Shopify Skript och Skriptredigerare

Shopify-skript är små stycken kod som gör att du kan skapa personliga upplevelser för dina kunder i deras kundvagn och i kassan.

När du skapar (eller redigerar) ett skript väljer du om det bara ska köras i din online-butik eller i din online-butik och i följande appar:

Du kan använda skript för att skapa rabatter som tillämpas på en kundvagn baserad på varorna i kundvagnen samt andra kundvagnsegenskaper. Du kan även använda skript för att anpassa de leverans- och betalningsalternativ som finns tillgängliga för dina kunder.

Du skriver skript med Shopify Scripts API, som använder en begränsad version av Ruby-programmeringsspråk. Du kan skriva, redigera, hantera och publicera skript med Skriptredigerare. Skriptredigeraren ger mallar som hjälper dig att skriva skript och en debugger som hjälper dig att testa dem.

När du har publicerat ett skript kan du uppdatera dina Liquid-mallfiler så att din online-butik motsvarar de ändringar som dina skript gör.

Skript-exempel

Följande lista innehåller exempel på vilka typer av rabatter och anpassningar du kan göra med skript:

• rabattprodukter med specifika taggar som erbjuder procentuella (%) eller fasta ($) rabatter, eller en kombination av båda
  • köra kampanjer med enkel eller komplex logik (köp en, få en gratis (BOGO), köp två få 10 % rabatt, köp fyra få 20 % rabatt)
  • erbjuda dynamisk prissättning med volymbaserade prisbrytpunkter
  • ändra, dölja eller sortera om fraktalternativ och priser
  • ändra, dölja eller sortera om betalnings-gatewaymetoder

Du kan skapa följande typer av skript:

• Radobjektskript—Dessa skript påverkar rader i en kundvagn och kan ändra priser och bevilja rabatter. Dessa skript körs varje gång ett objekt läggs till, tas bort eller ändras i din kundvagn.
  • Fraktskript—Dessa skript interagerar med frakten och kan ändra fraktmetoder och bevilja rabatter på fraktkostnader. Dessa skript körs varje gång din kund får tillgång till leveranssidan i kassan.
  • Betalningsskript—Dessa skript interagerar med betalningar och kan byta namn på, dölja och beställa om betalnings-gateways. Dessa skript körs varje gång din kund får tillgång till sidan för betalningssätt i kassan. Betalningsskript interagerar inte med betalnings-gateways, till exempel PayPal Express eller Apple Pay, som visas för din kund före kassan.

Skriptmallar

Skriptredigeraren innehåller mallar för vanliga skript. När du skapar ett skript kan du välja en mall och redigera den för din butiks behov. Följande lista innehåller exempel på de mallar som du kan anpassa:

• procent (%) av en produkt
  • belopp ($) av en produkt
  • procent (%) och belopp ($) av en produkt
  • bulkrabatter
  • köp en få en gratis (BOGO)
  • ändra fraktpriset
  • ändra fraktsatsens namn
  • dölj fraktpriser
  • sortera om fraktpriser
  • ändra betalnings-gateways
  • göm betalnings-gateway
  • sortera om betalnings-gateways

I detta avsnitt

Skript API Shopify Skript API är en förenklad version av Ruby som innehåller de metoder som behövs för att skriva skript.
Krav och begränsningar Skript kan inte göra allt. Här är några saker du kanske behöver tänka på när du skapar skript till din butik.
Skapa skript Skapa och aktivera skript med Skriptredigeraren.
Skriptexempel Exempel på skript som kan skapas med Skriptredigeraren.
Flera valutor Skapa skript som stöder försäljning i mer än en valuta.
Uppdatera Liquid-mallar Uppdatera dina Liquid-mallfiler för att dra nytta av dina skript.
Publicera Använd Skriptredigeraren för att publicera och avinstallera dina skript för din butik.
Felsökningsskript Använd felsökningsfunktionerna i Skriptredigeraren för att testa och felsöka dina skript.