Voorraad overbrengen tussen locaties (Shopify-Beheercentrum)

Je kunt voorraad overdragen tussen de actieve locaties van je winkel.

Maar je kunt geen overdracht van voorraad uitvoeren voor producten die een fulfilmentservice van derden gebruiken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Producten > Overdrachten.

2. Klik op Overdracht aanmaken.

3. Klik in de sectie Herkomst op Herkomst selecteren en klik op de locatie vanwaar je de voorraad wilt overdragen.

4. Klik in de sectie Bestemming op Bestemming selecteren en selecteer de actieve locatie waarvan je voorraad wilt ontvangen.

5. Voer in het gedeelte Producten toevoegen  de producten en varianten in die je aan de overdracht wilt toevoegen of selecteer deze en klik vervolgens op Toevoegen aan overdracht.

6. Voer onder Aantal de aantallen in voor elk product in de overdracht. Als het ingevoerde aantal groter is dan de beschikbare producthoeveelheid op de herkomstlocatie, dan vormen de voorraadaantallen bij de herkomst een negatief getal nadat de overdracht is aangemaakt.

7. Optioneel: voer in het gedeelte Details van zending het volgende in:

• een datum in het veld Verwachte aankomst;
    • de Vervoerder. De vervoerder wordt automatisch gekozen op basis van het trackingnummer dat je hebt ingevoerd en kan handmatig worden aangepast.
    • het Trackingnummer voor die zending;
  8. Optioneel: wijs in de sectie Aanvullende details een referentienummer of een tag toe aan de overdracht.

9. Klik op Opslaan als concept.

De overdracht heeft nu een conceptstatus. Je kunt op Markeren als in behandeling klikken nadat je de artikelen hebt voorbereid op de overdracht.

Nadat een overdracht als 'In behandeling' is gemarkeerd, kun je de overdracht niet meer bewerken. Als je de overdracht als 'In behandeling' markeert, worden de waarden voor beschikbare voorraad op de herkomstlocatie en voor binnenkomende voorraad op de bestemmingslocatie ook aangepast.