Alternativ för Launchpad

När du skapar ett evenemang är minimikraven att skapa ett namn och ett startdatum och starttid. Alla andra evenemangsalternativ är valfria.

Anpassa ditt webbutikstema

Du kan skapa en händelse som ändrar temat i din webbutik när händelsen pågår. Om du till exempel vill använda kampanjspecifika annonser lägger du till dessa i ditt händelsetema. Du kan även anpassa ditt händelsetema för att använda en annan navigeringsstruktur, startsidelayout och bilder när händelsen pågår.

Steg:

1. Skapa ett evenemangsspecifikt tema som innehåller alla ändringar som du vill göra i din webbutik för evenemanget. Du kan duplicera ditt aktuella tema och använda det som bas för evenemangsteman.
  2. Skapa ett evenemang i Launchpad, välj Aktivera temaväxling och välj sedan både ett tema som ska användas under evenemanget och ett annat tema som ska användas efter evenemanget.

Kör kassskript

Du kan lägga till ytterligare rabatter under ett evenemang genom att schemalägga Shopify-skript att köra under hela varaktigheten av evenemanget. Skapa ett evenemang som driver ditt evenemangsspecifika radobjekt och fraktskript. Exempel på vilka typer av rabatter som du kan skapa med Shopify-skript inkluderar:

• rabattera produkter med specifika taggar
  • köra kampanjer såsom Köp 2, få 1 gratis
  • erbjuda en gåva med inköp eller gratis frakt för ordrar över ett visst belopp

Steg:

1. Skapa en radartikel eller ett leveransskript för evenemanget.
  2. Skapa ett evenemang i Launchpad, välj Aktivera skript för radartikel eller Aktivera fraktskript och följ anvisningarna för att välja ett skript som ska användas under händelsen och ett annat skript som ska användas efter händelsen. Om du inte vill använda ett skript efter händelsen väljer du Avpublicera alla skript från rullgardinsmenyn Efter evenemang.

Ange ett slutdatum

Du kan schemalägga ett slutdatum och -tid för en händelse när du skapar den. Om du inte anger ett slutdatum måste du manuellt avsluta händelsen från sidan kontrollpanel. Om du vill veta mer om hur man avslutar en händelse, se Avsluta händelser.

Lås din webbshop innan ett evenemang

Du kan tillfälligt låsa ute kunder från din webbutik under en liten stund innan evenemanget startar. Du kan till exempel låsa din butik för att bygga upp förväntan och för att förhindra att kunder i förväg fyller sina varukorgar innan evenemanget.

Steg:

1. Bestäm vilken lösenordssida du vill visa för dina kunder. Du kan använda ditt temas standardlösenordssida eller anpassa din sida.
  2. Skapa ett evenemang i Launchpad och välj Aktivera lösenordssida.

Din webbutik kommer att låsas innan ditt evenemang under den tid du väljer, och sedan låser du upp den automatiskt när evenemanget inleds.