Toimittajille maksaminen Shopify Collective -sovelluksessa

Kun asiakas tekee tilauksen kaupassasi, saat koko maksun tilauksesta. Sinun on maksettava tästä maksusta toimittajalle myydyn tuotteen kulut ja toimituskulut.

Shopify Collectiven automaattiset maksut

Automaattiset maksut otetaan käyttöön, kun asennat Shopify Collectiven, jos täytät vaatimukset. Tämä on suositeltu tapa maksaa toimittajille tuotteista ja toimituksesta. Shopify Collectiven automaattiset maksut -ominaisuuden käytöstä ei peritä lisäveloituksia.

Kun sinä ja toimittajasi olette ottaneet automaattiset maksut käyttöön Shopify Collectivessa, myymäsi Shopify Collective -tuotteen omakustannushinta veloitetaan automaattisesti Shopify Payments -saldostasi. Rahat siirtyvät sitten toimittajan Shopify Payments -tilille automaattisesti, kun hän merkitsee tilauksen jaelluksi.

Voit tarkastella Shopify Collective -maksuja ja seurata niitä suoraan Shopify Collective -sovelluksessa.

Jos sinua ei hyväksytä suorittamaan automaattisia toimittajamaksuja tai jos päätät poistaa ominaisuuden käytöstä, vastuullasi on sopia jokaisen toimittajasi kanssa siitä, miten maksat heille heiltä ostamiesi tuotteiden kulut. Toimittaja voi esimerkiksi lähettää sinulle laskun.

Shopify Collectivessa tehtäviä automaattisia maksuja koskevat vaatimukset

Kelpoisuutesi käyttää automaattisia maksuja Shopify Collectivessa määräytyy automaattisesti seuraavien kriteerien mukaan:

• Kaupallasi on aktiivinen Shopify Payments -tili.
  • Kauppasi on tuottanut vähintään 10 000 USD tai CAD myyntituloja viimeisten 12 kuukauden aikana.
  • Kauppasi on perinyt huomattavan määrän kuluttajamaksuista Shopify Payments -palvelun kautta.

Automaattisten maksujen käyttäminen uuden yhteyden kanssa edellyttää, että myös hän on kelpoinen käyttämään niitä. Sekä sinun että toimittajan on täytettävä seuraavat kriteerit:

• Molempien kauppojen täytyy sijaita Yhdysvalloissa tai Kanadassa.
  • Molemmilla kaupoilla täytyy olla sama kaupan valuutta (USD tai CAD).
  • Molemmilla kaupoilla täytyy olla sama Shopify Payments -tulomaksuvaluutta.
  • Molemmissa kaupoissa täytyy olla Shopify Collectiven automaattiset maksut käytössä.

Voit tarkistaa, onko Shopify Collectiven automaattiset maksut otettu käyttöön Collective (Retailer) -sovelluksessa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Retailer).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Collective (vähittäismyyjä) - sovelluksesta Maksut.

5. Tarkista Automaattiset maksut ‑osiosta, että automaattiset maksut ovat käytössä.

Huomioitavaa käytettäessä automaattisia maksuja Shopify Collectivessa omistamiesi kauppojen välillä

Jos käytät Shopify Collective -sovellusta sekä vähittäismyyjänä että toimittajana, voit käyttää automaattisia maksuja maksaaksesi omistamallesi toimittajan kaupalle tilauksista. Voit lähettää kaikki varat (miinus maksuveloitukset) asettamalla 0 %:n alennuksen tai lisätä muun prosenttialennuksen lähettääksesi prosenttiosuuden varoista.

Samaan tapaan kuin automaattiset maksut toimivat toimittajan kaupan kanssa, jota et omista, varat kerätään välittömästi ja pidätetään, kunnes tilaus on lähetetty. Voit ottaa automaattiset maksut pois käytöstä omistamiesi kauppojen välillä, jotta varoja ei vähennetä myymälältäsi toimittajan kaupalle maksamiseksi eikä maksua aseteta pitoon odottavasta lähetyksestä.

Automaattisten maksujen ottaminen käyttöön toimittajan kanssa

Jos automaattiset maksut ovat käytössä Collective (Retailer) -sovelluksessa, voit tarkastella, mille toimittajille maksat niitä käyttäen.

Voit ottaa automaattiset maksut käyttöön toimittajan kanssa suoraan Collective (Retailer) -sovelluksesta, jolloin toimittajalle ilmoitetaan muutoksesta sähköpostilla.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Retailer).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Collective (Retailer) -sovelluksesta Toimittajat ja sitten Yhdistetty.

5. Katso Automaattiset maksut -sarakkeesta, ovatko automaattiset maksut käytössä vai pois käytöstä kunkin toimittajan kanssa.

6. Ota automaattiset maksut käyttöön toimittajan kanssa klikkaamalla toimittajaa ja klikkaamalla sitten automaattiset maksut -osion pudotusvalikkoa ja valitsemalla Käytössä.

7. Klikkaa Ota käyttöön. Muutos tehdään välittömästi ja toimittajalle ilmoitetaan, että hänen tulevien tilaustensa maksut ovat automaattisia.

Automaattisten maksujen ottaminen pois käytöstä toimittajan kanssa

Vain toimittajat voivat poistaa automaattiset maksut käytöstä, kun ne on otettu käyttöön. Ota yhteyttä suoraan heihin pyytääksesi tätä.

Shopify Collective -maksujen tarkasteleminen

Voit tarkastella Shopify Collectiven maksuja Shopify Collective -sovelluksen Maksut-sivulla. Maksut näkyvät vain jaelluissa tilauksissa.

Voit tarkastella seuraavat maksujasi koskevat tiedot:

• maksupäivä
  • tilausnumero
  • toimittaja, jolle on maksettu
  • maksun tila
  • tuotteen ja toimituksen toimittajalle siirretty summa

Voit myös tarkastella Shopify Collectiven maksuja yhdessä kaikkien kauppasi tulomaksujen kanssa Shopify Adminissa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Retailer).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Collective (vähittäismyyjä) - sovelluksesta Maksut.

5. Katso Tilauksen maksut -osiossa Shopify Collectiven maksut.

Riittämättömät varat

Shopify Collective yrittää jatkuvasti periä varat toimittajalle maksua varten, kunnes se onnistuu, mutta joskus Shopify Payments -tililläsi ei ole riittävästi varoja. Varat voivat olla riittämättömät, kun asiakkaat maksavat esimerkiksi PayPalilla tai muilla vaihtoehtoisilla maksutavoilla, kun tulomaksuja on usein tai kun hyvityksiä on suuri määrä tulomaksun jälkeen.

Vältä Shopify Collective -tilausten tulevat ongelmat tai toimitusviiveet harkitsemalla näitä vaihtoehtoja:

• Käytä Shopify Paymentsia ainoana maksutapana kassalla.
  • Määritä viikoittainen tai kuukausittainen tulomaksuaikataulu varmistaaksesi, että Shopify Collectiven Shopify Payments -saldo on positiivinen toimittajilta veloittamista ja heille maksamista varten.
  • Etsi tapoja hyvitysten ja takaisinperintöjen minimointiin