Leveranciers verwijderen in de Shopify Collective-app

Als je besluit de samenwerking met een leverancier te beëindigen, kun je deze vanuit de Shopify Collective-app verwijderen. Wanneer je een leverancier hebt verwijderd, krijgt deze een e-mail waarin wordt gemeld dat jullie winkels niet meer gekoppeld zijn.

Voordat je de connectie verwijdert, neem je contact op, zodat je de openstaande betalingen voor afgehandelde bestellingen kunt bespreken en kunt afspreken hoe je eventuele openstaande bestellingen zult afhandelen.

Belangrijke aandachtspunten voordat je leveranciers verwijdert

Lees de volgende aandachtspunten voordat je een leverancier uit de Shopify Collective-app verwijderd:

• Als je een leverancier verwijdert, wordt de verbinding tussen je Shopify-winkels onmiddellijk verbroken. De leverancier wordt hiervan in een e-mail op de hoogte gesteld.
  • Voor alle producten die je bij deze leverancier hebt geïmporteerd, wordt de voorraad op 0 gezet. Verwijder producten uit je verkoopkanalen en campagnes om te voorkomen dat klanten producten te zien krijgen die je niet meer verkoopt.
  • Er kunnen geen nieuwe bestellingen worden aangemaakt bij de verwijderde leverancier. Deze kan eventueel nog openstaande bestellingen annuleren.
  • Synchronisatie van bestellingen stopt al binnen enkele minuten na verwijdering van een retailer en als er bestellingen zijn met trackingnummers, worden ook deze niet meer gesynchroniseerd.
  • Dit maakt niets uit voor betalingen voor afgehandelde bestellingen; terugbetalingen kunnen ook nog steeds worden verwerkt.

Een leverancier betalen na beëindiging van de samenwerking

Je kunt geen nieuwe bestellingen meer plaatsen bij een verwijderde leveranciers, maar er kunnen nog wel bestellingen zijn die je nog niet hebt betaald. Hoe je deze bestellingen betaalt, hangt van je betalingsinstellingen in de Shopify Collective-app af en van de afspraak die je daarover met de leverancier hebt gemaakt.

Als automatische betalingen zijn ingeschakeld

Als je automatische betalingen gebruikt bij deze leverancier, blijf je na verwijdering van de connectie automatisch betalen voor al afgehandelde bestellingen.

Als er nog openstaande bestellingen zijn die niet worden geannuleerd, moeten deze handmatig worden betaald. Spreek met de verwijderde leverancier af hoe en onder welke voorwaarden de betalingen worden gedaan.

Als automatische betalingen zijn uitgeschakeld

Als je geen automatische betalingen gebruikt bij de leverancier, blijf je na verwijdering van de connectie betalingen voor al afgehandelde bestellingen doen via de afgesproken handmatige betaalmethode en voorwaarden.

Een leverancier verwijderen

Als je een partnership op Shopify Collective wilt beëindigen, kun je de leverancier uit je connecties verwijderen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Retailer).

3. Klik op App openen.

4. Klik in de Collective (Retailer)-app op Leveranciers.

5. Selecteer op het tabblad Verbonden de leverancier die je wilt verwijderen.

6. Klik op Leverancier verwijderen en daarna op Verwijderen.