Hantera inkommande överföringar i Shopifys distributionsnätverk

När du har skapat en inkommande överföring i appen för Shopifys distributionsnätverk (SFN) måste du redigera överföringen för att inkludera spårningsinformation och en beräknad ankomsttid. Du kan också annullera en överföring som inte har nått ett distributionscenter.

Sidan Översikt i din SFN-app har ett avsnitt för Inkommande överföringar med nylig aktivitet som sammanfattar status och ankomst för dina senaste inkommande överföringar.

Lägg till spårningsinformation och beräknad ankomsttid

Du kan lägga till spårningsnumret till en skickad inkommande överföring i SFN-appen. Kontakta leverantören för spårningsnumret om de skickar överföringen direkt till distributionscentret. Om du inte har ett spårningsnummer måste du lägga till annan spårningsinformation:

• Om leveransen är mindre än en full transportlastning (LTL) lägger du till ett PRO-nummer, vilket är det niosiffriga nummer som används för att identifiera en fraktfaktura.
  • Lägg till en fraktsedel (BOL) om din försändelse är en full transportlastning (FTL).

Spårningsnumret eller spårningsinformationen visas på sidan för individuell inkommande överföring. Du kan redigera din spårningsinformation efter att du sparat den.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, gå till Appar, och klicka sedan på Shopifys distributionsnätverk.
  2. I avsnittet Uppgifter, klicka Lägg till spårningsinformation till inkommande överföring. 2. Klicka på Lägg till spårning i den inkommande överföring där du vill lägga till spårning. 3. Välj om leveransen är Frakt (LTL eller FTL) eller Standardtransportör. 4. Klicka på Välj ankomstdatum och välj det datum som du förväntar dig att den inkommande överföringen ska anlända till distributionscentret. 5. Ange spårningsnummer, PRO-nummer eller BOL. 6. Klicka Tjänster och välj sedan din transportör. Om din transportör inte är listad väljer du Övrigt, anger tjänsten och sedan ett Spårnings-URL. 7. Valfritt: Om du levererar dina produkter i mer än en låda anger du ytterligare spårningsnummer i rutan för Ytterligare spårningsinformation. 8. Klicka på Spara.

Annullera en ankommande överföring

Du kan annullera en inkommande överföring i SFN-appen så länge som överföringen inte har nått distributionscentret.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopifys distributionsnätverk.
  3. Klicka på Inkommande överföringar och öppna den skickade överföringen.
  4. Klicka på Fler alternativ > Annullera.