Leveranciers betalen in de Shopify Collective-app

Wanneer een klant een bestelling plaatst in je winkel, ontvang je de volledige betaling voor die bestelling. Daarvan betaal je de leverancier voor de kostprijs van het verkochte product en de verzending.

Automatische betalingen in Shopify Collective

Als je aan de voorwaarden voldoet, worden automatische betalingen ingeschakeld wanneer je Shopify Collective installeert. Dat is de aanbevolen manier om je leveranciers te betalen voor producten en verzending. Je betaalt niets extra voor het gebruik van de automatische betalingsfunctie van Shopify Collective.

Wanneer automatische betalingen voor jou en je leverancier in Shopify Collective zijn ingeschakeld, wordt de kostprijs van elk Shopify Collective-product dat je verkoopt, automatisch van je Shopify Payments-saldo afgeschreven. Het geld wordt automatisch overgeboekt naar het Shopify Payments-account van de leverancier, zodra deze de bestelling als afgehandeld heeft gemarkeerd.

Je kunt Shopify Collective-betalingen rechtstreeks in de Shopify Collective-app bekijken en volgen.

Als je niet bent goedgekeurd voor automatische betalingen aan leveranciers of als je ervoor kiest om de functie uit te schakelen, is het jouw verantwoordelijkheid om met elke leverancier overeen te komen hoe je ze betaalt voor de kosten van producten die je bij hen koopt. De leverancier kan je bijvoorbeeld een factuur sturen.

Vereisten voor het gebruik van automatische betalingen in Shopify Collective

Of je in aanmerking komt voor automatische betalingen in Shopify Collective wordt automatisch bepaald op basis van de volgende criteria:

• Je winkel heeft een actief Shopify Payments-account.
  • Je winkel heeft de afgelopen twaalf maanden minstens 10.000 USD of CAD omgezet.
  • Je winkel heeft een substantieel volume aan betalingen van klanten via Shopify Payments geïnd.

Als je automatische betalingen wilt gebruiken voor een nieuwe connectie, moet deze ook hiervoor in aanmerking komen. Jij en je leverancier moeten beiden aan deze criteria voldoen:

• Beide winkels bevinden zich in de Verenigde Staten of Canada.
  • Beide winkels hebben dezelfde winkelvaluta: USD of CAD.
  • Beide winkels hebben dezelfde uitbetalingsvaluta voor Shopify Payments.
  • Bij beide winkels zijn automatische betalingen van Shopify Collective ingeschakeld.

Je kunt controleren of automatische betalingen van Shopify Collective zijn ingeschakeld in je Collective-app (Retailer).

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Retailer).

3. Klik op App openen.

4. Klik in de app Collective (Retailer) op Betalingen.

5. Controleer in de sectie Automatische betalingen of automatische betalingen op aan staan.

Aandachtspunten bij automatische betalingen in Shopify Collective tussen je eigen winkels

Als je Shopify Collective gebruikt als retailer én als leverancier, dan kun je automatische betalingen gebruiken om je leverancierswinkel voor je bestellingen te betalen. Als je het hele bedrag (min de betalingskosten) wil sturen, stel je 0% als kortingspercentage in en als je een percentage van het bedrag wil sturen, stel je een ander kortingspercentage in.

Net zoals bij automatische betalingen met een leverancierswinkel die niet van jou is, wordt het geld direct geïncasseerd en vastgehouden totdat de bestelling is verzonden. Je kunt automatische betalingen tussen je eigen winkels uitschakelen, zodat er geen geld van je retailwinkel worden gebruikt om je leverancierswinkel te betalen. Betalingen worden ook niet vastgehouden totdat de goederen zijn verzonden.

Automatische betalingen bij een leverancier inschakelen

Als automatische betalingen worden gebruikt in de Collective-app (Retailer), kun je zien welke van je leveranciers je met deze functie betaalt.

Je kunt automatische betalingen bij een leverancier rechtstreeks vanuit je Collective-app (Retailer) inschakelen. De leverancier wordt per e-mail op de hoogte gebracht van de wijziging.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Retailer).

3. Klik op App openen.

4. Klik in de Collective-app (Retailer) op Leveranciers en daarna op Verbonden.

5. In de kolom Automatische betalingen kun je zien of automatische betalingen bij de leveranciers op 'aan' of 'uit' staan.

6. Als je automatische betalingen met een leverancier wil inschakelen, klik je op de desbetreffende leverancier en daarna op de vervolgkeuzelijst in de sectie 'Automatische betalingen' en selecteer je Aan.

7. Klik op Inschakelen. De wijziging gaat onmiddellijk in en je leverancier wordt op de hoogte gesteld dat er voortaan automatisch wordt betaald voor bestellingen.

Automatische betalingen bij een leverancier uitschakelen

Als automatische betalingen zijn ingeschakeld, kunnen alleen leveranciers ze uitzetten. Als je dit wil doen, neem je rechtstreeks contact op.

Betalingen van Shopify Collective bekijken

Je kunt de betalingen van Shopify Collective bekijken op de pagina Betalingen van de Shopify Collective-app. Betalingen worden alleen weergegeven voor afgehandelde bestellingen.

Je kunt de volgende informatie over betalingen bekijken:

• betaaldatum
  • bestelnummer
  • leverancier die is betaald
  • betaalstatus
  • bedrag dat aan de leverancier is overgemaakt voor het product en de verzending

Je kunt in het Shopify-beheercentrum ook betalingen van Shopify Collective bekijken in combinatie met alle uitbetalingen van de winkel.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Retailer).

3. Klik op App openen.

4. Klik in de app Collective (Retailer) op Betalingen.

5. Bekijk betalingen van Shopify Collective onder Betalingen van bestellingen.

Onvoldoende saldo

Shopify Collective zal blijven proberen geld af te schrijven om retailers terug te betalen totdat het lukt, maar soms is er onvoldoende saldo op je Shopify Payments-account. Onvoldoende saldo kan ontstaan wanneer je klanten andere betaalmethoden gebruiken (bijvoorbeeld PayPal), wanneer je veel uitbetalingen doet of wanneer je na een uitbetaling een groot aantal terugbetalingen hebt.

Denk aan de volgende opties om problemen of vertragingen bij het verzenden van Shopify Collective-bestellingen in de toekomst te voorkomen:

• Gebruik bij de checkout alleen Shopify Payments als betaalmethode.
  • Stel je uitbetalingsschema in op wekelijks of maandelijks, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een positief Shopify Payments-saldo hebt waaruit Shopify Collective kan afschrijven en jij je leveranciers kunt uitbetalen.
  • Kijk of je terugbetalingen en terugboekingen zoveel mogelijk kunt terugdringen.