Administrere Shopify Collective-bestillinger

Når en kunde legger inn en bestilling i butikken mottar både du og leverandøren en bestilling i Shopify-butikkene deres. Leverandøren må oppfylle bestillingen, og du trenger ikke å oppfylle bestillingen selv.

Når en leverandør oppfyller en bestilling blir bestillingen også oppfylt i din butikk, og detaljer om oppfyllelsen, som sporingsnummer, blir tilgjengelig. Kunden mottar en e-post med fraktbekreftelse fra din butikk, og ikke fra leverandørens butikk.

Innhente betaling for Shopify Collective-bestillinger

Oppfyllelsesmåten for Shopify Collective-bestillinger kan variere, avhengig av hvordan du innhenter betalinger for Shopify Collective-bestillinger.

• Hvis du innhenter betaling for bestillinger automatisk, opprettes det en automatisk oppfyllelsesforespørsel til leverandøren når bestillingen er betalt i nettbutikken.
  • Hvis du innhenter betaling for bestillinger manuelt eller bruker en salgskanal som ikke innhenter betaling før en bestilling er oppfylt, må du manuelt be om oppfyllelse for Shopify Collective-produkter i en bestilling fra leverandøren. For å be om bestillingsoppfyllelse klikker du på Forespør oppfyllelse > Send oppfyllelsesforespørsel i bestillingen. Hvis du bruker automatiske Shopify Collective-betalinger, blir du belastet for Shopify Collective-produkter så snart du forespør oppfyllelse, uavhengig av om bestillingen er merket som betalt.

Administrere returer for Shopify Collective-bestillinger

Før du begynner å godta returer for Shopify Collective-bestillinger må du bli enig med leverandøren som betaler for returfraktetiketten, returnmetoden og returbetingelser for Shopify Collective-bestillinger.

Du kan velge hvordan du administrerer returer for Shopify Collective-bestillinger og bruke en av følgende returmetoder:

Trinn 1: Forespørre retur fra en leverandør

Hvis du velger Metode 2 må du forespørre en retur fra leverandøren.

Når du har sendt en returforespørsel mottar leverandøren et e-postvarsel. Hvis leverandøren godtar forespørselen laster de opp en returfraktetikett.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil forespørre en retur for fra leverandøren.

3. Klikk på ... i seksjonen Oppfylt ved siden av varen du vil forespørre en retur av, og klikk deretter på Be om retur til leverandøren.

4. Velg vareantall og returårsak.

5. Klikk på Be om retur.

Trinn 2: Last ned og send en returetikett til kunden

Når leverandøren har lastet opp en returetikett mottar du et e-postvarsel med returetiketten.

Du må laste ned returetiketten, laste opp etiketten i Shopify-administrator og deretter opprette en retur for kunden.

Trinn:

1. Finn e-postmeldingen Returfraktetiketten er klar i innboksen din.
  2. Klikk på Vis fraktetikett og klikk deretter på Last ned for å laste ned returetiketten til enheten din.
  3. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.
  4. Klikk på bestillingen du vil sende en retur for.
  5. Klikk på Returner.
  6. Velg Last opp returetikett og last opp returetiketten.
  7. Klikk på Opprett retur.

Når du oppretter en retur mottar kunden et e-postvarsel med en returetikett.

Du får et e-postvarsel når leverandøren har mottatt de returnerte varene og merket bestillingen som returnert. Deretter kan du utstede en refusjon til kunden.

Kansellere Shopify Collective-bestillinger

Du kan be om å kansellere en Shopify Collective-bestilling når bestillingens status er Oppfyllelse pågår. Du kan ikke be om å kansellere bestillinger som allerede er oppfylt. Når du har bedt om å kansellere en bestilling, sendes en e-postmelding til leverandøren om kansellering. Leverandøren gjennomfører kanskje ikke bestillingskanselleringen hvis de allerede har behandlet bestillingen.

Hvis en leverandør kansellerer en Shopify Collective-bestilling, endres bestillingsstatusen til Forespørsel avvist, og det vises en årsak til kanselleringen.

Ved bruk av automatiske betalinger kansellerer Shopify Collective bestillingen automatisk:

• Umiddelbart hvis betalingen ikke er innhentet ennå når du ber om kansellering
  • Etter 14 dager hvis betalingen er innhentet når du ber om kansellering, men leverandøren ikke har sendt bestillingen

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil sende en kanselleringsforespørsel for.

3. Klikk på ... i seksjonen Oppfylt ved siden av varen du vil be om en kansellering av, og klikk deretter på Be om kansellering.

4. Valgfritt: Skriv inn en merknad til leverandøren, for eksempel hvorfor du ber om kansellering av bestillingen.

5. Klikk på Be om avbestilling.

Refundere Shopify Collective-bestillinger

For å utstede en refusjon til kunden, må du kansellere bestillingen i din egen Shopify-administrator. Du kan kansellere Shopify Collective-bestillinger på samme måte som du kansellerer andre bestillinger i Shopify-administrator. For å få mer informasjon kan du se Kansellere, arkivere og slette bestillinger.

Slik ber du om refusjon fra leverandøren:

• Hvis både du og leverandøren har aktivert automatiske innbetalinger i Collective, overføres midlene automatisk til deg når leverandøren starter refusjonsprosessen.
  • Hvis funksjonen for automatiske betalinger ikke er aktivert mellom deg og leverandøren, må leverandøren sende deg midlene manuelt og informere deg om prosessen for overføring av refusjon.