Facebookin tietojen jakaminen

Facebook-kanavan tietojen jakamisen asetusten avulla voit valita, miten asiakastietoja ja selaustoimintaan liittyviä tietoja kerätään verkkokaupassasi. Tietojen jakamisen työkalujen, kuten Facebook-pikselin ja Facebookin konversio-APIn, avulla voit seurata tilauksia ja muita tapahtumia. Tämä voi auttaa kaupan liikenteen analysoinnissa ja mainosten kohdentamisen parantamisessa dynaamisten mainosten avulla.

Tietojen jakaminen on vapaaehtoista. Vaikka asiakastietojen jakaminen parantaa kampanjoiden tehokkuutta ja myynnin seuraamista, on ihmisiä, jotka eivät halua, että heitä koskeva data jaetaan. On tärkeää kertoa asiakkaille, miten tietoja jaetaan ja päättää, minkä tyyppisiä tietoja seurataan ja jaetaan ja kuinka paljon. Varmista, että tietosuojakäytäntösion ajan tasalla, jotta asiakkaat saavat tarvitsemansa tiedot.

Facebookin asiakastietojen jakamisen tason valitseminen

Facebook-kanavan avulla voit valita, miten haluat kerätä ja jakaa tietoja verkkokaupan ja Facebookin välillä. Tietojen jakamisen asetukset sisältävät kolme tasoa: Normaali, Tehostettu ja Maksimi. Lue lisää asiakkaiden seurannasta tutustumalla kohtaan Evästeet ja asiakkaiden seuranta.

Jos valitset Normaalin, Facebook-pikseli seuraa asiakkaan selauskäyttäytymistä verkkokaupassasi. Selainpohjaisten mainosten estäminen voi estää Facebook-pikseliä seuraamasta tietoja.

Jos valitset Tehostettu, Facebook-pikseli seuraa asiakkaiden henkilötietoja edistyneen vastaavuuksien haun avulla. Edistyneen vastaavuuksien haun ansiosta Facebook-pikseli voi kerätä asiakkaan nimen, sijainnin, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron sekä verkkokaupan selailukäyttäytymisen parantaakseen asiakkaiden seurantaa. Selainpohjaiset mainosten estot voivat estää pikseliä seuraamasta tietoja. Lue lisää edistyneistä vastaavuuksista tutustumalla kohtaan Facebookin verkon edistyneeseen vastaavuuksien hakuun liittyvät asiakirjat.

Jos valitset maksimin, kauppasi käyttää Facebookin konversio-API:a ja Facebook-pikseliä. Tiedot jaetaan asiakkaan verkkoselaimen ja Shopifyn palvelimien avulla ja ne lähetetään suoraan Facebookin palvelimille. Palvelimelta toiselle lähetettyjä tietoja ei voida estää selainpohjaisilla mainosten estoilla. Maksimi-asetus jakaa asiakkaan henkilötiedot niin, että ne vastaavat Facebookin verkoston käyttäjiä. Tietoja, joita kerätään tätä asetusta käyttämällä, ovat asiakkaan nimi, sijainti, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja asiakkaan selauskäyttäytyminen verkkokaupassasi. Lue lisää kohdassa Facebookin konversio-API:n asiakirjat.

Lue lisää tietojen jakamisesta kohdassa Evästeet ja asiakasseuranta.

Tietojen jakamisen parhaat käytännöt

Koska sinä päätät, miten asiakkaiden henkilökohtaisia tietoja jaetaan, sinun on varmistettava, että asiakkaat ymmärtävät, miten sinä keräät ja käsittelet heidän tietojaan. Sisällytä nämä tiedot kauppasi tietosuojakäytäntöön. Voit halutessasi käyttää tietosuojakäytännön luomisessa apunasi Shopifyn tietosuojakäytäntögeneraattoria.