Betala dina leverantörer i Shopify Collective-appen

När en kund gör en order i din butik erhåller du den fulla betalningen för den ordern. Från den betalningen måste du betala din leverantör för kostnaden för den sålda produkten och för fraktkostnaden.

Automatiska betalningar i Shopify Collective

Om du uppfyller kraven stängs automatiska betalningar av när du installerar Shopify Collective. Detta är det rekommenderade sättet att betala leverantörer för produkter och leverans. Det tillkommer inga extra avgifter för användning av Shopify Collectives automatiska betalningsfunktion.

När automatiska betalningar aktiveras för dig och din leverantör i Shopify Collective debiteras kostnadspriset automatiskt från ditt Shopify Payments-saldo för alla Shopify Collective-produkter som du säljer. Pengarna överförs sedan automatiskt till leverantörens Shopify Payments-konto när de markerar ordern som distribuerad.

Du kan även visa och hålla reda på Shopify Collective-betalningar direkt i Shopify Collective-appen.

Om du inte är godkänd för att göra automatiska leverantörsbetalningar, eller om du väljer att stänga av funktionen, är det ditt ansvar att komma överens med var och en av dina leverantörer om hur du ska betala dem för kostnaden för de produkter som du köper från dem. Din leverantör kan till exempel skicka dig en faktura.

Krav för användning av automatisk betalning i Shopify Collective

Din behörighet att använda automatisk betalning i Shopify Collective bestäms automatiskt enligt följande kriterier:

• Din butik har ett aktivt Shopify Payments-konto.
  • Din butik har tjänat minst 10 000 USD eller CAD på försäljning under de senaste 12 månaderna.
  • Din butik har tagit in en stor mängd kundbetalningarna via Shopify Payments.

Om du vill använda automatisk betalning med en ny kontakt så måste även kontakten vara berättigad till funktionen. Du och din leverantör måste båda uppfylla följande kriterier:

• Båda butikerna måste ligga i USA eller Kanada.
  • Båda butikerna måste ha en matchande butiksvaluta i USD eller CAD.
  • Båda butikerna måste ha matchande Shopify Payments-utbetalningsvaluta.
  • Båda butikerna måste ha aktiverat Shopify Collective automatiska betalningar.

I din Collective (Retailer)-app kan du kontrollera om Shopify Collectives automatiska betalningar är påslagna.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Retailer).

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Betalningar i appen Collective (Retailer).

5. I avsnittet Automatiska betalningar kontrollerar du att automatiska betalningar är .

Att tänka på vid användning av automatiska betalningar i Shopify Collective mellan butiker du äger

Om du använder Shopify Collective som både detaljhandlare och leverantör kan du använda automatiska betalningar för att betala den leverantörsbutik du äger för ordrar. Om du vill skicka alla medel (minus betalningsavgifter) anger du en rabatt på 0 % eller lägger till en annan procentuell rabatt för att skicka en procentandel av medlen.

På samma sätt som automatiska betalningar fungerar med en leverantörsbutik som du inte äger, kommer medel att hämtas in omedelbart och hålls kvar tills ordern levereras. Du kan stänga av automatiska betalningar mellan butiker som du äger, så att inga medel dras från din detaljhandelsbutik för att betala din leverantörsbutik, och så att betalningen inte sätts i vänteläge i väntan på leverans.

Slå på automatisk betalning med en leverantör

Om automatiska betalningar är på i appen Collective (Retailer) kan du se vilka av dina leverantörer du betalar med hjälp av den här funktionen.

Du kan slå på automatiska betalningar med en leverantör direkt från din Collective (Retailer)-app, och leverantören kommer att bli underrättad om ändringen via e-post.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Retailer).

3. Klicka på Öppna app.

4. Från appen Collective (Retailer) klickar du på Leverantörer och sedan på Ansluten.

5. Titta i kolumnen Automatisk betalning för att se om automatisk betalning är på eller av för varje leverantör.

6. Om du vill aktivera automatiska betalningar för en leverantör klickar du på den aktuella leverantören och sedan på rullgardinsmenyn i avsnittet om automatiska betalningar och väljer .

7. Klicka på Slå på. Ändringen görs omedelbart, och din leverantör meddelas om att deras betalningar för framtida ordrar kommer att ske automatiskt.

Stäng av automatiska betalningar för en leverantör

Endast leverantörer kan stänga av automatiska betalningar när de är på. Kontakta dem direkt för att begära detta.

Se dina Shopify Collective-betalningar

Du kan visa dina Shopify Collective-betalningar på sidan Betalningar i Shopify Collective-appen. Betalningar visas endast för distribuerade ordrar.

Du kan visa följande information om dina betalningar:

• betalningsdatum
  • ordernummer
  • vilken leverantör som fått betalt
  • betalningsstatus
  • vilket belopp som överfördes till leverantören för produkten och frakt

Du kan även visa Shopify Collective-betalningar tillsammans med alla dina butiksutbetalningar i din Shopify-admin.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Retailer).

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Betalningar i appen Collective (Retailer).

5. I avsnittet Orderbetalningar kan du visa Shopify Collective-betalningar.

Otillräckliga medel

Shopify Collective kommer kontinuerligt att försöka samla in medel för betalning till leverantören tills den lyckas, men ibland finns det otillräckliga medel på ditt Shopify Payments-konto. Otillräckliga medel kan förekomma när kunder betalar dig med alternativa betalningsmetoder såsom PayPal, när dina utbetalningar är frekventa eller när du har ett stort antal återbetalningar efter en utbetalning.

Överväg dessa alternativ för att undvika framtida problem med Shopify Collective-ordrar, eller leveransförseningar:

• Använd Shopify Payments som din enda betalningsmetod i kassan.
  • Konfigurera ditt utbetalningsschema till att betala veckovis eller månadsvis för att bidra till att säkerställa att du har ett positivt Shopify Payments-saldo som Shopify Collective kan debitera från och betala dina leverantörer.
  • Hitta sätt att minimera återbetalningar och chargebacks