Verzendtarieven voor Advanced Cash on Delivery opstellen

Als je bezorging onder rembours wil aanbieden als betaalmethode, kun je geavanceerde verzendtarieven voor bezorging onder rembours aanmaken met behulp van de Advanced Cash on Delivery-app. Met deze tarieven kun je een extra bedrag in rekening brengen dat zowel de verzendkosten als de kosten voor bezorging onder rembours omvat. Door meerdere verzendtarieven voor bezorging onder rembours aan te maken, kun je de kosten aanpassen op basis van verschillende verzendmethoden of besteltypen. Je kunt bijvoorbeeld een hogere vergoeding voor bezorging onder rembours in rekening brengen voor spoedverzending.

Verzendtarieven voor Advanced Cash on Delivery opstellen

Voordat je verzendtarieven voor bezorging onder rembours aanmaakt, moet je ervoor zorgen dat de optie Dit is een fysiek product voor al je producten is geselecteerd. Dit zorgt ervoor dat de verzendtarieven worden weergegeven in de afrekenprocedure van je winkel.

Het is een goede gewoonte om in de Advanced Cash on Delivery-app tarieven te maken die overeenkomen met de verzendtarieven die je al hebt ingesteld in de Verzendinstellingen van je Shopify-beheercentrum. Gebruik duidelijke namen om je te helpen consistentie te behouden en je tarieven bij te houden. Als je bijvoorbeeld een Spoed-verzendtarief hebt, kun je in de app een tarief voor Spoedverzending + rembours aanmaken in de app.

Als je een tarief voor rembours wilt toevoegen, geef dan een gecombineerd tarief op dat zowel de verzendkosten als de rembourskosten omvat. Als je bijvoorbeeld al een spoedverzendtarief van Rs. 30,00 hebt en je een remboursprijs wilt toevoegen van 10,00 euro, dan zou je een tarief 'Spoedverzending + Contante betaling bij bezorging' van Rs. 40,00 kunnen maken.

Stappen:

1. Open de Advanced Cash on Delivery-app.
  2. Selecteer in het gedeelte Tarieven voor bezorging onder rembours de optie Nieuwe tarieven voor bezorging onder rembours maken en klik dan op Tarief toevoegen.
  3. Voer een naam in voor het tarief in het veld Naam.
  4. Voer in het veld Beschrijving een beschrijving in van dit tarief voor bezorging onder rembours.
  5. Als je het verzendtarief wilt baseren op prijs, selecteer Op prijs gebaseerd in het gedeelte Bereik en voer in de daartoe bestemde velden de minimale en maximale bestelprijs in.
  6. Als je het verzendtarief wilt baseren op gewicht, selecteer dan Op gewicht gebaseerd in het deel Bereik en voer de minimum en maximum bestelgewichten in de daartoe bestemde velden in.
  7. Voer in het veld Tariefbedrag het tarief in dat je in rekening wilt brengen voor deze bezorging onder rembours. Dit tarief omvat zowel de verzendkosten als de extra kosten voor bezorging onder rembours.
  8. Klik op Opslaan.