Skapa marknadsföringsautomatiseringar i Shopify

Du kan skapa och hantera automatiseringar på din Shopify-marknadsföringssida. Automatiseringar gör det möjligt för dig att ställa in arbetsflöden som skickar ett e-postmeddelande till dina kunder när en specifik milstolpe eller utlösare har uppnåtts.

Förstå marknadsföringsautomatiseringar

Automatiseringar, både från mall och byggda från grunden, gör det möjligt för dig att automatisera e-postmeddelanden vid viktiga tillfällen under dina kunders resa.

Din butik måste vara kopplad till Basic Shopify-planen eller högre för att skapa automatiseringar.

Följande typer av automatiseringar är tillgängliga:

• Välkomna ny prenumerant: Skicka ett e-postmeddelande till nya prenumeranter med en rabatt som välkomnar dem till din butik. Denna automatisering fungerar för närvarande endast med formuläret för e-postregistrering i din webbutiks sidfot.
  • Första köp merförsäljning: Driv återkommande köp med produkterbjudanden efter en kunds första köp.
  • Vinna tillbaka kund: Återkoppla till tidigare kunder genom att erbjuda dem en engångsrabatt.
  • Anpassa: Designa din egen automatisering för e-postmarknadsföring med den flexibilitet som ditt företag behöver. Aktivera din butiksdata med en mängd olika utlösare för ordrar, kundkonton, plats och mer.
  • Tredjepart: Automatiseringar som tillhandahålls av tredjepartsappar.

För att skapa automatiseringar behöver du marknadsföringsbehörigheten aktiverad. Om du är butiks- eller kontoägare har du redan den här behörigheten. Om du vill lägga till den här behörigheten till dina personalkonton, se personalkonton för att lägga till lämpliga behörigheter. Observera att om du skapar marknadsföringskampanjer med hjälp av en app eller en kanal måste du också ha aktiverat behörighet för appar och kanaler för att skapa marknadsföringskampanjen.

Skapa en automatisering

När du skapar marknadsföringsautomatiseringar via Shopify beror de nödvändiga uppgifterna på den automatisering du skapar. När du har valt vilken typ av automatisering du vill skapa laddas en färdig mall åt dig. De flesta mallar är nästan redo att skickas till dina kunder som de är. Du kommer att uppmanas att lägga till ytterligare information som kan krävas.

När du skapar en automatisering har du möjlighet att spara den som ett utkast för att publicera den när du är redo, så att du kan förbereda din marknadsföringsstrategi i förväg.

Steg:

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på Automatiseringar och sedan Skapa automatisering.

3. Klicka på en automatisering för att ladda informationspopupen. Om det här är den automatisering du vill skapa klickar du på Använd mall eller Stäng för att välja en annan automatisering.

4. Ett rött utropstecken visas intill fält med obligatorisk information. Klicka på ikonen för att visa åtgärdspanelen och klicka sedan på Redigera e-postinnehåll för att anpassa automatiseringsinnehållet.

5. Lägg till ett Ämne och en Förhandsgranskningstext till din automatisering och använd sedan e-postredigeraren för att redigera, lägga till eller flytta innehåll i e-postmallen för automatisering.

6. Du kan testa din automatisering genom att klicka på Skicka test. Test-e-postmeddelanden kan skickas till fem e-postadresser samtidigt. När du är klar med att redigera e-postmallen, klicka på Spara för att återgå till automatiseringsarbetsflödet.

7. Klicka på Slå på arbetsflödet för att starta automatiseringen. Om du lämnar arbetsflödet innan du slår på det sparas det som ett utkast. Du kan återgå till denna automatisering vid ett senare tillfälle genom att välja den på sidan marknadsföringsautomatiseringar.

När en automatisering är aktiv, klicka på automatiseringen från din marknadsföringssida för att se en sammanfattning av automatiseringen och specifika analysverktyg.

Slå på eller av automatiseringar

Du kan slå på eller av specifika automatiseringar från din Shopify-administratör.

Öppna Marknadsföring och sedan Automatiseringar från din Shopify-administratör för att visa de automatiseringar du redan har skapat. Automatiseringar och kampanjer är markerade som antingen Utkast, Aktiva eller Inaktiva.

Om du vill redigera en aktiv automatisering, välj den automatisering du vill ändra och klicka på Redigera arbetsflöde.

Om du vill stänga av en aktiv automatisering, välj den automatisering du vill stoppa och klicka på Stäng av automatisering.

Om du vill radera en aktiv automatisering som är aktiv, välj den automatisering du vill radera och klicka på ..., och sedan Ta bort automatisering.