Administration af Shopify Collective-ordrer

Når en kunde har afgivet en ordre i din butik, vil du og din leverandør modtage en ordre i din Shopify-butik. Din leverandør skal klargøre ordren, og du behøver ikke at klargøre ordren selv.

Når en leverandør klargør en ordre, klargøres denne ordre også i din butik med ordrens klargøringsoplysninger, som f.eks. et trackingnummer. Din kunde modtager en mail med leveringsbekræftelse fra din butik i stedet for leverandørens butik.

Registrering af betaling for Shopify Collective-ordrer

Afhængigt af hvordan du registrerer betaling for dine Shopify Collective-ordrer, kan din klargøringsmetode for Shopify Collective-ordrer variere:

• Hvis du registrerer betalinger for dine ordrer automatisk, oprettes der en automatisk klargøringsanmodning til din leverandør, når ordren er betalt i din butik.
  • Hvis du registrerer betaling for dine ordrer manuelt eller bruger en salgskanal, der ikke registrerer betalinger, før en ordre er blevet klargjort, skal du manuelt anmode om klargøring for Shopify Collective-produkter i en ordre fra din leverandør. Hvis du vil anmode om klargørings af en ordre, skal du klikke på Anmod om klargøring > Send klargøringsanmodning i din ordre. Hvis du bruger automatiske Shopify Collective-betalinger, bliver du opkrævet betaling for Shopify Collective-produkter, så snart du anmoder om klargøring, uanset om din ordre er markeret som betalt.

Administration af returneringer for Shopify Collective-ordrer

Inden du begynder at acceptere returneringer af Shopify Collective-ordrer, skal du aftale med din leverandør, hvem der betaler for returlabelen, returmetoden og returpolitikken for Shopify Collective-ordrer.

Du kan vælge, hvordan du administrerer returneringer af Shopify Collective-ordrer, og bruge en af følgende returmetoder:

Trin 1: Anmod om en returnering fra en leverandør

Hvis du vælger Metode 2, skal du anmode om en returnering hos din leverandør.

Når du har sendt din anmodning om returnering, vil leverandøren modtage en mailbesked. Hvis leverandøren accepterer din anmodning, vil vedkommende uploade en returlabel.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil anmode om en returnering for hos din leverandør.

3. Klik på ... i afsnittet Klargjort ud for den vare, du vil anmode om en returnering for, og klik derefter på Anmod om returnering til leverandør.

4. Vælg antallet af varer og en årsag til returnering.

5. Klik på Anmod om returnering.

Trin 2: Download og send en returlabel til din kunde

Når din leverandør har uploadet en returlabel, vil du modtage en mailbesked med den.

Du skal downloade returlabelen, uploade den til din Shopify-administrator og derefter oprette en returnering for din kunde.

Trin:

1. Find mailen Returlabelen er klar i din indbakke.
  2. Klik på Se fragtlabel, og klik derefter på Download for at downloade returlabelen til din enhed.
  3. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.
  4. Klik på den ordre, du vil indsende en returnering for.
  5. Klik på Returneringer.
  6. Vælg Upload returlabel, og upload derefter returlabelen.
  7. Klik på Opret returnering.

Når du har oprettet en returnering, vil din kunde modtage en mailbesked med en returlabel.

Du vil modtage en mailbesked, når en leverandør har modtaget de returnerede varer og markeret ordren som returneret. Du kan derefter udstede en refusion til din kunde.

Annuller Shopify Collective-ordrer

Du kan anmode om at annullere en Shopify Collective-ordre, når ordrens status er Klargøring er i gang. Du kan ikke anmode om at annullere ordrer, der allerede er klargjort. Når du har anmodet om at annullere en ordre, sendes der en mail til leverandøren om at annullere ordren. Leverandøren vil muligvis ikke fortsætte med annulleringen af en ordre, hvis vedkommende allerede har behandlet ordren.

Hvis en leverandør annullerer en Shopify Collective-ordre, ændres ordrestatussen til Anmodning blev afvist, og der vises en årsag til annulleringen.

Når du bruger automatiske betalinger, annullerer Shopify Collective automatisk ordren:

• Med det samme, hvis betalingen ikke er foretaget endnu, når du anmoder om en annullering
  • Efter 14 dage, hvis der var foretaget betaling, da du anmodede om annullering, men leverandøren ikke sendte ordren

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil anmode om at annullere.

3. Klik på ... i afsnittet Klargjort ud for den vare, du vil anmode om en annullering for, og klik derefter på Anmod om annullering.

4. Valgfrit: Angiv en bemærkning til leverandøren, f.eks. hvorfor du anmoder om at annullere ordren.

5. Klik på Anmod om annullering.

Refusion af Shopify Collective-ordrer

Hvis du vil udstede en refusion til din kunde, skal du annullere ordren i din egen Shopify-administrator. Du kan annullere Shopify Collective-ordrer på samme måde, som du annullerer dine andre ordrer i din Shopify-administrator. Få mere at vide under Annullering, arkivering og sletning af ordrer.

Sådan anmoder du om refusion fra din leverandør:

• Hvis både du og din leverandør har aktiveret automatiske betalinger i Collective, overføres midlerne automatisk til dig, når leverandøren har påbegyndt refusionsprocessen.
  • Hvis funktionen til automatiske betalinger ikke er aktiveret mellem dig og din leverandør, skal leverandøren manuelt sende pengene til dig og informere dig om overførselsprocessen for refusionen.