Konfiguration af afhentning af onlineordrer i butik

Du kan opsætte en mulighed for afhentning i butik i din betalingsproces, så dine kunder kan afhente deres onlineordrer på en af dine detaillokationer.

Du kan også opsætte butiksoverførsler for dine lokationer med afhentning i butik. Med butiksoverførsler kan du automatisk overføre lagerbeholdning fra en lokation til din lokation med afhentning i butik, når en vare ikke er på lager.

Hvis din butik har et Shopify Plus-abonnement, kan du erstatte standardfunktionen for afhentning i butik med en tilpasset app.

Krav til opsætning af afhentning i butik

Hvis du vil opsætte afhentning i butik i din Shopify-administrator, skal du opfylde følgende krav:

• Du skal have mindst én lokation, der klargør onlineordrer.
  • Din butik skal have den nyeste version af betalingsprocessen eller have aktiveret Checkout Extensibility:
    • Hvis du har et Shopify Plus-abonnement, skal du migrere til betalingsudvidelighed.
    • Hvis du ikke har Shopify Plus-abonnementet, skal du have den nyeste version af betalingsprocessen i din butik. De fleste butikker har allerede den nyeste version af betalingsprocessen.

Overvejelser i forbindelse med opsætning af afhentning i butikken

Gennemgå følgende overvejelser, før du opsætter afhentning i butikken:

• En kunde kan ikke vælge at få tilsendt nogle varer og afhente andre varer, hvis de er samlet i samme ordre. I stedet er kunden nødt til at afgive to separate ordrer.
  • Hvis du bruger et tema, der understøtter afhentningsmuligheden, kan kunden se, om produktet er tilgængeligt til afhentning, før vedkommende føjer det til sin indkøbsvogn. Denne funktion fungerer ikke med butiksoverførsler.
  • Afhentning i butik understøttes ikke i B2B-betaling.

Opsæt afhentning i butik

Du kan opsætte afhentning i butik for dine lokationer. Du skal opsætte afhentning i butik for alle lokationer, hvor kunder kan afhente deres ordrer.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i Shopify-administrator.

2. I afsnittet Afhentning i butik skal du klikke på Opsæt. eller ikonet .

3. Vælg en lokation til afhentning i butik:

• Hvis du har en enkelt lokation, skal du klikke på en lokation, hvor du vil opsætte afhentning i butikken.
    • Hvis du har flere lokationer, skal du klikke på Tilføj lokation og derefter klikke på en lokation, hvor du vil opsætte afhentning i butikken.
  4. Vælg en behandlingstid for lokal afhentning i rullemenuen i afsnittet Forventet afhentningsdato. Disse oplysninger vises til dine kunder.

5. Valgfrit: Udfør følgende opgaver for at opsætte butiksoverførsel:

1. I afsnittet Butiksoverførsler skal du vælge de lokationer, som du vil overføre lagerbeholdning fra, når lagerbeholdningen ikke er tilgængelig på lokationen med afhentning i butik.
    2. Hvis du vil opsætte en anden behandlingstid for ordrer, der kræver en butiksoverførsel, skal du vælge Angiv en anden behandlingstid ved betaling, når der er behov for en butiksoverførsel og derefter vælge en behandlingstid i rullemenuen.
  6. Angiv afhentningsinstruktioner til dine kunder i afsnittet Meddelelse om, at ordren er klar til afhentning. Dette felt erstatter alle tilpasninger, du har i variablen email_body i notifikationsskabelonen Klar til afhentning.

7. Valgfrit: I afsnittet Forhåndsvisning af betalingsproces kan du se en forhåndsvisning af, hvordan din valgmulighed for afhentning i butik vises ved betaling.

8. Klik på Gem.

Opsæt butiksoverførsler

Som standard er afhentning i butik kun tilgængelig, når hele ordren er på lager på afhentningslokationen. Hvis du har flere lokationer, kan du opsætte butiksoverførsler, der giver dig mulighed for automatisk at overføre lagerbeholdning fra en lokation til din lokation med afhentning i butik når en vare er udsolgt, eller når en vare slet ikke er på lager. Du kan også opsætte forskellige behandlingstider for ordrer, der kræver en butiksoverførsel. Den lokation, der er tættest på afhentningslokationen, og som har lagervarerne, prioriteres.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i Shopify-administrator.

2. I afsnittet Afhentning i butik skal du klikke på -ikonet.

3. Klik på en lokation, som du vil opsætte butiksoverførsler for.

4. I afsnittet Butiksoverførsler skal du vælge de lokationer, som du vil overføre lagerbeholdning fra, når lagerbeholdningen ikke er tilgængelig på lokationen med afhentning i butik.

5. Valgfrit: Hvis du vil opsætte en anden behandlingstid for ordrer, der kræver en butiksoverførsel, skal du vælge Angiv en anden behandlingstid ved betaling, når der er behov for en butiksoverførsel og derefter vælge en behandlingstid i rullemenuen.

6. Klik på Gem.

Opsæt overførselsundtagelser

Du kan ekskludere specifikke produktkollektioner fra butiksoverførsler. Hvis nogle af dine produkter f.eks. er for store til, at de kan overføres til en lokation med afhentning i butik, kan du ekskludere disse produkter fra butiksoverførsler. Du kan ekskludere produktkollektioner, men ikke specifikke produkter.

Inden du går i gang, skal du oprette en kollektion for produkter, der ikke kan overføres til en lokation med afhentning i butik. For at undgå at vise kollektionen til kunder skal du sikre, at kollektionen ikke er inkluderet i nogen salgskanaler.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i Shopify-administrator.

2. I afsnittet Afhentning i butik skal du klikke på Opsæt. eller ikonet .

3. I afsnittet Overførselsundtagelser skal du klikke på Tilføj kollektioner.

4. Vælg de kollektioner, du vil ekskludere fra butiksoverførsler, og klik derefter på Udført.

5. Klik på Gem.

Aktivér en afhentningstjeneste

Hvis du vil bruge en tilpasset app til at administrere afhentning i butikken, kan du aktivere en afhentningstjeneste i din Shopify-administrator og erstatte de eksisterende indstillinger for afhentning i butik. Få mere at vide om tilpassede apps til afhentning i butik.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i Shopify-administrator.

2. I afsnittet Afhentning i butik skal du klikke på Opsæt. eller ikonet .

3. I afsnittet Afhentningstjeneste skal du klikke på Skift.

4. Vælg en tilpasset app, som du vil bruge til funktionen afhentning i butik, og klik derefter på Gem.

5. Klik på Vælg afhentningstjeneste.

Overfør varer manuelt

Hvis du ikke kan klargøre en ordre med afhentning i butik og har brug for at overføre varer fra et andet sted, eller den automatisk valgte lokation for en butiksoverførsel ikke er tilgængelig, kan du manuelt ændre lokationen for en ordre med afhentning i butik. Du kan ikke ændre den afhentningslokation, som kunden har valgt ved betaling.

Trin

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre med afhentning i butik, som du vil klargøre.

3. I afsnittet Ikke-klargjort klikker du på menuen ....

4. Klik på Skift lokation.

5. Vælg de varer, du vil vælge en ny lokation for.

6. Vælg en ny lokation i afsnittet Skift lokation.

7. Klik på Skift lokation.

Klargør en ordre med afhentning i butik

Du kan klargøre en ordre med afhentning i butik i din Shopify-administrator. Hvis der kræves en produktoverførsel for din ordre med afhentning i butik, vises badget for overførsel påkrævet ud for din lokation med afhentning i butik.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre med afhentning i butik, som du vil klargøre.

3. Valgfrit: Hvis der kræves en overførsel for at flytte varer til lokationen med afhentning i butik, skal du klikke på Overfør til afhentningslokation, når du foretager de nødvendige forberedelser. Denne handling kan ikke fortrydes.

4. Klik på Gør klar til afhentning.

5. Klik på Send meddelelse om afhentning.

Når din kunde har afhentet sin ordre, kan du markere ordren som afhentet.

Betalingsoplevelse

Når du har aktiveret afhentning i butik, kan dine kunder vælge mellem indstillingerne Forsendelse og Afhentning i afsnittet Levering i din betalingsproces. Når kunden vælger muligheden Afhentning, kan vedkommende vælge, hvor ordren skal afhentes. Kunder kan kun se afhentningslokationer i deres land. Vedkommende kan ændre sit land ved at klikke på Skift lokation.

Den behandlingstid, du vælger i indstillingerne for afhentning i butik, vises ved betaling.

Slå afhentning i butikken fra

Hvis du ikke længere vil tilbyde afhentning i en butik for din lokation, kan du slå den fra.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i Shopify-administrator.

2. I afsnittet Afhentning i butik skal du klikke på -ikonet.

3. Klik på en lokation, hvor du vil slå afhentning i butikken fra.

4. Klik på Slå afhentning i butikken fra.

5. Klik på slå afhentning i butikken fra i dialogboksen.