Maak een binnenkomende overdracht in het Shopify Fulfillment Network.

Nadat je de benodigde productgegevens hebt ingevoerd en hebt bevestigd dat je voldoet aan de vereisten voor de overdracht, volg je deze stappen om een inbound transfer van je voorraad naar een van de fulfilmentcentra van het Shopify Fulfillment Network (SFN) te starten. Je kunt maximaal 500 orderregels tegelijk verplaatsen.

Vergeet niet je trackinggegevens toe te voegen wanneer je een overdracht aanmaakt.Heb je geen trackinggegevens als je de overboeking maakt, voeg de trackinggegevens dan toe aan de overdracht wanneer je ze wel hebt.

Wanneer je een variant toevoegt die nog niet eerder naar SFN is verzonden, wordt er een New-tag in de binnenkomende overdracht weergegeven. Wanneer je een binnenkomende overdracht indient die nieuwe varianten bevat, controleer je eerst of de nieuwe varianten in aanmerking komen voor SFN. Als je varianten verzendt die niet in aanmerking komen voor SFN, kunnen er retourkosten in rekening worden gebracht.

Een binnenkomende overdracht voor SFN aanmaken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Inkomende overdracht aanmaken.

4. Selecteer de producten die je naar SFN wilt verzenden.

1. Selecteer de herkomst waarvandaan je producten worden verzonden.
    2. Optioneel: schakel het selectievakje Hoeveelheid aftrekken van de voorraad van deze locatie uit als je niet wilt dat de voorraadaantallen van de locatie wordt gewijzigd.
    3. Klik op Producten selecteren om handmatig de producten te kiezen die je naar SFN wilt verzenden, of klik op Importeren uit CSV om een CSV-bestand van de producten die je wilt verzenden, te importeren.
    4. Nadat je je producten hebt geselecteerd, kies je de hoeveelheid die je wilt verzenden.
    5. Klik op Volgende.
  5. Bevestig dat je producten barcodelabels hebben.

1. Als je producten geen barcodes hebben, klik je op Producten hebben geen barcodes en klik je vervolgens op Barcodelabels downloaden.Anders klik je op Producten hebben al een barcode.
    2. Klik op Volgende.
    3. Klik op Doorgaan om je producten voor deze overdracht te bevestigen. Na de bevestiging kun je geen producten meer toevoegen aan deze overdracht.
  6. Bereid de dozen en labels voor.

1. Bevestig hoe je de dozen verpakt, als je ze zelf labelt. Je kunt dozen verpakken met een enkele SKU of met meerdere SKU's per doos.
    2. Als je ze zelf labelt, breng je het label met de inhoud van de doos aan op de buitenkant van de pallet of doos.
    3. Klik op Volgende.
  7. Voer verzendgegevens in; je kunt Klein pakket of Vracht selecteren en voer de verzendgegevens in:

• Met Klein pakket kun je je eigen labels leveren of labels kopen bij Shopify.
    • Met Vracht kun je je vervoerdersgegevens invoeren of vracht boeken vanuit Shopify.
  8. Als je vracht boekt vanuit Shopify, download je een label en bevestig je dit aan elke pallet in de verzending.Meer informatie over de vereisten voor palletlabels.

9. Klik op Volgende om de binnenkomende overdracht te bekijken en in te dienen.

10. Klik op Volgende om je binnenkomende overdracht af te ronden.

Activiteitsstatussen van binnenkomende overdrachten

Het controleren van de activiteitsstatus van de binnenkomende overdracht kan je helpen achterhalen waar in het binnenkomende overdrachtsproces je zending is en of de voorraad klaar is voor fulfilment.

Definities voor elke SFN-voorraadstatus
Activiteitsstatus Definitie
Onderweg De binnenkomende overdracht is verzonden naar het fulfilmentcentrum en is nog niet aangekomen.
Aangekomen De binnenkomende overdracht is aangekomen in het fulfilmentcentrum en is in afwachting van het ontvangstproces.
Ontvangen Het fulfilmentcentrum is begonnen met het scannen en ontvangen van de zending van de binnenkomende overdracht. Het ontvangstproces omvat het accepteren en verwerken van de zending en vervolgens het in voorraad brengen van de overdracht.
Gedeeltelijk ontvangen Het fulfilmentcentrum heeft de zending ontvangen, maar heeft niet alle voorraad ontvangen die bij de overdracht is inbegrepen.
Voltooid Het ontvangstproces van het fulfilmentcentrum is voltooid. Dit betekent dat minstens alle verwachte artikelen zijn ontvangen of dat de laatste zending van de overdracht meer dan 30 dagen geleden is afgesloten.

Je Shopify- en Flexport-accounts koppelen

Je kunt je Shopify-account koppelen aan je Flexport-account om vrachtzendingen met Flexport te volgen op de Shopify Fulfillment Network-app (SFN).

Stappen

1. Maak een binnenkomende overdracht aan voor SFN.
  2. Selecteer Vracht in het gedeelte Traceringsgegevens verstrekken.
  3. Selecteer Flexport in de vervolgkeuzelijst in het veld Vrachtprovider.
  4. Nadat je Flexport hebt geselecteerd, voltooi je de stappen die verschijnen in het gedeelte Automatisch volgen en klik je op Opslaan.

Een leverancier als herkomst toevoegen

In plaats van een van je eigen locaties te kiezen als herkomst voor een overdracht, kun je een leveranciersprofiel maken die je als herkomst kunt gebruiken. Nadat je een leverancier hebt aangemaakt, kun je die leverancier als herkomst selecteren voor toekomstige overschrijvingen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Inkomende overdracht aanmaken.

4. Klik in de lijst Herkomst op Leverancier toevoegen en voeg daarna de gegevens van de leverancier toe.

5. Klik op leverancier opslaan.

Inkomende overdrachtshoeveelheden bewerken

Als de binnenkomende overdracht de status Concept heeft, kun je het aantal artikelen bewerken. Binnenkomende overdrachten die zijn bevestigd, kunnen niet worden bewerkt. Maak een nieuwe binnenkomende overdracht aan met de juiste gegevens en labels als je gegevens wilt wijzigen bij een binnenkomende overdracht die al is bevestigd.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op de binnenkomende overdracht die je wilt bewerken.

4. Voer in de kolom Hoeveelheid overdracht voor een artikel het nieuwe aantal in dat je verwacht dat het fulfilmentcentrum ontvangt.

5. Klik op Opslaan.

Een ontvangstdrempel toevoegen aan binnenkomende hoeveelheden

Als de hoeveelheid voor een variant in je binnenkomende overdracht niet overeenkomt met het aantal dat in het fulfilmentcentrum wordt ontvangen, voert de binnenkomende overdracht een controlestatus in. Als er geen redelijke uitleg kan worden gevonden, neemt ons ondersteuningsteam contact met je op over het verschil.

Voorkom deze auditstatus voor kleine foutmarges en voeg een op percentages gebaseerd bereik, oftewel een ontvangstdrempel, aan een binnenkomende overdracht toe. Als de ontvangen hoeveelheden onder de ontvangstdrempel liggen, gaat je overdracht niet naar de auditstatus en wordt de voorraad normaal ontvangen.

Als je binnenkomende overdracht bijvoorbeeld twee varianten heeft, een met een hoeveelheid van 100 en een met een hoeveelheid van 200 en je een ontvangstdrempel van 10% in de binnenkomende overdracht instelt, gebeurt het volgende:

• De variant met de hoeveelheid 100 triggert geen audit als het fulfilmentcentrum alles tussen 90 en 110 eenheden goed rekent.
  • De variant met een hoeveelheid van 200 activeert geen controle als het fulfilmentcentrum 180 tot 220 telt.

De ontvangstdrempel van een binnenkomende overdracht is ingesteld op 0%. Je kunt de ontvangstdrempel van een binnenkomende overdracht met de status Concept, Ingediend of Onderweg bewerken. De maximale ontvangstdrempel die je kunt instellen, is 20%.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

4. Klik in de sectie Ontvangstdrempel op Bewerken.

5. Voer in Drempel per variant een percentage in en klik vervolgens op Opslaan.

6. Klik op Opslaan.

De gegevens van een leverancier bewerken

Je kunt de gegevens van een leverancier wijzigen door de leverancier toe te voegen aan een nieuwe binnenkomende overdracht en vervolgens de gegevens van de leverancier te wijzigen. Je kunt de nieuwe overdracht dan verwijderen of doorgaan met het maken van een nieuwe binnenkomende overdracht.

Nadat je een overdracht hebt ingediend, kan het adres van de leverancier niet worden bewerkt en niet wijzigen als je dat adres op een andere overdracht bewerkt.

Door de naam van een leverancier te wijzigen, wordt de naam van de leverancier gewijzigd in alle bestaande overschrijvingen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Inkomende overdracht aanmaken.

4. Selecteer de leverancier in de lijst bij Herkomst.

5. Klik op leveranciersgegevens weergeven > bewerken.

6. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik vervolgens op leverancier opslaan.

Een vrachtbezorging naar een SFN Fulfillment Center plannen

Als je een transporteur gebruikt om je producten naar SFN te verzenden, plan je een afspraak voor levering van goederen door ten minste 24 uur voor aankomst een e-mail te sturen naar het SFN-fulfilmentcentrum. Je kunt het e-mailadres en de bezorgtijden voor het fulfilmentcentrum vinden door de binnenkomende overdracht in de SFN-app te openen.

In de e-mail met het verzoek om een leveringsafspraak moet jij of je vrachtvervoerder de volgende informatie vermelden:

• je bedrijfsnaam of winkelnaam;
  • het ID-nummer voor de binnenkomende overdracht;
  • de leverdatum en -tijd die je aanvraagt;
  • de naam van de transporteur;
  • het PRO-nummer;
  • het vrachtbriefnummer (BOL);
  • of er rechtstreeks wordt gelost of een container wordt neergezet;
  • het type product;
  • of je producten op pallets zijn verpakt of niet;
  • het totale aantal stukken of pallets in de zendingen;
  • de verpakkingslijst als e-mailbijlage indien beschikbaar.

SFN-medewerkers reageren op je e-mailbericht met een bevestiging van de levertijd of bieden een alternatieve tijd als de tijd die je aanvraagt niet beschikbaar is.

Een CSV-bestand aanmaken voor binnenkomende overdrachten

Je kunt een CSV-bestand aanmaken om producten in je binnenkomende overdracht te importeren door een vooraf opgemaakte CSV-template uit de SFN-app te downloaden. Je kunt het CSV-bestand ook handmatig aanmaken met een spreadsheetprogramma.

Het CSV-templatebestand downloaden

Het CSV-templatebestand bevat al je producten die in aanmerking komen voor SFN. Voor elke productvoorraad is de standaardwaarde 0.

Nadat je de template hebt gedownload, bewerk je de voorraad die je in de overdracht wilt opnemen. Elk product met een voorraad van 0 in het CSV-bestand wordt niet aan de binnenkomende overdracht toegevoegd.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Inkomende overdracht aanmaken.

4. Klik op Importeren vanuit CSV en daarna op Een vooraf geformatteerd CSV-template downloaden.

Een CSV-bestand handmatig maken

Je kunt een CSV-bestand aanmaken met behulp van een spreadsheetprogramma, zoals Google Sheets. Voor het bestand heb je alleen de kolomkoppen SKU en Quantity nodig. Voeg voor elke rij na de koppen de SKU en voorraad toe van het product dat je aan je voorraadoverdracht wilt toevoegen. Alle SKU's moeten voor producten zijn die in aanmerking komen voor SFN. Nadat je je producten hebt toegevoegd, sla je het spreadsheetbestand op als een CSV-bestand.