Maak een binnenkomende overdracht in het Shopify Fulfillment Network.

Nadat je de benodigde productgegevens hebt ingevoerd en hebt bevestigd dat je voldoet aan de vereisten voor de overdracht, volg je deze stappen om een inbound transfer van je voorraad naar een van de fulfilmentcentra van het Shopify Fulfillment Network (SFN) te starten.

Vergeet niet je trackinggegevens toe te voegen wanneer je een overdracht aanmaakt. Als je geen trackinggegevens hebt wanneer je de overdracht aanmaakt, vergeet dan niet de benodigde gegevens aan de overdracht toe te voegen zodra je ze hebt. Je kunt extra verwerkingskosten maken als een zending bij een SFN-fulfilmentcentrum aankomt zonder de vereiste trackinggegevens. Als je meerdere trackingnummers voor je overdracht hebt, voer je de extra nummers in het vak Aanvullende trackinggegevens in.

Je kunt maximaal 500 orderregels tegelijk verplaatsen.

Wanneer je een variant toevoegt die nog niet eerder naar SFN is verzonden, wordt er een New-tag in de binnenkomende overdracht weergegeven. Wanneer je een binnenkomende overdracht indient die nieuwe varianten bevat, controleer je eerst of de nieuwe varianten in aanmerking komen voor SFN. Als je varianten verzendt die niet in aanmerking komen voor SFN, kunnen er retourkosten in rekening worden gebracht.

Een binnenkomende overdracht voor SFN aanmaken

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Inkomende overdracht aanmaken.

4. Selecteer de herkomst van de overdracht. Dit kan van een van jouw locaties of die van een leverancier zijn.

5. Optioneel: om te voorkomen dat de voorraadniveaus van het herkomstadres worden gewijzigd, moet je artikelen aftrekken van de voorraad van deze locatie.

6. De bestemming van de overdracht selecteren.

7. Voeg je producten toe door een van de volgende dingen te doen:

• Als je de producten wilt selecteren die je wilt toevoegen, klik je op Producten toevoegen, selecteer je de producten en klik je op Toevoegen aan binnenkomende overdracht.
    • Als je een CSV-bestand wilt uploaden om producten toe te voegen, klik je op Importeren uit CSV en daarna op Bestand toevoegen. Selecteer het bestand dat je wilt importeren en klik op Bestand importeren. Meer informatie over het aanmaken van een CSV-bestand voor binnenkomende overdrachten.
  8. Klik op Inkomende overdracht indienen.

9. Als een van je producten niet eerder naar het Shopify Fulfillment Network is verzonden, vul je het dialoogvenster Bevestig dat je producten in aanmerking komen in en klik je vervolgens op Bevestigen en verzenden.

Nadat je een binnenkomende overdracht hebt aangemaakt, ga je de binnenkomende overdracht inpakken en labelen.

Een leverancier als herkomst toevoegen

In plaats van een van je eigen locaties te kiezen als herkomst voor een overdracht, kun je een leveranciersprofiel maken die je als herkomst kunt gebruiken. Nadat je een leverancier hebt aangemaakt, kun je die leverancier als herkomst selecteren voor toekomstige overschrijvingen.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Inkomende overdracht aanmaken.

4. Klik in de lijst Herkomst op Leverancier toevoegen en voeg daarna de gegevens van de leverancier toe.

5. Klik op leverancier opslaan.

Inkomende overdrachtshoeveelheden bewerken

Als je binnenkomende overdracht de status Concept, Ingediend of Onderweg heeft, kun je het aantal artikelen bewerken.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op de binnenkomende overdracht die je wilt bewerken.

4. Voer in de kolom Hoeveelheid overdracht voor een artikel het nieuwe aantal in dat je verwacht dat het fulfilmentcentrum ontvangt.

5. Klik op Opslaan.

Een ontvangende drempel toevoegen aan binnenkomende hoeveelheden

Als de hoeveelheid voor een variant in je binnenkomende overdracht niet overeenkomt met het aantal dat in het fulfilmentcentrum wordt ontvangen, voert de binnenkomende overdracht een controlestatus in. Als er geen redelijke uitleg kan worden gevonden, neemt ons ondersteuningsteam contact met je op over het verschil.

Voorkom deze auditstatus voor kleine foutmarges en voeg een op percentages gebaseerd bereik, oftewel een ontvangstdrempel, aan een binnenkomende overdracht toe. Als de ontvangen hoeveelheden onder de ontvangstdrempel liggen, gaat je overdracht niet naar de auditstatus en wordt de voorraad normaal ontvangen.

Als je binnenkomende overdracht bijvoorbeeld twee varianten heeft, een met een hoeveelheid van 100 en een met een hoeveelheid van 200 en je een ontvangstdrempel van 10% in de binnenkomende overdracht instelt, gebeurt het volgende:

• De variant met de hoeveelheid 100 triggert geen audit als het fulfilmentcentrum alles tussen 90 en 110 eenheden goed rekent.
  • De variant met een hoeveelheid van 200 activeert geen controle als het fulfilmentcentrum 180 tot 220 telt.

De ontvangstdrempel van een binnenkomende overdracht is ingesteld op 0%. Je kunt de ontvangstdrempel van een binnenkomende overdracht met de status Concept, Ingediend of Onderweg bewerken. De maximale ontvangstdrempel die je kunt instellen, is 20%.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

4. Klik in de sectie Ontvangstdrempel op Bewerken.

5. Voer in Drempel per variant een percentage in en klik vervolgens op Opslaan.

6. Klik op Opslaan.

De gegevens van een leverancier bewerken

Je kunt de gegevens van een leverancier wijzigen door de leverancier toe te voegen aan een nieuwe binnenkomende overdracht en vervolgens de gegevens van de leverancier te wijzigen. Je kunt de nieuwe overdracht dan verwijderen of doorgaan met het maken van een nieuwe binnenkomende overdracht.

Nadat je een overdracht hebt ingediend, kan het adres van de leverancier niet worden bewerkt en niet wijzigen als je dat adres op een andere overdracht bewerkt.

Door de naam van een leverancier te wijzigen, wordt de naam van de leverancier gewijzigd in alle bestaande overschrijvingen.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Inkomende overdracht aanmaken.

4. Selecteer de leverancier in de lijst bij Herkomst.

5. Klik op leveranciersgegevens weergeven > bewerken.

6. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik vervolgens op leverancier opslaan.

Een CSV-bestand maken voor binnenkomende overdrachten

Je kunt een CSV-bestand aanmaken om producten in je binnenkomende overdracht te importeren door een vooraf opgemaakte CSV-template uit de SFN-app te downloaden. Je kunt het CSV-bestand ook handmatig aanmaken met een spreadsheetprogramma.

Het CSV-templatebestand downloaden

Het CSV-templatebestand bevat al je producten die in aanmerking komen voor het Shopify Fulfillment Network. Voor elke productvoorraad is de standaardwaarde van 0.

Nadat je de template hebt gedownload, bewerk je de voorraad die je in de overdracht wilt opnemen. Elk product met een voorraad van 0 in het CSV-bestand wordt niet aan de binnenkomende overdracht toegevoegd.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op het tabblad Binnenkomende overdrachten.

3. Klik op Inkomende overdracht aanmaken.

4. Klik op Importeren vanuit CSV en daarna op Een vooraf geformatteerd CSV-template downloaden.

Een CSV-bestand handmatig maken

Je kunt een CSV-bestand aanmaken met behulp van een spreadsheetprogramma, zoals Google Sheets. Voor het bestand heb je alleen de kolomkoppen SKU en Quantity nodig. Voeg voor elke rij na de koppen de SKU en voorraad toe van het product dat je aan je voorraadoverdracht wilt toevoegen. Alle SKU's moeten voor producten zijn die in aanmerking komen voor SFN. Nadat je je producten hebt toegevoegd, sla je het spreadsheetbestand op als een CSV-bestand.