Saapuvan siirron luominen Shopifyn jakeluverkossa

Kun olet lisännyt tarvittavat tuotetiedot ja vahvistanut, että siirtoa koskevat vaatimukset täyttyvät, aloita saapuvan varastosi siirto valitsemaasi Shopifyn jakelukeskukseen (SFN) oheisia vaiheita noudattamalla.

Muista lisätä seurantatiedot siirron luonnin yhteydessä. Jos sinulla ei ole seurantatietoja siirron luonnin yhteydessä, varmista, että muokkaat siirtoa ja lisäät tiedot, kun sinulla on. Sinulle voi aiheutua ylimääräisiä käsittelykuluja, jos lähetys saapuu Shopifyn jakeluverkon varastoon ilman seurantatietoja. Jos sinulla on siirtoa varten useampi kuin yksi seurantanumero, kirjoita muut seurantanumerot Lisäseurantaseurantatiedot -ruutuun.

Voit siirtää enintään 500 rivikohtaa kerrallaan.

Kun lisäät version, jota ei ole aiemmin lähetetty Shopifyn jakeluverkostoon, versiossa näkyy saapuvan siirron New-tunniste. Kun lähetät saapuvan siirron, joka sisältää uusia tuoteversioita, sinun on varmistettava, että uudet versiot täyttävät Shopifyn jakeluverkoston vaatimukset. Jos lähetät versioita, jotka eivät täytä Shopifyn jakeluverkoston vaatimuksia, sinulta voidaan veloittaa lisämaksu tilauksen lähettämisestä takaisin lähettäjälle.

Saapuvan siirron luominen SFN:lle

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset ja klikkaa sitten Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Saapuvat siirrot -välilehteä.

3. Valitse klikkaamalla Luo saapuva siirto.

4. Valitse siirron lähtöpaikka. Lähtöpaikka voi olla jokin sijainneistasi tai toimittajistasi.

5. Valinnainen: Jos haluat estää lähtöpaikan varastotasojen muuttamisen, tyhjennä kohta Vähennä tuotteet tämän sijainnin varastosta.

6. Valitse siirron kohde.

7. Lisää tuotteet suorittamalla toinen seuraavista toimista:

• Kun haluat valita lisättävät tuotteet, klikkaa vaihtoehtoa Lisää tuotteita, valitse tuotteet ja klikkaa sitten valintaa Lisää saapuvaan siirtoon.
    • Jos haluat ladata CSV-tiedoston lisätäksesi tuotteita, valitse Tuo CSV-tiedostosta, klikkaa valintaa Lisää tiedosto, valitse tuotava tiedosto ja klikkaa sitten valintaa Tuo tiedosto. Lue lisää CSV-tiedoston luomisesta saapuvia siirtoja varten.
  8. Klikkaa Lähetä saapuva siirto.

9. Jos jotakin tuotteistasi ei ole aiemmin lähetetty Shopifyn jakeluverkostoon, täytä Vahvista, että tuotteesi ovat kelvollisia -valintaikkuna, ja klikkaa sitten Vahvista ja lähetä.

Kun olet luonut saapuvan siirron, pakkaa ja merkitse saapuva siirtosi.

Toimittajan lisääminen lähtöpaikaksi

Sen sijaan, että valitsisit jonkin omista sijainneistasi siirron lähtöpaikaksi, voit luoda toimittajaprofiileja, joita voit käyttää lähtöpaikkana. Kun olet luonut toimittajan, voit valita sen tulevien siirtojen lähtöpaikaksi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset ja klikkaa sitten Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Saapuvat siirrot -välilehteä.

3. Valitse klikkaamalla Luo saapuva siirto.

4. Klikkaa Lähtöpaikka-luettelossa Lisää toimittaja ja lisää sitten toimittajan tiedot.

5. Klikkaa Tallenna toimittaja.

Saapuvien siirtojen määrien muokkaaminen

Jos saapuvan siirtosi tila on Luonnos, Lähetetty tai Matkalla, voit muokata tuotteiden määrää.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset ja klikkaa sitten Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Saapuvat siirrot -välilehteä.

3. Klikkaa muokattavaa saapuvaa siirtoa.

4. Syötä tuotteen Siirtomäärä-sarakkeeseen uusi määrä, jonka odotat jakelukeskuksen saavan.

5. Napauta Tallenna.

Vastaanottorajan lisääminen saapuviin määriin

Jos siirrossa olevan version määrä ei vastaa jakelukeskuksen vastaanottamaa määrää, saapuva siirto siirtyy tarkastustilaan. Jos siirtotapahtumasta ei saada kohtuullista selvitystä, tukitiimimme ottaa sinuun yhtyettä eron osalta.

Jos haluat välttää pienestä virhemarginaalista johtuvan tarkistustilan, voit lisätä saapuvaan siirtoon prosenttiperusteisen vaihteluvälin, jota kutsutaan vastaanottorajaksi. Jos vastaanotetut määrät ovat vastaanottorajan sisällä, siirto ei siirry tarkistustilaan ja varasto vastaanotetaan normaalisti.

Jos esimerkiksi saapuvassa siirrossa on kahta versiota, joista yhtä on 100 kappaletta ja toista 200 kappaletta, ja olet asettanut saapuvan siirron vastaanottamisen raja-arvoksi 10%, käy seuraavasti:

• Versio, jonka määrä on 100, ei käynnistä tarkastusta, jos jakelukeskus laskee siirron määräksi 90 – 110 yksikköä.
  • Versio, jonka määrä on 200, ei käynnistä tarkastusta, jos jakelukeskus laskee siirron määräksi 180 – 220.

Oletusarvoisesti saapuvan siirron vastaanottoraja on asetettu 0 prosenttiin. Voit muokata sellaisen saapuvan siirron vastaanottorajaa, jonka tila on Luonnos, Lähetetty tai Matkalla. Vastaanottorajan voi asettaa enintään 20 prosenttiin.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset ja klikkaa sitten Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Saapuvat siirrot -välilehteä.

3. Tee jompikumpi seuraavista toimenpiteistä:

• Klikkaa muokattavaa saapuvaa siirtoa.
    • Aloita uusi siirto klikkaamalla Luo saapuva siirto.
  4. Klikkaa Vastaanottoraja-osiossa kohtaa Muokkaa.

5. Syötä Versiokohtainen raja ‑kenttään prosenttimäärä ja valitse sitten klikkaamalla Tallenna.

6. Napauta Tallenna.

Toimittajan tietojen muokkaaminen

Voit muokata toimittajan tietoja lisäämällä toimittajan uuteen saapuvaan siirtoon ja muuttamalla sitten toimittajan tietoja. Tämän jälkeen voit poistaa uuden siirron tai jatkaa uuden saapuvan siirron luomista.

Kun olet lähettänyt siirron, toimittajan osoitetta ei voida muokata eikä se muutu, jos muokkaat toisen siirron osoitetta.

Toimittajan nimen muuttaminen muuttaa toimittajan nimen kaikissa olemassa olevissa siirroissa.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset ja klikkaa sitten Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Saapuvat siirrot -välilehteä.

3. Valitse klikkaamalla Luo saapuva siirto.

4. Valitse toimittaja Lähtöpaikka-luettelosta.

5. Klikkaa Näytä toimittajan tiedot > Muokkaa.

6. Tee tarvittavat muutokset ja klikkaa sitten Tallenna toimittaja.

CSV-tiedoston luominen saapuvia siirtoja varten

Voit luoda CSV-tiedoston tuotteiden tuomiseksi saapuvaan siirtoosi lataamalla valmiiksi muotoillun CSV-mallin SFN-sovelluksesta tai luomalla CSV-tiedoston manuaalisesti taulukkolaskentaohjelmaa käyttäen.

CSV-tiedoston mallin lataaminen

CSV-mallitiedosto sisältää kaikki tuotteet, jotka ovat oikeutettuja Shopifyn jakeluverkostoon. Jokaisen tuotteen varastomäärä on oletusarvoisesti 0.

Kun olet ladannut mallin, muokkaa sitä varastoa, jonka haluat sisällyttää siirtoon. Tuotteita, joiden varastomäärä CSV-tiedostossa on 0, ei lisätä saapuvaan siirtoon.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset ja klikkaa sitten Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Saapuvat siirrot -välilehteä.

3. Valitse klikkaamalla Luo saapuva siirto.

4. Valitse ensin klikkaamalla Tuo CSV-tiedostosta ja sitten Lataa valmiiksi muotoiltu CSV-malli.

CSV-tiedoston luominen manuaalisesti

Voit luoda CSV-tiedoston käyttämällä taulukkolaskentaohjelmaa, kuten Google Sheets -ohjelmaa. Tiedosto vaatii vain SKU- ja Quantity- sarakkeiden otsikot. Lisää jokaiselle riville otsikoiden perään varastoon lisättävän tuotteen SKU-koodi ja varastomäärä. Kaikkien SKU-koodien on oltava Shopifyn jakeluverkostoon kelpaavien tuotteiden koodeja. Kun olet lisännyt tuotteesi, muista tallentaa taulukkolaskentatiedosto CSV-tiedostona.