Startinställning

Innan du kan börja skicka dina produkter behöver du lägga till lite information om ditt företag på Shopify-administratörskontots Frakt-sida.

Så här hittar du Frakt-inställningssidan:

Klicka på Inställningar och sedan Leverans från ditt Shopify-administratörskonto.

Lägg till en adress för leveransursprunget

Om du skickar dina produkter från en annan plats än din butiks huvudkontor kan du specificera ett separat ursprung för leveransen för att säkerställa att dina skatter och beräknade fraktkostnader är korrekta.

Observera! Dessa steg gäller inte om du har lager vid flera platser. I stället används butikens adress som leveransens ursprung, vilket används vid beräkning av fraktkostnader och generering av fraktetiketter.

Steg:

1. Klicka på Redigera adress i avsnittet Leveransens ursprung:

2. Ange adressen för den plats du skickar dina produkter från och klicka sedan på Spara:

Byta ursprung för leveransen

Obs! Dessa steg gäller endast om du använder flera platser.

Efter att du har aktiverat flera platser kommer dina fraktkostnader att beräknas baserat på den plats som du har valt som ursprung för leveransen.

Du kan välja någon av dina aktiva platser som leveransursprung. Appar och inaktiverade platser kan dock inte väljas som leveransursprung.

Om du byter leveransursprung till en plats där ett transportföretag inte är verksamt kommer priserna för det transportföretaget inte att visas i kassan. Om du till exempel väljer en plats i USA som leveransutgångspunkt kommer inte Canada Posts priser att visas i kassan.

Priser för att köpa fraktetiketter från Shopify-administratören beräknas baserat på destinationsplatsen, inte baserat på leveransens ursprung.

Steg:

Lägg till en pakettyp

Obs! Om din butik ligger utanför USA och Kanada kan du bara lägga till en föredragen pakettyp.

Om din butik är belägen i USA eller Kanada kan du spara måtten och vikterna för dina föredragna pakettyper på Shopify-administratörskontots Leverans-inställningssida.

Information! Om du anger mått och vikter för dina paket, blir dina beräknade fraktkostnader mer exakta.

Steg:

1. Klicka på Lägg till paket i avsnittet Paket:

2. I dialogrutan anger du obligatorisk information om pakettypen:

Vissa posttyper har begränsningar för storleken på de paket som du kan använda för att skicka dina produkter. Ett meddelande om tillämpliga storleksbegränsningar visas i dialogrutan när du skapar en ny pakettyp.

1. Klicka på Lägg till paket.

Observera! De angivna måtten för förpackningen kan gälla insidan av förpackningen, och därför är det viktigt att du mäter förpackningarnas yttermått.

Redigera eller radera en förpackningstyp

Du kan redigera eller radera en befintlig pakettyp genom att klicka på dess namn i Paket-avsnittet.

Steg:

1. Klicka på Redigera intill pakettypen som du vill redigera i Paket-avsnittet.

2. Skriv in dina ändringar i dialogrutan och klicka sedan på Spara eller Radera paket:

Nästa steg

Innan du kan börja leverera order till dina kunder så måste du: