään ja klikkaa sitten**Jatka**. 2. Avaa kaupastamme lähetetty sähköpostiviesti sähköpostitililläsi ja kopioi sähköpostiviestin sisältämä kuusinumeroinen vahvistuskoodi. 3. Palaa verkkokauppaan ja anna kuusinumeroinen vahvistuskoodi. 2. Klikkaa tilausta, josta haluat tehdä palautuksen. 3. Jos tilauksessasi on useampi kuin yksi tuote, valitse tuotteet, jotka haluat palauttaa. 4. Valitse palautuksen syy ja lisää kommentti kauppaa varten. 5. Klikkaa**Pyydä palautusta**. Jos palautuspyyntösi hyväksytään ja edellyttää toimitusta, saat sähköpostiviestin, jossa on toimitusohjeet ja palautustarra. Kun tuote on palautettu, saat hyvityksen.

Palautuspyyntöjen brändäyksen mukauttaminen

Sivut, joilla asiakkaasi voivat itse suorittaa toimenpiteitä ja lähettää palautuspyyntöjä, käyttävät kassasi brändäysasetuksia. Jotta voit tehdä muutoksia näiden sivujen brändäykseen, sinun on päivitettävä kassan brändäysasetukset.

Seuraavat brändäysasetukset eivät koske alla olevia sivuja:

• logon sijainti
  • logon tasaus
  • logon enimmäisleveys

Palautuspyyntöjä koskevien sähköposti-ilmoitusten mukauttaminen

Palautuspyyntöihin sisältyy seuraavat mukautettavat sähköposti-ilmoitukset:

• palautuspyyntövahvistus
  • palautuspyyntö hyväksytty
  • palautuspyyntö hylätty

Voit mukauttaa näitä ilmoituksia kohdassa Asetukset > Ilmoitukset > Palautukset.

Saat lisätietoja palautuspyyntöjä koskevista sähköposti-ilmoituksista tutustumalla seuraavaan taulukkoon:

Palautuspyyntöjä koskevat ilmoitukset
Ilmoitus Oikeuksien kuvaus
Palautuspyyntövahvistus Lähetetään asiakkaalle automaattisesti sen jälkeen, kun hän on pyytänyt itsepalvelupalautusten käyttöä.
Palautuspyyntö hyväksytty Lähetetään asiakkaalle, kun hyväksyt palautuspyynnön. Tämä ilmoitus sisältää palautuslähetyksen tiedot, kuten palautuksen lähetystarran, jonka lataat, kun hyväksyt palautuspyynnön.
Palautuspyyntö hylätty Lähetetään asiakkaalle yhdessä palautuspyynnön hylkäämissyyn selittävän viestin kanssa. Voit muokata asiakkaalle lähetettävää viestiä ennen sen lähettämistä.

Jos toimitat palautustarran Shopify Shippingin tai SFN:n avulla, asiakkaat saavat palautuksen hyväksymistä koskevan sähköpostiviestin ja toisen sähköpostiviestin, joka sisältää palautustarran.

Palautuspyyntöjä koskevien sähköposti-ilmoitusten vastaanottaminen

Jos päätät vastaanottaa tilausilmoituksia sähköpostitse, saat myös automaattisesti palautuspyyntöjä koskevat ilmoitukset sähköpostiisi. Palautuspyyntöjä koskevat ilmoitukset eivät ole käytettävissä Shopify-sovelluksessa.

Voit hallinnoida tilaus- ja palautuspyyntöilmoituksia kohdassa Asetukset > Ilmoitukset > Henkilökunnan tilauksia koskevat ilmoitukset.