Facebookin tietojen jakaminen

Facebook-kanavan tietojen jakamisen asetusten avulla voit valita, miten asiakastietoja ja -toimintaa kerätään verkkokaupassasi. Tietojen jakamistyökalut, kuten Facebook-pikseli, mahdollistavat tilausten ja muiden tapahtumien seuraamisen, mikä voi auttaa sinua analysoimaan kaupan liikennettä ja parantamaan mainosten kohdistamista dynaamisten mainostenavulla.

Tietojen jakaminen on vapaaehtoista. Vaikka asiakastietojen jakaminen parantaa kampanjoiden tehokkuutta ja myynnin seuraamista, on ihmisiä, jotka eivät halua, että heitä koskevia tietoja jaetaan. On tärkeää kertoa asiakkaille, miten tietoja jaetaan ja päättää, minkä tyyppisiä tietoja seurataan ja jaetaan ja kuinka paljon. Varmista, että tietosuojakäytäntösi on ajan tasalla, jotta asiakkaat saavat tarvitsemansa tiedot

Lue lisää tietojen jakamisesta kohdassa Evästeet ja asiakasseuranta.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat lisätä Facebook-pikselin verkkokauppaasi Facebook-kanavaa käyttäen, sinulla on oltava Facebookin mainostili, jolla on mainoskuluja. Luo Facebookin mainostili siirtymällä Facebookiin. Voit määrittää Facebook-pikselin Facebookin mainosten hallinnassa tai luomalla sellaisen Facebook-kanavan avulla.

Jos olet lisännyt Facebook-pikselin verkkokauppasi teemakoodilla, voit poistaa Facebook-pikselin koodin verkkokaupastasi, kun olet määrittänyt uuden pikselin Facebook-kanavan avulla.

Facebook-pikselin koodin muuttaminen tai poistaminen verkkokaupastasi

Jos Facebook-kanavaan on jo lisätty Facebook-pikselin tunnus, voit vaihtaa sen Facebook-kanavan Tietojen jakamisen asetuksissa klikkaamalla Katkaise yhteys.

Jos olet muokannut teematiedostosi koodia siten, että olet lisännyt siihen Facebook Pixelin, sinun on poistettava pikselin koodi, ennen kuin voit lisätä Facebook Pixelin tunnuksen Facebook-kanavaa käyttämällä. Jos et poista pikselin koodia, kaupassasi on useampi kuin yksi pikseli, mikä voi johtaa siihen, että raporteissa näkyy päällekkäisiä tai virheellisiä tietoja.

Poista pikselin koodi teematiedostostasi

1. klikkaa Nykyinen teema -kohdasta Toiminnot ja valitse Muokkaa koodia.
  2. Avaa koodieditori napauttamalla theme.liquid-tiedostoa.
  3. Poista Facebook-pikselin koodi. Löydät sen <head>- ja </head>-tunnisteiden välistä.
  4. Napauta Tallenna.

Facebook-pikselin poistaminen verkkokaupan asetuksissa

1. Valitse Shopify-ylläpitäjässä Verkkokauppa > Asetukset.
  2. Klikkaa Muuta kohdassa Facebook-pikseli.
  3. Poista Facebook-pikseli ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.

Facebook-pikselin luominen

Voit luoda uuden Facebook-pikselin suoraan Facebook-kanavassa klikkaamalla pikselin määritysruudussa Luo uusi tai luomalla Facebook-pikselin Facebookin mainosten hallinnassa. Jos haluat luoda pikselin Facebookin mainosten hallinnassa, tutustu Facebookin ohje- ja tukikeskukseen.

Facebook-pikselin lisääminen Facebook-kanavaan

Kun lisäät Facebook-pikselin Facebook-kanavaasi, pikseli integroituu verkkokauppaasi. Facebook-pikseli voidaan lisätä, kun määrität Instagramin, Shopsin tai tai Facebook-markkinoinnin, mutta se on pakollinen vain Facebook-markkinointiominaisuuden kanssa. Ennen kuin voit lisätä Facebook-pikselin, seuranta on otettava käyttöön Asiakkaiden seuranta -osiossa.

Voit hallita Facebook-pikseliä tietojen jakamisen asetuksissa Facebook-kanavan Asetukset-osiossa.

Facebook-kanavan Tiedonjakoasetusten Asiakkaan seuranta -osiossa on luettelo luomistasi pikseleistä. Klikkaa Yhdistä, jos haluat yhdistää olemassa olevan Facebook Pixelin tai klikkaa Luo uusi, jos haluat luoda uuden Facebook Pixelin.

Kun olet lisännyt Facebook Pixelin verkkokauppaasi, voit varmistaa sen toimivuuden Facebookin mainosten hallinnan avulla. Voit selvittää, toimiiko Facebook Pixelisi noudattamalla Facebookin Help Centerin ohjeita.

Huom: Jos olet äskettäin lisännyt Facebook Pixelin verkkokauppaasi, sinun on odotettava asiakkaiden toimintaa, ennen kuin näet tietoja Facebookin mainosten hallinnassa.

Ennen kuin lisäät Facebook-pikselin

Ennen kuin voit lisätä Facebook-pikselin kauppaasi, sinun täytyy määrittää Facebook-tili ja Facebookin Business Manager. Jos sinulla on ne jo, suorita Facebook-pikselin lisäämiseen tarvittavat vaiheet. Jos et ole tehnyt edellä mainittuja määrityksiä, toimi seuraavasti:

Vaiheet:

1. Klikkaa Aloita Facebookin käyttö -kohdassa Aloittaminen.
  2. Klikkaa Markkinoi tuotteitasi Facebookissa -kohdassa Aloita määritys.
  3. Yhdistä Facebook-tili, Business Manager, Facebook-sivu ja mainostili.

Facebook-pikselin lisääminen

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Myyntikanavat-kohdassa Facebook.
  2. Klikkaa ensin Asetukset ja sen jälkeen sitten Tietojen jakamisen asetukset.
  3. Klikkaa Asiakkaiden seuranta -osiossa Ota seuranta käyttöön -valintapainiketta.
  4. Valitse Valitse seurannan taso -osiossa Normaali, Tehostettu tai Maksimi.
  5. Valitse pikseli luettelosta.
  6. Klikkaa Vahvista.

Facebookin asiakasseurannan tason valitseminen

Facebook-kanavan avulla voit valita, miten haluat kerätä ja jakaa tietoja verkkokaupan ja Facebookin välillä. Asiakkaiden seuranta-asetukset sisältävät kolme vaihtoehtoa: Normaali, Tehostettutai Maksimi. Lue lisää asiakkaiden seurannasta tutustumalla kohtaan Evästeet ja asiakkaiden seurannan asiakirjat.

Jos valitset normaalin, Facebook-pikseli seuraa asiakkaan selauskäyttäytymistä verkkokaupassasi. Selainpohjaisten mainosten estäminen voi estää Facebook-pikseliä seuraamasta tietoja.

Jos valitset Tehostettu, Facebook-pikseli seuraa asiakkaiden henkilötietoja edistyneen vastaavuuksien haun avulla. Edistyneen vastaavuuksien haun ansiosta Facebook-pikseli voi kerätä asiakkaan nimen, sijainnin, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron sekä verkkokaupan selailukäyttäytymisen parantaakseen asiakkaiden seurantaa. Selainpohjaiset mainosten estot voivat estää pikseliä seuraamasta tietoja. Lue lisää edistyneistä vastaavuuksista tutustumalla kohtaan Facebookin verkon edistyneeseen vastaavuuksien hakuun liittyvät asiakirjat.

Jos valitset maksimin, kauppasi käyttää Facebookin konversio-API:a ja Facebook-pikseliä. Tiedot jaetaan asiakkaan verkkoselaimen ja Shopifyn palvelimien avulla ja ne lähetetään suoraan Facebookin palvelimille. Palvelimelta toiselle lähetettyjä tietoja ei voida estää selainpohjaisilla mainosten estoilla. Maksimi-asetus jakaa asiakkaan henkilötiedot niin, että ne vastaavat Facebookin verkoston käyttäjiä. Tietoja, joita kerätään tätä asetusta käyttämällä, ovat asiakkaan nimi, sijainti, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja asiakkaan selauskäyttäytyminen verkkokaupassasi. Lue lisää kohdassa Facebookin konversio-API:n asiakirjat.

Asiakasseurannan vakiotapahtumat

Kun olet lisännyt Facebook-pikselin Shopifyhin, pikseli seuraa tiettyjä tapahtumia verkkokaupassasi, esimerkiksi, kun asiakas katselee jotakin sivua. Tapahtumia, joita Facebook seuraa oletusarvoisesti, kutsutaan vakiotapahtumiksi, ja voit käyttää näiden tapahtumien tietoja saadaksesi lisätietoja siitä, miten asiakkaat toimivat vuorovaikutuksessa kauppasi kanssa. Lisätietoja Facebook-pikselin vakiotapahtumien käyttämisestä kampanjoiden luomiseen ja konversioiden seurantaan on Facebookin ohje- ja tukikeskuksessa.

Arvoa seuraavat tapahtumat käyttävät tilauksen välisummaa, ja tähän summaan ei sisällytetä veroja tai toimituskuluja.

Kun olet ottanut Facebook Pixelin käyttöön verkkokaupassasi, pikseli seuraa automaattisesti seuraavia perustapahtumia.

Facebook-pikselin perustapahtumakuvaukset
Tapahtuman nimi Tapahtuman kuvaus
ViewContent Kun kävijä katselee sivua, kuten tuotesivua
Hae Kun kävijä tekee haun
AddToCart Kun kävijä lisää tuotteen ostoskoriin
InitiateCheckout Kun kävijä klikkaa kassapainiketta
AddPaymentInfo Kun kävijä antaa maksutietonsa kassalla
Ostos Kun asiakas suorittaa ostoksen ja näkee kiitossivun kassalla

Asiakastietojen seuranta Facebookin CAPI:n avulla

Facebookin konversio-API (CAPI) on yksi tapa jakaa asiakkaiden selailukäyttäytymisen tietoja Facebookille Shopifyn palvelimilta suoraan Facebookin palvelimille. Facebook-pikselit lähettävät tietoja asiakkaiden verkkoselainten avulla. CAPI toimii yhdessä Facebook-pikselin kanssa, ja se auttaa sinua analysoimaan, optimoimaan ja kehittämään Facebookin mainoskampanjoita.