Facebookin tietojen jakaminen

Facebook-kanavan tietojen jakamisen asetusten avulla voit valita, miten asiakastietoja ja selaustoimintaan liittyviä tietoja kerätään verkkokaupassasi. Tietojen jakamisen työkalujen, kuten Facebook Pixelin ja Facebookin konversio-API:n, avulla voit seurata tilauksia ja muita tapahtumia. Tämä voi auttaa kaupan liikenteen analysoinnissa ja mainosten kohdentamisen parantamisessa dynaamisten mainosten avulla.

Tietojen jakaminen on vapaaehtoista. Vaikka asiakastietojen jakaminen parantaa kampanjoiden tehokkuutta ja myynnin seuraamista, on ihmisiä, jotka eivät halua, että heitä koskeva data jaetaan. On tärkeää kertoa asiakkaille, miten tietoja jaetaan ja päättää, minkä tyyppisiä tietoja seurataan ja jaetaan ja kuinka paljon. Varmista, että tietosuojakäytäntösion ajan tasalla, jotta asiakkaat saavat tarvitsemansa tiedot.

Facebookin asiakastietojen jakamisen tason valitseminen

Facebook-kanavan avulla voit valita, miten haluat kerätä ja jakaa tietoja verkkokaupan ja Facebookin välillä. Tietojen jakamisen asetukset sisältävät kolme tasoa: Normaali, Tehostettu ja Maksimi. Lue lisää asiakkaiden seurannasta tutustumalla kohtaan Evästeet ja asiakkaiden seuranta.

Riippuen siitä, milloin asensit Facebook-myyntikanavan, asiakastietojen jakamisen tasot tarjoavat erilaisia tietosuoja-asetuksia.

Tietojen jakamistasot, jos Facebook-myyntikanava on asennettu ennen 13. lokakuuta 2021

Jos valitset Normaalin, Facebook-pikseli seuraa asiakkaan selauskäyttäytymistä verkkokaupassasi. Selainpohjaisten mainosten estäminen voi estää Facebook-pikseliä seuraamasta tietoja.

Jos valitset vaihtoehdon Tehostettu, Facebook-pikseli kerää asiakkaiden henkilötietoja edistyneen vastaavuuksien haun avulla. Edistyneen vastaavuuksien haun ansiosta Facebook-pikseli voi kerätä asiakkaan nimen, sijainnin ja sähköpostiosoitteen sekä verkkokaupan selailukäyttäytymisen parantaakseen asiakkaiden seurantaa. Selainpohjaiset mainosten estot voivat estää Facebook-pikseliä seuraamasta tietoja. Lue lisää edistyneestä vastaavuuksien hausta tutustumalla kohtaan Facebookin verkon edistyneeseen vastaavuuksien hakuun liittyvät asiakirjat.

Jos valitset vaihtoehdon Maksimi, kauppasi käyttää Facebookin konversio-API:a ja Facebook-pikseliä. Konversio-API lähettää ostotapahtuman Shopifyn ja Facebookin palvelimien välillä. Muista seurantatasoista poiketen näitä tietoja ei voi estää selainpohjaisilla mainosten estoilla. Maksimi-asetus jakaa asiakkaan henkilötiedot niin, että ne vastaavat Facebookin verkoston käyttäjiä. Tietoja, joita kerätään tätä asetusta käyttämällä, ovat asiakkaan nimi, sijainti, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja asiakkaan selauskäyttäytyminen verkkokaupassasi. Lue lisää kohdassa Facebookin konversio-API:n asiakirjat.

Lue lisää tietojen jakamisesta kohdassa Evästeet ja asiakasseuranta.

Tietojen jakamisen tasot, jos Facebook-myyntikanava asennettiin 13. lokakuuta 2021 jälkeen.

Jos valitset Normaalin, Facebook-pikseli seuraa asiakkaan selauskäyttäytymistä verkkokaupassasi. Selainpohjaisten mainosten estäminen voi estää Facebook-pikseliä seuraamasta tietoja.

Jos valitset vaihtoehdon Tehostettu, kauppasi käyttää Facebookin konversio-API:a ja Facebook-pikseliä. Konversio-API lähettää ostotapahtuman Shopifyn ja Facebookin palvelimien välillä. Muista seurantatasoista poiketen näitä tietoja ei voi estää selainpohjaisilla mainosten estoilla. Maksimi-asetus jakaa asiakkaan henkilötiedot niin, että ne vastaavat Facebookin verkoston käyttäjiä. Tietoja, joita kerätään tätä asetusta käyttämällä, ovat asiakkaan nimi, sijainti, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja asiakkaan selauskäyttäytyminen verkkokaupassasi. Lue lisää kohdassa Facebookin konversio-API:n asiakirjat.

Jos valitset vaihtoehdon Maksimi, kauppasi käyttää Facebookin konversio-API:a ja Facebook Pixeliä ja on päivitetty Facebookin uusimmalla mainontateknologialla. Konversio-API lähettää ostotapahtuman Shopifyn ja Facebookin palvelimien välillä. Muista seurantatasoista poiketen näitä tietoja ei voi estää selainpohjaisilla mainosten estoilla. Maksimi-asetus jakaa asiakkaan henkilötiedot niin, että ne vastaavat Facebookin verkoston käyttäjiä. Tietoja, joita kerätään tätä asetusta käyttämällä, ovat asiakkaan nimi, sijainti, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja asiakkaan selauskäyttäytyminen verkkokaupassasi. Lue lisää kohdassa Facebookin konversio-API:n asiakirjat.

Lue lisää tietojen jakamisesta kohdassa Evästeet ja asiakasseuranta.

Facebookin tietojen jaon määrittäminen

Voit ottaa asiakastietojen jaon käyttöön Facebook-kaupan, Ostokset Instagramissa ‑ominaisuuden ja Facebook Marketing ‑alustan asennuksen yhteydessä. Voit ottaa Facebookin asiakastietojen jakamisen asetukset käyttöön ja muuttaa niitä milloin tahansa Facebook-kanavan asetuksista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Myyntikanavat > Facebook.

2. Klikkaa Asetukset.

3. Valitse Tietojen jakamisen asetukset.

4. Ota asiakastietojen jakaminen käyttöön Asiakastietojen jakaminen ‑osiosta.

5. Valitse VALITSE TASO ‑osiosta asiakastietojen jakamisen taso, jonka haluat ottaa käyttöön.

6. Jos et ole yhdistänyt Facebook-pikseliä, valitse Yhdistä sen pikselin päältä, jota haluat käyttää asiakastietojen jakamisessa.

Asiakastietojen jakamisen tapahtumat

Kun olet lisännyt Facebook-pikselinShopifyhin, pikseli seuraa tiettyjä tapahtumia verkkokaupassasi, esimerkiksi, kun asiakas katselee jotakin sivua. Tapahtumatietojen avulla voit saada lisätietoja asiakkaiden vuorovaikutuksesta kauppasi kanssa. Lisätietoja Facebook-pikselin perustapahtumien käyttämisestä kampanjoiden luomiseen ja konversioiden seurantaan saat Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Arvoa seuraavat tapahtumat käyttävät tilauksen välisummaa, ja tähän summaan ei sisällytetä veroja tai toimituskuluja.

Kun olet ottanut Facebook-pikseliin käyttöön verkkokaupassasi, pikseli seuraa automaattisesti seuraavia perustapahtumia.

Facebook-pikselin perustapahtumakuvaukset
Tapahtuman nimi Tapahtuman kuvaus
ViewContent Kun kävijä katselee sivua, kuten tuotesivua
Hae Kun kävijä tekee haun
AddToCart Kun kävijä lisää tuotteen ostoskoriin
InitiateCheckout Kun kävijä klikkaa kassapainiketta
AddPaymentInfo Kun kävijä antaa maksutietonsa kassalla
Ostos Kun asiakas suorittaa ostoksen ja näkee kiitossivun kassalla

Tietojen jakamisen parhaat käytännöt

Koska sinä päätät, miten asiakkaiden henkilökohtaisia tietoja jaetaan, sinun on varmistettava, että asiakkaat ymmärtävät, miten sinä keräät ja käsittelet heidän tietojaan. Sinun velvollisuutenasi on tarkistaa Facebookin parhaat käytännöt tietosuojaan ja tietojen käyttöön Facebookin yritystyökaluissa,ja sisällyttää tämä ja kaikki muut asiaan liittyvät tiedot kauppasi tietosuojakäytäntöön. Voit luoda tietosuojakäytännön käyttämällä Shopifyn tietosuojakäytäntögeneraattoria.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?