Levering af Amazon

Bemærk! Shopifys indbyggede Fulfillment by Amazon-integration er kun tilgængelig for butikker i USA (undtagen APO- og FPO-adresser) og Canada. Fulfillment by Amazon kræver en tredjepartsapp-integration for butikker uden for USA og Canada.

Du kan bruge Fulfillment by Amazon til at opbevare dit inventar og opfylde dine ordrer fra et Amazon.com- opfyldningscenter. Du skal have en Amazon Seller Central-konto for at kunne indstille dette.

Hvis du benytter Fulfillment by Amazon til et produkt, kan du ikke også have produktet på lager på de placeringer, som du administrerer.

Bemærk: Når du annullerer en ordre i Shopify, som indeholder et produkt, der opfyldes af Amazon, skal du manuelt annullere opfyldelsen på Amazon for at forhindre produktet i at blive sendt.

Aktivér Fulfillment by Amazon

FBA-integration er tilgængelig for

Trin:

1. Når du har konfigureret din Amazon Seller Central-konto, skal du gå ind på https://www.shopify.com/admin/fulfillment_services/signup_for_mws.
  2. Følg vejledningen på siden Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS) for at knytte din Shopify-butik til din Fulfillment by Amazon-konto.
  3. Klik "fortsæt" for at fuldføre processen og vende tilbage til din Shopify-butik.

Når du har aktiveret Fulfillment by Amazon, skal du føje Amazons leveringsomkostninger til dine egne leveringsomkostninger.

Konfigurer leveringsomkostninger for Fulfillment by Amazon

Når du har aktiveret Fulfillment by Amazon, skal du oprette nye Amazon-leveringsomkostninger i din Shopify-administrator. Disse vises for dine kunder ved betaling.

Amazon tilbyder følgende leveringsomkostninger:

• Standard Shipping
  • Expedited Shipping
  • Priority Shipping

Du skal tilføje særskilte leveringsomkostninger for hver af dine leveringszoner, som matcher hver af disse Amazon-leveringsomkostninger.

Når du konfigurerer dine leveringsomkostninger, kan du kigge på Amazons priser for opfyldelse, hvis du ikke ved, hvor meget du skal opkræve.

Sørg for, at du fuldfører nedenstående opgaver:

• Opret en separat pris for hver leveringsmulighed med Amazon.
  • Kopiér navnet på Amazon-leveringsomkostningen (enten Standard Shipping, Expedited Shipping eller Priority Shipping) i feltet Navn på leveringsomkostning.
  • Indstil Kriteriet til Baseret på ordens vægt, ikke pris.

Hvis dine leveringsomkostninger er indstillet forkert, vil du muligvis se en fejl, når du opfylder en ordre via Amazon. Hvis du ser denne ordre, skal du vende tilbage til dine leveringsomkostninger og sørge for, at de overholder kriterierne herover.

Hvis du ønsker at øge dine leveringsomkostninger for at dække Amazons opfyldelsesgebyrer, kan du tilføje oplysninger om vægt og pris, så de afspejler Amazons Opfyldelsesgebyrer via flere kanaler.

Konfigurer produkter til Fulfillment by Amazon

Bemærk: Sørg for, at du har aktiveret Fulfillment by Amazon og tilføjet deres leveringsomkostninger, inden du konfigurerer dine produkter.

Processen med at konfigurere dine produkter afhænger af, om du:

• Konfigurerer nye produkter til Fulfillment by Amazon
  • Konfigurerer eksisterende produkter til Fulfillment by Amazon

Konfigurer nye produkter til Fulfillment by Amazon

Trin:

1. Når du tilføjer et nyt produkt, skal du rulle ned til afsnittet Levering på siden Tilføj et produkt.
  2. Vælg Amazon Marketplace Web i rullemenuen Opfyldelsestjeneste.
  3. I afsnittet Lager skal du vælge Amazon Marketplace Web spore lagerbeholdningen for denne variant i rullemenuen Lagerpolitik.

Bemærk: Du kan indstille, at Shopify sporer dit lager. Det anbefales dog, at du vælger Amazon, så du altid har de korrekte lagerbeholdninger for dine tjeneste til opfyldelse og direkte levering til slutkunden fra leverandørens lager.

1. Sørg for, at du har indtastet de præcise værdier i felterne Weight (Vægt) og SKU. Disse skal matche de værdier, som du brugte til din Fulfillment by Amazon-produktliste. I Amazon kaldes SKU'en Seller SKU (Sælger-SKU) eller Merchant SKU (Shopejer-SKU) (MSKU).

2. Når du er færdig, skal du klikke på Gem produkt.

Konfigurer eksisterende produkter til Fulfillment by Amazon

Trin:

1. From your Shopify admin, go to Products > All products.

2. Klik på navnet på det produkt, som du vil aktivere opfyldelse for.

3. I afsnittet Levering skal du vælge Amazon Marketplace Web i rullemenuen Opfyldelsestjeneste.

4. I afsnittet Lager skal du vælge Amazon Marketplace Web spore lagerbeholdningen for denne variant i rullemenuen Lagerpolitik.

5. Sørg for, at du har indtastet de rigtige værdier i felterne Weight (Vægt) og SKU. Disse skal matche de værdier, som du brugte til din Fulfillment by Amazon-produktliste. I Amazon kaldes SKU'en Seller SKU (Sælger-SKU) eller Merchant SKU (Shopejer-SKU) (MSKU).

6. Når du er færdig, skal du klikke på Gem.

Opfyld ordrer med Fulfillment by Amazon

Når dine produkter er konfigureret, synkroniseres Amazon automatisk med dine ordrer hver time. Når dine produkter er synkroniseret, skal du manuelt anmode Amazon om at opfylde dine ordrer.

Trin:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på ordrenummeret på siden Ordrer.

3. I afsnittet Ordreoplysninger skal du klikke på Begynd opfyldelse for at åbne ordrens side for Opfyldelse. Som standard er alle linjevarer indstillet til at blive opfyldt, men du kan opfylde dele af en ordre, hvis du vil.

4. Vælg Markér som opfyldt.

5. Klik på Opfyldt varer for at markere ordren som Opfyldt.

Bemærk: Når du annullerer en ordre i Shopify, som indeholder et produkt, der opfyldes af Amazon, skal du manuelt annullere opfyldelsen på Amazon for at forhindre produktet i at blive sendt.

Se ordrestatus

Når du har markeret en ordre som opfyldt i Shopify, skal du vente på, at Amazon accepterer eller afviser ordren. Du kan se en ordres status på siden Ordrer.

Trin:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Vis ordrens opfyldelsesstatus i kolonnen Opfyldelsesstatus: - Hvis ordren ikke er blevet synkroniseret med Amazon endnu, har den en Open-status.

• Hvis ordren blev accepteret af Amazon, har den en Fulfilled-status.
    • Hvis ordren blev afvist af Amazon, har den en Unfulfilled-status.

Når du har markeret en ordre som opfyldt, kan du gennemgå ordrens opfyldelsesoplysninger fra afsnittet Tidslinje på ordrens side.

Deaktiver Fulfillment by Amazon

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Levering fra din Shopify-administrator.
  2. Klik på Deaktiver i afsnittet Fulfillment by Amazon.