Inkomende overdrachten beheren in Shopify Fulfillment Netwerk

Nadat je een inkomende overdracht hebt gemaakt in de Shopify Fulfillment Netwerk-app (SFN), moet je de overdracht bewerken om trackinginformatie en een geschatte aankomsttijd op te nemen. Je kunt ook elke overboeking annuleren die niet bij een fulfillmentcentrum is aangekomen.

Voeg trackinggegevens en een geschatte aankomsttijd toe

Je kunt het trackingnummer toevoegen aan de ingediende binnenkomende overdracht in de SFN-app. Als je leverancier de overdracht rechtstreeks naar het fulfillmentcentrum verzendt, neem contact op met hen voor het trackingnummer. Als je geen trackingnummer hebt, moet je andere trackinginformatie toevoegen:

• Als je zending kleiner is dan een volledige vrachtwagenlading ("less than truckload", LTL), dan voeg je een PRO-nummer toe. Een PRO-nummer is een negencijferige code die wordt gebruikt om een vrachtbrief te identificeren.
  • Als je zending een volledige vrachtwagenlading (FTL) is, voeg dan een vrachtbrief (BOL) toe.

Het trackingnummer of andere informatie wordt weergegeven op de pagina voor individuele binnenkomende overdrachten. Je kunt je trackingsgegevens bewerken nadat je deze hebt opgeslagen.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op Binnenkomende overdrachten en open de ingediende overdracht.
  3. Klik op Volgen toevoegen.
  4. Selecteer of je zending Vracht (LTL of FTL) of Standaard vervoerder is.
  5. Klik op Aankomstdatum selecteren en selecteer de datum waarop je verwacht dat de binnenkomende overdracht bij het fulfillmentcentrum aankomt.
  6. Voer het trackingnummer, PRO-nummer of BOL in.
  7. Selecteer je vervoerder in het vervolgkeuzemenu Diensten. Als je vervoerder niet in de lijst staat, selecteer dan Anders, voer de servicenaam in en voer een Tracking-URL in.
  8. Optioneel: Als je producten in meer dan één doos worden verzenden, voer je de extra trackingnummers in in Aanvullende trackingsinformatie.
  9. Klik op Opslaan.

Een binnenkomende overdracht annuleren

Je kunt een binnenkomende overdracht ongeldig maken in de SFN-app zolang de overdracht het fulfillmentcentrum niet heeft bereikt.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op Binnenkomende overdrachten en open de ingediende overdracht.
  3. Klik op Meer opties > Annuleren.