Myymälänoudon määrittäminen verkkotilauksille

Voit ottaa kassalla käyttöön noudon myymälästä, jotta asiakkaasi voivat noutaa verkkotilauksiaan toimipaikoistasi.

Voit myös ottaa kauppojen väliset siirrot käyttöön nouto myymälästä -sijainneissasi. Kauppojen välisillä siirroilla voit siirtää varastoa automaattisesti toisesta sijainnista nouto myymälästä -toimitustapaa tarjoavaan sijaintiin, kun tuote on loppunut varastosta.

Jos kauppasi käytössä on Shopify Plus -sopimus, voit korvata oletusarvoisen myymälänouto-ominaisuuden mukautetulla sovelluksella.

Myymälänoudon käyttöönottoa koskevat vaatimukset

Jotta voit ottaa noudon myymälästä käyttöön Shopify adminissa, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Huomioitavaa myymälänoudon käyttöönotossa

Ennen kuin otat myymälänoudon käyttöön, tarkista seuraavat seikat:

• Asiakas ei voi valita, että osa tilauksen tuotteista lähetetään ja osa noudetaan myymälästä. Sen sijaan asiakkaan tulee tehdä kaksi erillistä tilausta.
  • Jos käytät teemaa, joka tukee noudon saatavuutta, asiakas näkee, onko tuote saatavilla noutoa varten, ennen kuin hän lisää sen ostoskoriin. Tämä ominaisuus ei toimi kauppojen välisten siirtojen kanssa.
  • Noutoa myymälästä ei tueta B2B-kassalla.

Myymälänoudon käyttöön ottaminen

Voit ottaa myymälänoudon käyttöön toimipaikoissasi. Sinun täytyy ottaa myymälänouto käyttöön erikseen jokaiselle toimipaikalle, joista asiakkaat voivat noutaa tilauksiaan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Nouto myymälästä -osiossa Määritä. tai -ikonia.

3. Valitse toimipaikka myymälänoutoa varten:

• Jos sinulla on yksi toimipaikka, klikkaa toimipaikkaa, jossa haluat ottaa myymälänoudon käyttöön.
    • Jos sinulla on useampi toimipaikka, klikkaa ensin Lisää sijainti ja klikkaa sen jälkeen sijaintia, jossa haluat ottaa myymälänoudon käyttöön.
  4. Valitse Arvioitu noutopäivä -osion pudotusvalikosta nouto myymälästä -toimitustavan käsittelyaika. Asiakkaat näkevät tämän tiedon.

5. Valinnainen: Määritä kauppojen väliset siirrot suorittamalla seuraavat toimenpiteet:

1. Valitse Kauppojen väliset siirrot -osiossa sijainnit, joista haluat siirtää varastoa silloin kun sitä ei ole käytettävissä nouto myymälästä -toimitustapaa tarjoavasta sijainnissa.
    2. Jos haluat määrittää toisen käsittelyajan tilauksille, jotka edellyttävät kauppojen välistä siirtoa, valitse Määritä eri käsittelyaika kassalla, kun siirtoa kauppojen välillä tarvitaan, ja valitse sitten käsittelyaika pudotusvalikosta.
  6. Kirjoita Valmis noudettavaksi -ilmoitukseen nouto-ohjeet asiakkaitasi varten. Tämä kenttä korvaa kaikki mukautukset, jotka olet tehnyt email_body -muuttujan Valmis noudettavaksi -ilmoitusmalliin.

7. Valinnainen: Voit esikatsella Kassan esikatselu -osiossa, miten nouto myymälästä -vaihtoehto näkyy kassalla.

8. Klikkaa Tallenna.

Kaupan siirtojen ottaminen käyttöön

Nouto myymälästä -toimitustapa on oletusarvoisesti käytettävissä vain, jos tilauksen kaikki tuotteet ovat saatavilla noutopaikan varastossa. Jos sinulla on useita sijainteja, voit ottaa käyttöön kauppojen väliset siirrot, joilla voit siirtää varastoa automaattisesti toisesta sijainnista nouto myymälästä -toimitustapaa tarjoavaan sijaintiin, kun tuote on loppunut varastosta tai sitä ei ole varastossa. Voit myös määrittää erilaisia käsittelyaikoja tilauksille, jotka edellyttävät siirtoja. Noutopistettä lähimpänä oleva sijainti, jossa on varastoa, priorisoidaan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Nouto myymälästä -osiossa - kuvaketta.

3. Klikkaa toimipaikkaa, jossa haluat ottaa kaupan siirrot käyttöön.

4. Valitse Kauppojen väliset siirrot -osiossa sijainnit, joista haluat siirtää varastoa silloin kun sitä ei ole käytettävissä nouto myymälästä -toimitustapaa tarjoavasta sijainnissa.

5. Vaihtoehtoinen: Jos haluat määrittää jonkin muun käsittelyajan tilauksille, jotka edellyttävät kauppojen välistä siirtoa, valitse Määritä eri käsittelyaika kassalla, kun siirtoa kauppojen välillä tarvitaan, ja valitse sitten käsittelyaika pudotusvalikosta.

6. Klikkaa Tallenna.

Siirtojen poikkeusten määrittäminen

Voit sulkea tietyt tuotekokoelmat pois kauppojen välisistä siirroista. Jos esimerkiksi jotkin tuotteesi ovat liian suurikokoisia siirrettäviksi nouto myymälästä -noutopisteeseen, voit sulkea nämä tuotteet pois kauppojen välisistä siirroista. Voit sulkea ulkopuolelle tuotekokoelmia, mutta et yksittäisiä tuotteita.

Ennen kuin aloitat, luo kokoelma niistä tuotteista, joita ei voida siirtää nouto myymälästä -toimitustapaa tarjoavaan sijaintiin. Jotta kokoelmaa ei näytettäisi asiakkaillesi, varmista, ettei kokoelmaa ole lisätty myyntikanaviin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Nouto myymälästä -osiossa Määritä. tai -ikonia.

3. Klikkaa Siirron poikkeukset -osiossa Lisää kokoelmia.

4. Valitse kokoelmat, jotka haluat jättää kaupasta toiseen tapahtuvien siirtojen ulkopuolelle, ja klikkaa sitten Valmis.

5. Klikkaa Tallenna.

Noutopalvelun aktivoiminen

Jos haluat käyttää mukautettua sovellusta nouto myymälästä -toimitustavan hallinnointiin, voit aktivoida jonkin noutopalvelun Shopify Adminissa ja korvata nykyiset nouto myymälästä -asetukset. Lue lisää mukautetuista nouto myymälästä -sovelluksista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Nouto myymälästä -osiossa Määritä. tai -ikonia.

3. Klikkaa Noutopalvelu-osiossa Vaihda.

4. Valitse mukautettu sovellus, jota haluat käyttää myymälänouto-ominaisuutta varten, ja klikkaa sitten Tallenna.

5. Klikkaa Valitse noutopalvelu.

Tuotteiden siirtäminen manuaalisesti

Jos et voi jaella nouto myymälästä -tilausta ja sinun täytyy siirtää tuotteita muualta tai kauppojen välinen automaattinen siirto ei ole mahdollinen, voit vaihtaa nouto myymälästä -tilauksen paikkaa manuaalisesti. Et voi vaihtaa asiakkaan kassalla valitsemaa noutopistettä.

Tee näin

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa nouto myymälästä -tilausta, jonka haluat jaella.

3. Klikkaa Ei jaeltu -osassa ...-painiketta.

4. Klikkaa Vaihda sijaintia.

5. Valitse tuotteet, joille haluat valita uuden sijainnin.

6. Valitse uusi sijainti Vaihda sijainti -osiossa.

7. Klikkaa Vaihda sijaintia.

Myymälästä noudettavan tilauksen jakeleminen

Voit jaella nouto myymälästä -tilauksen Shopify Administa. Jos nouto myymälästä -tilaus edellyttää tuotteen siirtoa, nouto myymälästä -sijainnin vieressä näkyy Edellyttää siirtoa -tunnus.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa nouto myymälästä -tilausta, jonka haluat jaella.

3. Valinnainen: Jos tuotteiden siirtäminen nouto myymälästä -sijaintiin edellyttää siirtoa, klikkaa Siirrä noutopisteeseen, kun teet tarvittavia valmisteluja. Tätä toimintoa ei voi peruuttaa.

4. Klikkaa Valmistele nouto.

5. Klikkaa Lähetä noutoilmoitus.

Kun asiakas on noutanut tilauksensa, voit merkitä tilauksen noudetuksi.

Kassakokemus

Kun olet aktivoinut nouto myymälästä -toimitustavan, asiakkaat voivat valita kassan Toimitustapa-osiossa joko Noudon tai Toimituksen. Kun asiakas valitsee Nouto-vaihtoehdon, hän voi valita sijainnin, josta hän haluaa noutaa tilauksensa. Asiakkaat voivat tarkastella vain omassa maassaan olevia noutopisteitä. He voivat vaihtaa maata klikkaamalla Vaihda sijaintia.

Nouto myymälästä -toimitustavan asetuksista valitsemasi käsittelyaika näkyy kassalla.

Myymälänoudon poistaminen käytöstä

Jos et enää halua tarjota myymälänoutoa toimipaikastasi, voit poistaa sen käytöstä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Nouto myymälästä -osiossa - kuvaketta.

3. Klikkaa toimipaikkaa, josta haluat poistaa myymälänoudon käytöstä.

4. Klikkaa Poista nouto myymälästä käytöstä.

5. Klikkaa valintaikkunassa Poista nouto myymälästä käytöstä.