Tuotteiden tuominen kauppaasi Shopify Collective -sovelluksesta

Kun olet muodostanut yhteyden toimittajaan, voit tuoda toimittajan tuotteita kauppaasi, säätää tuotetietoja, lisätä toimittajan Shopify Collective -sijainnin toimitusprofiiliisi ja asettaa sitten tuotteita saataville kaupassasi.

Voit myydä toimittajan tuotteita vain toimittajan määrittämällä jälleenmyyntihinnalla. Et voi myydä tuotteita edullisemmalla tai korkeammalla hinnalla.

Tuotetiedot

Toimittajan tuotteet ja niiden alkuperäiset tuotetiedot, kuten nimi, kuvaus, kuvat, versiot ja hinta, ovat käytettävissäsi. Voit tarkastella alkuperäisiä tuotetietoja, kun klikkaat tuotteen nimeä tai kun olet tuonut tuotteen kauppaan. Kun tuot tuotteen kauppaasi, voit säätää tuotetietoja Shopify adminissa, mutta et voi muokata tuotteen hintaa.

Seuraavat tuotetiedot tuodaan jälleenmyyjäsi kaupasta omaan kauppaasi:

• hinta
  • varasto
  • tuotteen nimi
  • tuotekuvat
  • tuotekuvaus
  • versiot
  • myyjä (toimittaja)
  • tuotetyyppi
  • omakustannushinta (tuotekohtainen hinta)

Seuraavia tuotetietoja ei tuoda toimittajan kaupasta omaan kauppaasi:

• SKU-koodi (varastoyksikkö)
  • kokoelmat
  • tunnisteet
  • viivakoodi
  • maa (alkuperäalue)
  • HS-koodi (harmonisoitu järjestelmä)
  • vertailuhinta
  • tuotteen alennus

Shopify Collective luo yksilöllisen SKU-koodin jokaiselle tuodulle tuotteelle. Voit muokata SKU-koodia, mutta sen on oltava yksilöllinen.

Tuotetietojen synkronointi

Kun toimittajan tuotetiedot on tuotu kauppaasi, Shopify Collective synkronoi jatkuvasti tuotteiden hintaa, omakustannushintaa ja varastoa, mutta se ei synkronoi muita tuotuja tuotetietoja. Keskimääräinen synkronointiaika on alle 30 sekuntia, mutta se voi olla jopa viisi minuuttia.

Kun asiakas tilaa kaupassasi Shopify Collective -tuotteita, toimittajan tuotevarastoa mukautetaan automaattisesti sekä kaupassasi että toimittajan kaupassa.

Varastosta loppuneet tuotteet

Jos toimittajasi sinulle jakama tuote loppuu varastosta, sinun on otettava yhteyttä toimittajaan päättääksenne, miten varastosta loppunutta tuotetta hallinnoidaan. Et voi deaktivoida Jatka myyntiä, kun varasto on loppu -vaihtoehtoa tuotteelle, jonka toimittaja jakaa sinulle.

Rajoitukset

Collective mahdollistaa enintään sadan version lisäämisen tuotteeseen. Jos tuote ylittää tämän rajan, Collective ei välttämättä pysty synkronoimaan tuotteen varasto- ja hintatietoja. Jos olet tuonut tuotteen, jossa on yli sata versiota, ota yhteyttä toimittajaan ja selvitä hänen kanssaan, mikä on paras tapa käsitellä tuotetta.

Tuotteen hinnoittelutiedot

Saat lisätietoja tuotteiden hinnoittelun yksityiskohdista Shopify Collectivessa tutustumalla seuraavaan taulukkoon:

Tuotteen hinnoittelu Shopify Collectivessa
Hintatiedot Oikeuksien kuvaus
Vähittäismyyntihinta Jälleenmyyntihinta on toimittajan määrittelemä kiinteä tuotteen hinta. Sinun on myytävä tuotetta tällä hinnalla verkkokaupassasi. Et voi muuttaa tuotteen jälleenmyyntihintaa.
Omakustannushinta Omakustannushinta on tuotteen jälleenmyyntihinta, josta on vähennetty toimittajan määrittämä prosentuaalinen jälleenmyyjän marginaali. Se on summa, joka sinun on maksettava toimittajalle myydessäsi tuotteen. Et voi muuttaa tuotteen omakustannushintaa.
Marginaali Marginaali on tuotteen jälleenmyyntihinnasta vähennetty prosenttiosuus jälleenmyyjälle koituvan omakustannushinnan määrittämiseksi.
Liikevoitto Voitto osoittaa rahasumman, jonka ansaitset tuotteen myydessäsi. Voittosi on tuotteen jälleenmyyntihinta, josta on vähennetty omakustannushinta.

Jos toimittaja muuttaa tuotteen jälleenmyyntihintaa tai omakustannushintaa, jälleenmyyntihintaa ja omakustannushinta lasketaan automaattisesti uudelleen ja päivitetään kaupassasi.

Asiakkaasi voivat käyttää alennuskoodeja tuotteille, jotka on tuotu Shopify Collectiven avulla, mutta tuotteen omakustannushinta (summa, joka sinun on maksettava toimittajalle) ei muutu.

Voit esimerkiksi tuoda toimittajalta tuotteen, jonka jälleenmyyntihinta on 100 dollaria ja omakustannushinta on 70 dollaria. Jos asiakkaasi käyttää 20 dollarin alennuskoodin, sinun on silti maksettava toimittajalle 70 dollaria, ja voittosi on vain 10 dollaria 30 dollarin sijaan.

Toimittajan toimituskulujen näyttäminen

Toimittajilla, joiden kanssa työskentelet, voi olla erilaisia toimitushintoja ja alueita. Sinun on tarkistettava kunkin toimittajan toimitushinnat, ennen kuin aloitat heidän tuotteidensa myynnin verkkokaupassasi.

Toimittajan toimitustiedot osoittavat, kuinka paljon toimittaja veloittaa toimituksesta ja mille alueille toimittaja toimittaa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Retailer).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Collective (Retailer) -sovelluksesta kohtaa Toimittajat.

5. Klikkaa Yhdistetty-välilehteä ja sitten toimittajaa, jota haluat tarkastella.

6. Klikkaa Näytä toimituskulut tarkastellaksesi toimittajan toimitushintoja ja alueita.

Vaihe 1: Tuo tuotteita kauppaasi

Jos haluat tuoda toimittajan tuotteita kauppaasi, toimittajan on asetettava ne saatavillesi.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Retailer).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Collective (Retailer) -sovelluksesta kohtaa Toimittajat.

5. Klikkaa toimittajaa, jonka tuotteita haluat tuoda.

6. Valitse Saatavilla-välilehdeltä tuotteet, jotka haluat tuoda kauppaasi.

7. Klikkaa Tuo tuotteet.

8. Jos asensit Collective-sovelluksen 3.4.2023 jälkeen, valintaikkuna näyttää ensimmäisen tuotteen tuonnin yhteydessä uuden toimitusprofiilin luomista koskevat tiedot, joita voit muokata myöhemmin. Tarkista ja klikkaa Tuo. Tämä modaali näkyy vain ensimmäisellä tuontikerralla. Kaikki myöhemmät tuodut tuotteet siirretään automaattisesti tähän toimitusprofiiliin. Löydät uuden toimitusprofiilisi toimitusasetuksista.

Kun olet tuonut tuotteet kauppaasi, ne siirretään Saatavilla-välilehdeltä Tuodut-välilehdelle.

Vaihe 2: muokkaa tuotetietoja

Voit muuttaa seuraavia tuotetietoja:

• Tuotteen nimi
  • Oikeuksien kuvaus
  • Media

Et saa tällä hetkellä muokata joitakin tietoja tuotteissa, jotka tuot ja myyt Shopify Collectivea käyttäen. Kaikki seuraaviin tietoihin tehdyt muutokset palautetaan automaattisesti:

• Tuotteen hinta
  • Varastomäärät
  • SKU-koodi (varastoyksikkö) – tuotteen SKU-koodin on vastattava toimittajan varastosijainnissa käytettyä SKU-koodia
  • Seuraa määrää – varmista, että tämä valintaruutu pysyy valittuna
  • Varastosijainti, josta toimittaja jakelee tilaukset
  • Toimitus – varmista, että ”Tämä on fyysinen tuote” -valintaruutu pysyy valittuna

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa sen tuotteen nimeä, jota haluat muuttaa.

3. Muokkaa tuotenimikettä, kuvausta tai mediaa.

4. Klikkaa Tallenna.

Vaihe 3: Määritä toimitus

Suorita asiaankuuluva vaihe sen mukaan, asensitko Collective-sovelluksen ennen 3.4.2023 vai sen jälkeen.

Ennen 3. huhtikuuta – Lisää toimittajan Shopify Collective -sijainti toimitusprofiiliisi

Toimittajalta tuomiisi tuotteisiin on määritetty toimittajan Shopify Collective -sijainti. Äskettäin tuodut tuotteet lisätään aina yleiseen toimitusprofiiliin, mutta sinun täytyy varmistaa, että toimittajan sijainti ja tuotteet ovat samassa toimitusprofiilissa.

Jos sinulla on useita toimitusprofiileja tai useita sijaintiryhmiä yleisessä toimitusprofiilissasi, sinun täytyy tehdä jokin seuraavista toimenpiteistä:

3. huhtikuuta jälkeen – Hallinnoi toimituskuluja

Tarkastele ja hallitse toimitusasetuksissa sitä, mitä asiakkailtasi veloitetaan kassalla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa Collective (Retailer) -sovelluksesta kohtaa Toimittajat.

3. Klikkaa toimittajaa, jolle haluat muokata toimitushintoja.

4. Klikkaa Näytä toimituskulut tarkastellaksesi toimittajan toimitushintoja ja alueita.

5. Klikkaa Määritä hintoja.

6. Muokkaa toimituskuluja mukautetussa toimitusprofiilissa ja klikkaa sitten Tallenna.

Vaihe 4: Aseta tuotteet saataville kaupassasi

Kun olet tuonut toimittajan tuotteet kauppaasi, tuotteet luodaan Luonnos-tilassa. Ne eivät ole vielä saatavilla kaupassasi. Sinun on muutettava niiden tilaksi Aktiivinen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Avaa tuotteen tiedot klikkaamalla tuotteen nimeä. Tuote sisältyy Julkaisu-osiossa lueteltuihin myyntikanaviin.

3. Klikkaa > Hallinnoi myyntikanavia.

4. Valitse myyntikanavat ja sovellukset, joihin haluat sisällyttää tuotteen.

5. Klikkaa Valmis.

6. Klikkaa Tallenna.

Tuotteiden poistaminen kaupastasi

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Retailer).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Collective (Retailer) -sovelluksesta kohtaa Toimittajat.

5. Klikkaa toimittajaa, jolta haluat poistaa tuotteita.

6. Siirry Tuotu-välilehdelle ja valitse sitten tuotteet, jotka haluat poistaa kaupastasi.

7. Klikkaa Poista tuotteet ja valitse sitten Poista.

Kun olet poistanut tuotteet kaupastasi, ne siirretään Tuodut-välilehdeltä Saatavilla-välilehdelle.