Leveranciers uitnodigen om een connectie te maken op de Shopify Collective-app

Je kunt leveranciers die Shopify gebruiken uitnodigen om verbinding te maken en hun producten gaan verkopen in je winkel. Je kunt alleen leveranciers uitnodigen die aan specifieke vereisten voldoen. Nadat een leverancier je uitnodiging om verbinding te maken heeft geaccepteerd, ontvang je een melding daarvan via e-mail.

Leveranciers die Shopify Collective al gebruiken en je contactgegevens hebben, kunnen je uitnodigen verbinding te maken.

Vereisten voor het uitnodigen van leveranciers

Je kunt een leverancier alleen uitnodigen om verbinding te maken als diegene aan de volgende vereisten voldoet:

• De leverancier heeft een actieve Shopify-winkel.
  • Shopify Payments is geactiveerd in de winkel van de leverancier.
  • Het bedrijf van de leverancier is gevestigd in hetzelfde land als jouw bedrijf.
  • De winkelvaluta van de leverancier moet dezelfde valuta zijn als die van jouw winkel.

Een leverancier uitnodigen verbinding te maken op Shopify Collective

Nadat je een leverancier hebt verbinding te maken met je bedrijf, ontvangt diegene een uitnodigingsmail om het Shopify Collective-verkoopkanaal te installeren in hun Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Retailer).

3. Klik op App openen.

4. Klik in de Collective (Retailer)-app op Leveranciers.

5. Klik op Leverancier uitnodigen.

6. Voer de contactgegevens van de leverancier in, zoals voornaam, achternaam en e-mailadres.

7. Optioneel: je kunt ook een persoonlijk bericht in de uitnodigingsmail aan de leverancier toevoegen.

8. Klik op Verzenden.

Een uitnodiging accepteren om verbinding te maken met een leverancier

Leveranciers die Shopify Collective gebruiken, kunnen jouw bedrijf ook uitnodigen om verbinding te maken op Shopify Collective. Leveranciers hebben je contactgegevens nodig om je uit te nodigen om verbinding te maken.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Retailer).

3. Klik op App openen.

4. Klik in de Collective (Retailer)-app op Leveranciers.

5. Ga naar het tabblad Te controleren.

6. Klik op Uitnodiging accepteren naast de leverancier met wie je verbinding wilt maken.

Connecties bekijken

Nadat een leverancier je uitnodiging heeft geaccepteerd of jij de uitnodiging hebt geaccepteerd, is die leverancier een van je connecties in Shopify Collective. Je kunt beschikbare en geïmporteerde producten en de verzendgegevens van de leverancier bekijken. Je kunt ook de volgende gegevens bekijken voor elke connectie:

• of automatische betalingen actief zijn bij die connectie;
  • verbonden sinds datum
  • totaal aantal bestellingen;
  • gemiddelde orderwaarde
  • totale verkoop

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Retailer).

3. Klik op App openen.

4. Klik in de Collective (Retailer)-app op Leveranciers.

5. Ga naar het tabblad Verbonden en bekijk de belangrijkste gegevenspunten met betrekking tot je connecties.

6. Optioneel: Klik op een leverancier en vervolgens op Verzendgegevens weergeven om de verzendtarieven en -zones van de leverancier te bekijken.