Shopify-skript och Script Editor-appen

Shopify-skript är små stycken kod som gör att du kan skapa personliga upplevelser för dina kunder i deras kundvagn och i kassan.

När du skapar eller redigerar ett skript väljer du om det bara ska köras i din webbutik eller i din webbutik och i följande appar:

För att skript ska fungera kräver de att webbplatsen har inbyggda varukorgsfunktioner. Därför kan inte skript användas med Köpknappen, Facebook- eller grosshandels-försäljningskanalerna.

Du kan använda skript för att skapa rabatter som tillämpas på en kundvagn baserad på varorna i kundvagnen samt andra kundvagnsegenskaper. Du kan även använda skript för att anpassa de leverans- och betalningsalternativ som finns tillgängliga för dina kunder.

Du skriver skript med Shopify-skript API, som använder en begränsad version av programmeringsspråket Ruby. Du kan skriva, redigera, hantera och publicera skript med appen Script Editor. Script Editor-appen tillhandahåller mallar som hjälper dig att skriva skript och en felsökare som hjälper dig att testa dem.

När du har publicerat ett skript kan du uppdatera dina Liquid-mallfiler så att din online-butik motsvarar de ändringar som dina skript gör.

På den här sidan

Skript-exempel

Följande lista innehåller exempel på vilka typer av rabatter och anpassningar du kan göra med skript:

• rabattprodukter med specifika taggar som erbjuder procentuella (%) eller fasta ($) rabatter, eller en kombination av båda
  • köra kampanjer med enkel eller komplex logik (köp två, betala för en, köp två få 10 % rabatt, köp fyra få 20 % rabatt)
  • erbjuda dynamisk prissättning med volymbaserade prisbrytpunkter
  • ändra, dölja eller sortera om fraktalternativ och priser
  • ändra, dölja eller sortera om betalnings-gatewaymetoder

Du kan skapa följande typer av skript:

• Radobjektskript—Dessa skript påverkar rader i en kundvagn och kan ändra priser och bevilja rabatter. Dessa skript körs varje gång ett objekt läggs till, tas bort eller ändras i din kundvagn.
  • Fraktskript—Dessa skript interagerar med frakten och kan ändra fraktmetoder och bevilja rabatter på fraktkostnader. Dessa skript körs varje gång din kund får tillgång till leveranssidan i kassan.
  • Betalningsskript—Dessa skript interagerar med betalningar och kan byta namn på, dölja och beställa om betalnings-gateways. Dessa skript körs varje gång din kund får tillgång till sidan för betalningssätt i kassan. Betalningsskript interagerar inte med betalnings-gateways, till exempel PayPal Express eller Apple Pay, som visas för din kund före kassan.

Skriptmallar

Script Editor-appen innehåller mallar för vanliga skript. När du skapar ett skript kan du välja en mall och redigera den för din butiks behov. Följande lista innehåller exempel på de mallar som du kan anpassa:

• procent (%) av en produkt
  • belopp ($) av en produkt
  • procent (%) och belopp ($) av en produkt
  • bulkrabatter
  • köp två, betala för en
  • ändra fraktpriset
  • ändra fraktsatsens namn
  • dölj fraktpriser
  • sortera om fraktpriser
  • ändra betalnings-gateways
  • göm betalnings-gateway
  • sortera om betalnings-gateways