Skapa Facebooksidor i Shopify

När du har konfigurerat Shopifys Facebook-kanal är en av de tillgängliga marknadsföringsaktiviteterna som du kan skapa i Shopify en Facebooksida. Facebooksidor kan hjälpa dig att bygga upp engagemang på din Facebooksida genom att låta besökarna klicka på länkar i inlägg för att se produkten i din Shopify-butik.

Det är gratis att skapa Facebook-inlägg från Shopify, eftersom det inte är en typ av Facebook-annons. När du konfigurerar Facebook-kanalen måste du dock lägga till din betalningsinformation på Facebook. Du kommer inte att bli debiterad av Facebook såvida du inte skapar betalannonser f¨ör Facebook från Shopify.

Läs mer om bästa praxis för Facebooksidor från hjälpcentret för Facebook-annonser.

Skapa ett Facebookinlägg i Shopify

När du skapar en marknadsföringsaktivitet eller automatisering i Shopify kan du välja att spara den som ett utkast och publicera den när den är klar, så att du kan förbereda din marknadsföring i förväg.

Steg:

Om du behöver redigera ett Facebookinlägg efter att det har publicerats på din sida kan du göra det från Facebook.

Information om Facebookinlägg

• Produkter – Produkterna som du vill dela. Du måste lägga till minst 2 produkter och du kan lägga till upp till 5 produkter.
  • Lägg till text – Texten som visas i inlägget.
  • Lägg till en rabatt – Du kan lägga till en rabattkod till inläggstexten. Om en kund klickar för att handla kommer rabattkoden att läggas till i varukorgen. Kunden måste lägga till produkter som berättigar till rabatten i kundvagnen innan rabatten tillämpas.

Lägga till ett Facebookinlägg i en befintlig Shopify-kampanj

Om du behöver redigera ett Facebookinlägg efter att det har publicerats på din sida kan du göra det från Facebook.

Radera ett Facebookinlägg från Shopify

Du kan radera en marknadsföringsaktivitet som du har skapat i Shopify.

När du raderar en aktivitet i Shopify raderas den i den relaterade tjänsten, så som Facebook eller Google, och eventuella relaterade annonsutgifter stoppas. Medan aktiviteten raderas utanför Shopify ser du statusen "Raderas" för aktiviteten. När aktiviteten har tagits bort helt utanför Shopify tas den bort från listan över aktiviteter i Shopify. Om du raderar en marknadsföringsaktivitet är den permanent borttagen.

Marknadsföringsaktiviteter som skapats utanför Shopify måste raderas från den tjänst där de skapades.

Steg:

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.
    1. Klicka på en befintlig marknadsföringskampanj. 3. Klicka på Redigera aktivitet bredvid en marknadsföringsaktivitet. 4. Klicka på Radera aktivitet och klicka sedan på Radera aktivitet för att bekräfta.

Du kan även radera ett inlägg från Facebook men statusen uppdateras inte i Shopify. Om du vill ta bort relaterad marknadsföringsaktivitet måste du ta bort den från Shopify.