Maak een binnenkomende overdracht in het Shopify Fulfillment Netwerk.

Nadat je de benodigde productdetails hebt toegevoegd en bevestigt dat je de vereisten voor je overdracht hebt bevestigd, voer de volgende stappen uit om een binnenkomende overdracht te starten van je voorraad naar een van de fulfillmentcentra van Shopify.

Zorg ervoor dat je je trackinggegevens toevoegt bij het maken van een overdracht. Als je geen trackinggegevens hebt wanneer je de overdracht maakt, zorg er dan voor dat je de overdracht bewerkt en de gegevens toevoegt wanneer je ze hebt. Je kunt extra verwerkingskosten maken als een zending aankomt in een Shopify Fulfillment Netwerk-magazijn zonder trackinggegevens.

Je kunt maximaal 500 orderregels tegelijk verplaatsen.

Wanneer je een variant toevoegt die nog niet eerder naar het Shopify Fulfillment Netwerk is verzonden, geeft de variant een New-tag weer binnen de inkomende overdracht. Wanneer je een inkomende overdracht indient die nieuwe varianten bevat, moet je bevestigen dat de nieuwe varianten in aanmerking komen voor het Shopify Fulfillment Netwerk. Als je varianten verzendt die niet in aanmerking komen voor het Shopify Fulfillment Netwerk, kunnen er retourkosten in rekening gebracht worden.

Een binnenkomende overdracht maken

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Binnenkomende overdracht aanmaken.

4. De herkomst van de overdracht selecteren. Dit kan van een van je locaties of van een leverancier zijn.

5. Optioneel: als je de voorraadniveaus van het herkomstadres niet wilt wijzigen, schakel je artikelen aftrekken van de voorraad van deze locatie uit.

6. De bestemming van de overdracht selecteren.

7. Voeg je producten toe door een van de volgende dingen te doen: - Als je de producten wilt selecteren die je wilt toevoegen, klik je op Producten toevoegen, selecteer je de producten en klik je vervolgens op Toevoegen aan binnenkomende overdracht.

• Als je een CSV-bestand wilt uploaden om producten toe te voegen, klik je op Importeren vanuit CSV, daarna op Bestand toevoegen, selecteer je het bestand dat je wilt importeren en klik je vervolgens op Bestand importeren. Meer informatie over het maken van een CSV-bestand voor binnenkomende overdrachten.
  8. Klik op Binnenkomende overdracht indienen.

9. Als een van je producten niet eerder naar het Shopify Fulfillment Netwerk is verzonden, vul je het dialoogvenster Bevestig dat je producten in aanmerking komen in en klik je vervolgens op Bevestigen en verzenden.

Verpak en labelteer vervolgens je binnenkomende overdracht.

Voeg een leverancier toe

In plaats van een van je eigen locaties te kiezen als herkomst voor een overdracht, kun je een leveranciersprofiel maken die je als herkomst kunt gebruiken. Nadat je een leverancier hebt aangemaakt, kun je die leverancier als herkomst selecteren voor toekomstige overschrijvingen.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Binnenkomende overdracht aanmaken.

4. Klik in het vervolgkeuzemenu Origin op leverancier toevoegen en voeg de gegevens van de leverancier toe.

5. Klik op leverancier opslaan.

Binnenkomende overdrachtshoeveelheden bewerken

Als je binnenkomende overdracht de status Concept, Ingediend of Onderweg heeft, kun je het aantal artikelen bewerken.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op de binnenkomende overdracht die je wilt bewerken.

4. Voer in de kolom Hoeveelheid overdracht voor een artikel het nieuwe aantal in dat je verwacht dat het fulfillmentcentrum ontvangt.

5. Klik op Opslaan.

Een ontvangende drempel toevoegen aan binnenkomende hoeveelheden

Als de hoeveelheid voor een variant in je binnenkomende overdracht niet overeenkomt met het aantal dat in het fulfillmentcentrum wordt ontvangen, voert de binnenkomende overdracht een controlestatus in. Als er geen redelijke uitleg kan worden gevonden, neemt ons ondersteuningsteam contact met je op over het verschil.

Om te voorkomen dat deze audit een kleine foutenmarge weergeeft, kun je een op percentages gebaseerd bereik, dat een ontvangende drempel wordt genoemd, toevoegen aan een binnenkomende overdracht. Als de ontvangen hoeveelheden onder de ontvangende drempel liggen, wordt je overdracht niet in een audit uitgevoerd en wordt de voorraad normaal ontvangen.

Stel dat je binnenkomende overdracht twee varianten heeft, een met een hoeveelheid van 100 en een met 200. Je stelt een ontvangstdrempel in van 10% op de binnenkomende overdracht. De variant met een hoeveelheid van 100 activeert geen controle als het fulfillmentcentrum 90 tot 110 eenheden telt. De variant met een hoeveelheid van 200 activeert geen controle als het fulfillmentcentrum 180 tot 220 telt.

De ontvangstdrempel van een binnenkomende overdracht is ingesteld op 0%. Je kunt de ontvangstdrempel van een binnenkomende overdracht met de status Concept, Ingediend of Onderweg bewerken. De maximale ontvangstdrempel die je kunt instellen, is 20%.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op de binnenkomende overdracht die je wilt bewerken of klik op Binnenkomende overdracht aanmaken om een nieuwe overdracht te starten.

4. Klik in de sectie Ontvangstdrempel op Bewerken.

5. Voer in Drempel per variant een percentage in en klik vervolgens op Opslaan.

6. Klik op Opslaan.

De gegevens van een leverancier bewerken

Je kunt de gegevens van een leverancier wijzigen door de leverancier toe te voegen aan een nieuwe binnenkomende overdracht en vervolgens de gegevens van de leverancier te wijzigen. Je kunt de nieuwe overdracht dan verwijderen of doorgaan met het maken van een nieuwe binnenkomende overdracht.

Nadat je een overdracht hebt ingediend, kan het adres van de leverancier niet worden bewerkt en niet wijzigen als je dat adres op een andere overdracht bewerkt.

Door de naam van een leverancier te wijzigen, wordt de naam van de leverancier gewijzigd in alle bestaande overschrijvingen.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Binnenkomende overdracht aanmaken.

4. Selecteer de leverancier in het vervolgkeuzemenu Origin.

5. Klik op leveranciersgegevens weergeven > bewerken.

6. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik vervolgens op leverancier opslaan.

Een CSV-bestand maken voor binnenkomende overdrachten

Je kunt een CSV-bestand maken om producten in je binnenkomende overdracht te importeren door een vooraf opgemaakt CSV-sjabloon uit je SFN-app te downloaden of handmatig aan te maken met behulp van een spreadsheetprogramma.

Het CSV-sjabloonbestand downloaden

Het CSV-sjabloonbestand bevat al je producten die in aanmerking komen voor het Shopify Fulfillment Netwerk. Voor elke productvoorraad is de standaardwaarde van 0.

Nadat je de sjabloon hebt gedownload, bewerk je de voorraad die je in de overdracht wilt opnemen. Elk product met een voorraad van 0 in het CSV-bestand wordt niet aan de binnenkomende overdracht toegevoegd.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Binnenkomende overdracht aanmaken.

4. Klik op Importeren vanuit CSV en daarna op Een vooraf geformatteerd CSV-sjabloon downloaden.

Een CSV-bestand handmatig maken

Je kunt een CSV-bestand maken met behulp van een spreadsheetprogramma, zoals Google Spreadsheets. Het bestand heeft alleen SKU- en Quantity-koppen nodig. Voeg voor elke rij achter de koppen de SKU toe en de voorraad van een product dat je aan je voorraad overdracht wilt toevoegen. Alle SKU's moeten voor producten zijn die in aanmerking komen voor het Shopify Fulfillment Netwerk. Nadat je je producten hebt toegevoegd, moet je ervoor zorgen dat je het spreadsheetbestand opslaat als een CSV-bestand.