Voorraad overbrengen tussen locaties (Shopify-Beheercentrum)

Je kunt voorraad tussen actieve locaties overmaken.

Maar je kunt geen overdracht van voorraad uitvoeren voor producten die een fulfillmentservice van derden gebruiken.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten > Overdrachten.

2. Klik op Overdracht toevoegen.

3. Klik in het gedeelte HERKOMST op Herkomst selecteren en selecteer vervolgens de locatie waarvan de voorraad afkomstig is.

4. Klik in het gedeelte BESTEMMING op Bestemming selecteren en selecteer vervolgens de locatie waar de voorraad naartoe gaat. Als je een nieuwe locatie wilt toevoegen, moet je een locatie maken of een uitgeschakelde locatie activeren.

5. Voer in het gedeelte Producten de naam in van het product dat je aan je overdracht wilt toevoegen of klik op Door producten bladeren om een lijst met de producten en collecties van je winkel te bekijken. Selecteer de producten en varianten die je aan de overdracht wilt toevoegen.

6. Klik op Toevoegen om alle producten en varianten die je hebt geselecteerd, toe te voegen.

7. Voer in de kolom Hoeveelheid de hoeveelheden in voor elk product dat je van de herkomst naar de bestemmingslocatie verwacht te ontvangen. Als je meer hoeveelheid overdraagt dan de beschikbare hoeveelheid op de herkomstlocatie, wordt je hoeveelheid weergegeven in negatieve bedragen.

8. Optioneel: In de sectie Verzendgegevens voer je in Verwachte aankomst een datum in, het Trackingnummer voor die zending, en kies je de Vervoerder. De vervoerder wordt automatisch gekozen op basis van het trackingnummer dat je hebt ingevoerd en kan handmatig worden aangepast.

9. Optioneel: als je een referentienummer of een tag aan de overdracht wilt toewijzen, voer deze in het gedeelte Aanvullende gegevens in. Je kunt op Alle tags weergeven klikken om tags te selecteren of te verwijderen die je eerder hebt gebruikt. Klik op Wijzigingen toepassen wanneer de tags die je wilt in de sectie TOEGEPASTE TAGS staan. Tags kunnen maximaal 255 tekens bevatten. Je kunt referentienummers en tags gebruiken om je overdrachten op de pagina Overdrachten te filteren en te ordenen. Je kunt bijvoorbeeld een Urgent-tag maken om aan te geven dat dit een dringend verzoek is.

10. Klik op Overdracht opslaan.

Nadat je een overdracht hebt gemaakt, kun je de hoeveelheden van binnenkomende voorraad bekijken op de pagina met productgegevens.