Shopify Collective -tilausten hallinta

Kun asiakas on tehnyt tilauksen kaupassasi, sinä ja toimittajasi saatte tilauksen Shopify-kauppoihinne. Toimittajan on jaeltava tilaus, eikä sinun tarvitse jaella tilausta itse.

Kun toimittaja jakelee tilauksen, kyseinen tilaus jaellaan myös kaupassasi käyttämällä tilauksen jakelutietoja, kuten seurantanumeroa. Asiakkaasi saa toimitusvahvistusta koskevan sähköposti-ilmoituksen sinun kaupastasi toimittajan kaupan sijaan.

Shopify Collective -tilausten maksujen veloittaminen

Shopify Collective -tilaustesi jakelutapa voi vaihdella sen mukaan, miten veloitat Shopify Collective -tilaustesi maksut:

• Jos veloitat tilausten maksut automaattisesti, toimittajalle luodaan automaattinen jakelupyyntö, kun kauppasi tilaus on maksettu.
  • Jos veloitat tilaustesi maksut manuaalisesti tai käytät myyntikanavaa, joka ei veloita maksuja ennen kuin tilaus on jaeltu, sinun on pyydettävä tilauksessa olevien Shopify Collective -tuotteiden jakelua toimittajaltasi manuaalisesti. Pyydä tilauksen jakelua klikkaamalla Pyydä jakelua > Lähetä jakelupyyntö. Jos käytät Shopify Collectiven automaattisia maksuja, sinulta veloitetaan Shopify Collective -tuotteista heti, kun pyydät tilausta riippumatta siitä, onko tilauksesi merkitty maksetuksi.

Shopify Collective -tilausten palautusten hallinnointi

Ennen kuin aloitat Shopify Collective -tilausten palautusten vastaanottamisen, sinun on sovittava toimittajasi kanssa, kuka maksaa palautustarrasta, sekä palautusmenetelmästä ja Shopify Collective -tilausten palautuskäytännöistä.

Voit valita, miten hallinnoit Shopify Collective -tilausten palautuksia, ja voit käyttää yhtä seuraavista palautustavoista:

Vaihe 1: lähetä palautuspyyntö toimittajalle

Jos valitset tavan 2, sinun on tehtävä palautuspyyntö toimittajalle.

Kun olet lähettänyt palautuspyynnön, toimittaja saa sähköposti-ilmoituksen. Jos toimittaja hyväksyy pyyntösi, hän lataa palautustarran.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, josta haluat tehdä palautuspyynnön toimittajalle.

3. Siirry Jaeltu-osioon ja klikkaa ...-kuvaketta sen tuotteen vieressä, josta haluat tehdä palautuspyynnön, ja klikkaa sitten Pyydä palautusta toimittajalle.

4. Valitse tuotteiden määrä ja palautuksen syy.

5. Klikkaa Pyydä palautusta.

Vaihe 2: Lataa ja lähetä palautustarra asiakkaalle

Kun toimittaja on ladannut palautustarran, saat palautustarran sisältävän sähköposti-ilmoituksen.

Sinun on ladattava palautustarra itsellesi, ladattava tarra Shopify Adminiin ja luotava sitten palautus asiakkaalle.

Vaiheet:

1. Etsi postilaatikostasi Palautustarra on valmis -sähköpostiviesti.
  2. Klikkaa Näytä lähetystarra ja lataa sitten palautustarra laitteeseesi klikkaamalla Lataa.
  3. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.
  4. Klikkaa tilausta, josta haluat tehdä palautuksen.
  5. Napsauta Palauta.
  6. Valitse Lataa palautustarra ja lataa sitten palautustarra.
  7. Klikkaa Luo palautus.

Kun olet luonut palautuksen, asiakas saa palautustarran sisältävän sähköposti-ilmoituksen.

Kun toimittaja vastaanottaa palautetut tuotteet ja merkitsee tilauksen palautetuksi, saat sähköposti-ilmoituksen. Tämän jälkeen voit palauttaa maksun asiakkaalle.

Shopify Collective -tilausten peruuttaminen

Voit pyytää Shopify Collective ‑tilauksen peruuttamista, kun tilauksen tila on Jakelu käynnissä. Et voi pyytää peruuttamaan jo jaeltuja tilauksia. Kun pyydät tilauksen peruuttamista, toimittajalle lähetetään sähköpostiviesti tilauksen peruuttamisesta. Toimittaja ei välttämättä jatka tilauksen peruuttamista, jos toimittaja on jo käsitellyt tilauksen.

Jos toimittaja peruuttaa Shopify Collective -tilauksen, tilauksen tila muuttuu Pyyntö hylätty -tilaksi ja näkyvissä on peruutuksen syy.

Automaattisia maksuja käytettäessä Shopify Collective peruuttaa tilauksen automaattisesti:

• välittömästi, jos maksua ei ole vielä otettu peruutuksen pyytämisen yhteydessä
  • 14 päivän kuluttua, jos maksu otettiin peruutuksen pyytämisen yhteydessä, mutta toimittaja ei lähettänyt tilausta.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka haluat peruuttaa.

3. Siirry Jaeltu-osioon ja klikkaa ...-kuvaketta sen tuotteen vieressä, josta haluat tehdä peruutuspyynnön, ja klikkaa sitten Pyydä peruutusta.

4. Valinnainen: Kirjoita toimittajalle huomautus, kuten miksi pyydät tämän tilauksen peruuttamista.

5. Klikkaa Pyydä peruutusta.

Shopify Collective -tilausten hyvitys

Jos haluat hyvittää maksun asiakkaalle, sinun on peruutettava tilaus Shopify Adminissa. Voit peruuttaa Shopify Collective -tilaukset samalla tavalla kuin muutkin tilaukset Shopify Adminissa. Lisätietoja on kohdassa Tilausten peruuttaminen, arkistoiminen ja poistaminen.

Näin voit pyytää maksun palautusta toimittajalta:

• Jos sekä sinä että toimittaja olette aktivoineet automaattiset maksut Collectivessa, varat siirretään sinulle automaattisesti, kun toimittaja on käynnistänyt hyvitysprosessin.
  • Jos automaattisten maksujen toimintoa ei ole aktivoitu sinun ja toimittajan välillä, toimittajan on lähetettävä varat sinulle manuaalisesti ja ilmoitettava sinulle hyvityksen siirtoprosessista.