Shopcodes

Shopifyn Shopcodes-sovelluksella voit luoda QR-koodeja, joita skannaamalla asiakkaat voivat selata tai ostaa tuotteita. Shopcodes-sovelluksella luotu QR-koodi on yhdistetty tiettyyn tuotteeseen, ja sen linkin tyyppi voi olla jokin näistä:

• Linkki tuotesivulle linkittääksesi verkkokaupan tuotesivulle. Asiakkaat voivat skannata tämän QR-koodin saadakseen lisätietoja tuotteestasi.
  • Luo linkki kassasivulle, jossa tuote on ostoskorissa, jotta voit luoda kyseisen tuotteen sisältävän kassavaiheen. Voit myös lisätä automaattisesti alennuskoodin tarjotaksesi koodin skannaaville asiakkaille erikoistarjouksen.

Voit ladata luodut QR-koodit zip-tiedostona, joka sisältää verkossa jakamiseen suositeltavan PNG-tiedoston ja parhaiten tulosteena jakamiseen sopivan SVG-tiedoston.

Asenna Shopcode-sovellus

Shopcodes-sovellus edellyttää seuraavia käyttöoikeuksia:

• tuotteiden, tuoteluetteloiden ja kokoelmien käyttöoikeus
  • tilausten käyttöoikeus
  • hallita markkinointitapahtumia
  • muiden tietojen, kuten hintasääntöjen, käyttöoikeus

Tee näin:

1. Siirry Shopcodes-sovelluksen sivulle.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tiliisi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

Shopcode-koodin luominen QR-koodien luontia varten

Kun luot QR-koodin, voit määrittää koodin ohjaamaan asiakkaat verkkokaupan tuotesivulle tai lähettämään heidät suoraan kassalle, jossa on jo valittu tuote.

Shopcode-koodin luominen Shopcodes-sovelluksesta

Voit luoda uusia Shopcodes-koodeja luodaksesi QR-koodeja nykyiselle tuotteelle Shopify-ylläpitäjässä Shopcodes-sovelluksesta.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Shopcodes.

3. Klikkaa Luo Shopcode.

4. Syötä QR-koodin nimi.

5. Valitse jokin seuraavista Skannauksen määränpää -vaihtoehdoista:

• Valitse Linkki tuotesivulle linkittääksesi tuotesivulle.
    • Valitse Linkki kassasivulle, jossa tuote on ostoskorissa ja valitse linkki, jonne haluat QR-koodin vievän asiakkaat heidän skannatessaan sen.
  6. Valinnaista: valitse jokin seuraavista valinnaisista asetuksista:

• Valitse tietty Versio lisättäväksi ostoskoriin. Jos tuotteesta ei ole versioita, valitaan Oletusnimi-versio.
    • Jos haluat käyttää alennuskoodia, valitse alennus Alennus-osiossa ja klikkaa sitten Tallenna.
    • Valitse Sisällytetäänkö ohjeteksti Shopcode-koodiin? näyttääksesi ohjetekstin QR-koodin yläpuolella.
  7. Klikkaa Luo.

8. Lataa QR-koodit klikkaamalla Lataa.

Shopcode-koodin luominen tuotesivulta

Voit luoda QR-koodin tietylle tuotteelle Shopcodes-sovellusta käyttämällä suoraan kyseisen tuotteen tuotetiedot-sivulta. Jos haluat luoda Shopcode-koodin eri tuotteelle, luo Shopcode-koodi Shopcodes-sovelluksesta.

Tee näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa tuotetta, jolle haluat luoda QR-koodin.

3. Klikkaa Lisää toimintoja ja valitse sitten Luo Shopcode-koodi.

4. Syötä QR-koodin nimi.

5. Valitse jokin seuraavista Skannauksen määränpää -vaihtoehdoista:

• Valitse Linkki tuotesivulle linkittääksesi tuotesivulle.
    • Valitse Linkki kassasivulle, jossa tuote on ostoskorissa ja valitse linkki, jonne haluat QR-koodin vievän asiakkaat heidän skannatessaan sen.
  6. Valinnaista: valitse jokin seuraavista valinnaisista asetuksista:

• Valitse tietty Versio lisättäväksi ostoskoriin. Jos tuotteesta ei ole versioita, valitaan Oletusnimi-versio.
    • Jos haluat käyttää alennuskoodia, valitse alennus Alennus-osiosta. Klikkaa Tallenna.
    • Valitse Sisällytä ohjeteksti Shopcode-koodiin näyttääksesi ohjetekstin QR-koodin yläpuolella.
  7. Klikkaa Luo.

8. Lataa QR-koodit klikkaamalla Lataa.

Shopcode-koodien hallinnointi

Nykyisiä Shopcodes-koodeja voi muokata, poistaa tai ladata. Voit hallinnoida kaikkia Shopcodes-koodeja Shopcodes-sovelluksesta tai tietyn tuotteen Shopcodes-koodeja kyseisen tuotteen tiedot-sivulta.

Voit tehdä nykyiseen Shopcode-koodiin seuraavia muokkauksia Shopcodes-sovelluksesta tai tuotetiedot-sivulta:

• muuta nimeä
  • muuta skannauksen määränpään linkkiä
  • muuta versiota
  • lisää tai poista alennuskoodi
  • sisällyttää ohjetekstin tai jättää sen pois

Voit tehdä seuraavia muutoksia vain Shopcodes-sovelluksesta:

• muuta QR-koodiin liitettyä tuotetta
  • poista QR-koodi

Shopcode-koodien muokkaaminen, poistaminen tai lataaminen Shopcodes-sovelluksesta

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Shopcodes.

3. Klikkaa muokattavaa tai poistettavaa koodia.

4. Tee jokin seuraavista toimista:

• Muokkaa Shopcode-koodia muokkaamalla muutettavia tietoja ja klikkaamalla sitten Tallenna.
    • Lataa QR-koodit uudelleen klikkaamalla Lataa.
    • Poista Shopcode-koodi klikkaamalla Poista Shopcode-koodi.

Shopcode-koodin muokkaaminen tai lataaminen tuotesivulta

Voit muokata tietyn tuotteen QR-koodien nimeä, skannauksen määränpäätä, alennuksia tai ohjetekstin asetusta kyseisen tuotteen tuotetiedot-sivulla Sovelluslohkot-osiossa.

Jos haluat poistaa Shopcode-koodin tai vaihtaa tuotteen, jota QR-koodi koskee, hallinnoi QR-koodeja Shopcodes-sovelluksesta. Voit siirtyä suoraan Shopcodes-sovellukseen klikkaamalla Muokkaa Shopcode-koodia ja valitsemalla Avaa sovellus.

Tee näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa tuotetta, jolle haluat luoda QR-koodin.

3. Klikkaa minkä tahansa tuotesivun Sovelluslohkot-osiossa + Sovelluslohko ja valitse Shopcode-koodit.

4. Klikkaa muokattavan koodin nimeä.

5. Tee jokin seuraavista toimista:

• Muokkaa Shopcode-koodia muokkaamalla muutettavia tietoja ja klikkaa sitten Tallenna.
    • Lataa QR-koodit uudelleen klikkaamalla Lataa.

QR-koodien yleisiä käyttötapoja

Voit käyttää QR-koodeja monin eri tavoin parantaaksesi liiketoimintaasi.

QR-koodin käyttäminen pakkauksessa

Kun sisällytät QR-koodeja tuotepakkauksiisi, ne asiakkaat, jotka eivät ostaneet tuotteitasi verkkokaupan kautta, voivat oppia lisää tarjoamistasi tuotteista. Samalla kannustat myös nykyisiä asiakkaitasi tekemään toistuvia ostoksia – heidän tarvitsee vain skannata koodi päästäkseen suoraan kassalle mobiililaitteellaan, ja voit samalla antaa heille alennuskoodin, jos haluat palkita heitä asiakasuskollisuudestaan.

QR-koodien käyttäminen vähittäiskaupan ikkunassa

Kun näytät QR-koodin myymälän ikkunassa, voit myydä tuotteita Shopify-kauppasi kautta jopa silloin, kun kivijalkakauppasi on kiinni.

Oletko mukana tapahtumassa tai pop-up kaupassa, jossa on rajallisesti varastotilaa? Voit pyytää asiakkaitasi skannaamaan QR-koodin ja ostamaan tuotteita älypuhelimen kautta. Nyt voit myydä missä tahansa internetin ulkopuolella ilman, että joudut pitämään valikoimaasi aina mukanasi.

QR-koodin käyttäminen markkinointimateriaaleissa

QR-koodeja voi käyttää muiden tuotteiden tai alennusten mainostamiseen pakkauslisäysten ja verkon ulkopuolisten mainosmateriaalien avulla. Sen sijaan, että asiakkaasi joutuisivat kirjoittamaan sivustosi URL-osoitteen käsin, he voivat siirtyä Shopify-kaupassasi olevaan tuotteeseen heti, kun he ovat skannanneet koodisi.

Shopcode-koodien analytiikka

Markkinointiin liittyvä myynti- ja Markkinointiin liittyvät istunnot -analytiikka skannauksia ja konversioita koskien Shopcode-koodeista Shopcodes-sovelluksesta.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Shopcodes.

3. Näytä Shopcode-koodien hakemistosivulla jompikumpi seuraavista analytiikoista klikkaamalla asiaankuuluvaa saraketta:

• Klikkaa Skannaukset sen koodin vieressä, jonka liikenneraporttia haluat tarkastella.
    • Klikkaa Konversiot sen koodin vieressä, jonka konversioraporttia haluat tarkastella.