Konfigurere henting i butikk for nettbestillinger

Du kan konfigurere alternativet for henting i butikk i kassen, slik at kundene kan hente nettbestillinger ved et utsalgssted.

Du kan også konfigurere butikkoverføringer for hentesteder i butikk. Med butikkoverføringer kan du automatisk overføre lagerbeholdning fra ett sted til hentestedet i butikk når en vare er utsolgt.

Hvis butikken har Shopify Plus-abonnementet, kan du erstatte standardfunksjonen for henting i butikk med en tilpasset app.

Krav for å konfigurere henting i butikk

Du må oppfylle følgende krav for å konfigurere henting i butikk i Shopify-administrator:

Hensyn ved konfigurasjon av henting i butikk

Før du konfigurerer henting i butikk, bør du gå gjennom følgende vurderinger:

• En kunde kan ikke velge å få noen varer sendt og noen varer hentet på samme bestilling. En kunde må i stedet legge inn to separate bestillinger.
  • Hvis du bruker et tema som støtter hentetilgjengelighet, kan kunden se om et produkt er tilgjengelig for henting før de legger det i handlekurven. Denne funksjonen fungerer ikke med butikkoverføringer.
  • Henting i butikk støttes ikke i B2B-kassen.

Konfigurer henting i butikk

Du kan konfigurere henting i butikk for lokalisasjonene dine. Du må konfigurere henting i butikk for hver lokalisasjon der kundene kan hente bestillingene sine.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk på Konfigurer i seksjonen Henting i butikk. eller ikonet .

3. Velg en lokalisasjon for henting i butikk:

• Hvis du har én enkelt lokalisasjon, klikker du på lokalisasjonen der du ønsker å konfigurere henting i butikk.
    • Hvis du har flere lokalisasjoner, klikker du på Legg til lokalisasjon, og klikker deretter på lokalisasjonen der du ønsker å konfigurere henting i butikk.
  4. Velg en behandlingstid for henting i butikk fra rullegardinmenyen i seksjonen Forventet hentedato. Denne informasjonen vises til kundene.

5. Valgfritt: Fullfør følgende oppgaver for å konfigurere butikkoverføringer:

1. I seksjonen Butikkoverføringer kan du velge hvilke lokalisasjoner du ønsker å overføre lagerbeholdning fra når hentestedet i butikk ikke har tilgjengelig lagerbeholdning.
    2. Hvis du vil konfigurere en annen behandlingstid for bestillinger som krever butikkoverføring, velger du Angi en annen behandlingstid i kassen når det er nødvendig med en butikkoverføring og deretter en behandlingstid fra rullegardinmenyen.
  6. Skriv inn henteinstruksjoner for kundene i seksjonen Varsel om klar til henting. Dette feltet erstatter eventuelle tilpasninger du har i variabelen email_body i varslingsmalen Klar til henting.

7. Valgfritt: Forhåndsvis hvordan hentealternativet i butikk vises i kassen i seksjonen Forhåndsvisning av kasse.

8. Klikk på Lagre.

Konfigurer butikkoverføringer

Som standard er henting i butikk bare tilgjengelig når hele bestillingen er lagerført ved hentestedet. Hvis du har flere lokalisasjoner, kan du konfigurere butikkoverføringer, som lar deg automatisk overføre lagerbeholdning til hentestedet i butikk når en vare er utsolgt, eller når en vare ikke lagerføres. Du kan også konfigurere ulike behandlingstider for bestillinger som krever en butikkoverføring. Den nærmeste lokalisasjonen med lagerbeholdning i forhold til hentestedet prioriteres.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk på ikonet i seksjonen Henting i butikk.

3. Klikk på lokalisasjonen du ønsker å konfigurere lageroverføringer for.

4. I seksjonen Butikkoverføringer kan du velge hvilke lokalisasjoner du ønsker å overføre lagerbeholdning fra når hentestedet i butikk ikke har tilgjengelig lagerbeholdning.

5. Valgfritt: Hvis du vil konfigurere en annen behandlingstid for bestillinger som krever butikkoverføring, velger du Angi en annen behandlingstid i kassen når det er nødvendig med en butikkoverføring, og velg deretter en behandlingstid fra rullegardinmenyen.

6. Klikk på Lagre.

Konfigurer overføringseksklusjoner

Du kan ekskludere bestemte produktsamlinger fra butikkoverføringer. Hvis noen av produktene dine for eksempel er for store til å kunne overføres til et hentested i butikk, kan du ekskludere disse produktene fra butikkoverføringer. Du kan ekskludere produktsamlinger, men ikke bestemte produkter.

Før du starter, må du opprette en samling for produkter som ikke kan overføres til et hentested i butikk. Kontrollere at samlingen ikke er inkludert i noen salgskanaler for å unngå at samlingen vises til kunder.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk på Konfigurer i seksjonen Henting i butikk. eller ikonet .

3. Klikk på Legg til samlinger i seksjonen Overføringseksklusjoner.

4. Velg samlingene du ønsker å ekskludere fra butikkoverføringer, og klikk på Ferdig.

5. Klikk på Lagre.

Aktiver en hentetjeneste

Hvis du ønsker å bruke en tilpasset app til å håndtere henting i butikk, kan du aktivere en hentetjeneste i Shopify-administrator og erstatte eksisterende innstillinger for henting i butikk. Finn ut mer om tilpassede apper for henting i butikk.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk på Konfigurer i seksjonen Henting i butikk. eller ikonet .

3. Klikk på Endre i seksjonen Hentetjeneste.

4. Velg den tilpassede appen du ønsker å bruke for funksjonen for henting i butikk, og klikk på Lagre.

5. Klikk på Velg hentetjeneste.

Overfør varer manuelt

Hvis du ikke kan innfri en bestilling for henting i butikk, og må overføre varer fra et annet sted, eller den automatisk valgte lokalisasjonen for en butikkoverføring ikke er mulig, kan du endre lokalisasjon for en hentebestilling i butikk manuelt. Du kan ikke endre hentestedet som er valgt av kunden i kassen.

Steg

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på hentebestillingen i butikk som du ønsker å innfri.

3. Klikk på -knappen i seksjonen Ikke-behandlet.

4. Klikk på Endre sted.

5. Velg varene du vil velge en ny lokalisasjon for.

6. Velg en ny lokalisasjon i seksjonen Endre lokalisasjon.

7. Klikk på Endre sted.

Innfri en bestilling for henting i butikk

Du kan innfri en hentebestilling i butikk fra Shopify-administrator. Hvis det er nødvendig med en produktoverføring for en hentebestilling i butikk, vises merket Overføring kreves ved siden av hentestedet i butikk.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på hentebestillingen i butikk som du ønsker å innfri.

3. Valgfritt: Hvis det er nødvendig med en overføring for å flytte varer til hentestedet i butikk, kan du klikke på Overfør til hentested når du gjør de nødvendige forberedelsene. Denne handlingen kan ikke angres.

4. Klikk på Forbered henting.

5. Klikk på Send hentevarsel.

Når kunden har hentet bestillingen, kan du merke den som hentet.

Betalingsopplevelsen

Når du har aktivert henting i butikk, kan kundene velge mellom alternativene Send og Hent i seksjonen Leveranse i kassen. Når de velger alternativet Henting, kan de velge hvilken lokalisasjon de ønsker å hente bestillingen ved. Kundene kan bare se hentesteder i sitt eget land. De kan endre land ved å klikke på Endre sted.

Behandlingstiden du velger i innstillingene for henting i butikk vises i kassen.

Deaktiver henting i butikk

Du kan deaktivere funksjonen hvis du ikke lenger ønsker å tilby henting i butikk ved en lokalisasjon.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk på ikonet i seksjonen Henting i butikk.

3. Klikk på lokalisasjonen du ønsker å deaktivere henting i butikk for.

4. Klikk på Deaktiver henting i butikk.

5. Klikk på Deaktiver henting i butikk i dialogboksen.