Hylättyjen ostoskorien palauttaminen

Asiakkaan hylkäämässä ostoskorissa olleita tuotteita ei tallenneta.

Hylättyjen ostoskorien palautus on käytettävissä vain Online Store -myyntikanavalla ja Buy Button -myyntikanavalla. Shopify POS -myyntikanavassa tai kolmannen osapuolen myyntikanavissa ei lähetetä ostoskorin palautusta koskevaa sähköpostia.

Tiedoksi: Alennuskoodit, poistotarjoukset ja suojaustunnukset ovat esimerkkejä keinoista, joilla voit kannustaa asiakkaita pitämään kiinni ostoskoristaan.

Tarkista hylätyt ostoskorit

Voit tarkastella hylättyjä ostoskoreja ja etsiä malleja, joista voit päätellä, miksi asiakkaasi eivät vie tilauksia loppuun.

Hylättyjä ostoskoreja säilytetään Shopify adminissa kolme kuukautta. Administa poistetaan joka maanantai hylätyt ostoskorit, jotka ovat yli kolme kuukautta vanhoja.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa Hylätyt ostoskorit.

Tiedoksi: Voit viedä hylätyt ostoskorit, kun viet tilauksesi.

Tarkastele maksutapahtumia hylätystä ostoskorista

Aina, kun asiakas yrittää maksaa tilauksensa, hylätyn maksun historiassa havaitaan maksutapahtuma. Voit laajentaa maksutapahtumia saadaksesi lisätietoja.

Maksutapahtumat voivat olla hyödyllisiä, jos asiakas yrittää tehdä tilauksen ja maksu epäonnistuu. Jos asiakas ottaa sinuun yhteyttä, koska hänen maksunsa ei toimi kassalla, voit tarkastella maksutapahtuman tietoja ja auttaa asiakkastasi käyttämällä näitä tietoja.

Jos asiakas maksoi onnistuneesti kassalla, siirry tilauksen aikajanalle, jotta voit tarkastella maksutapahtumia.

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn admin-sivulta Tilaukset > Hylätyt ostoskorit.

2. Klikkaa hylättyä ostoskoria.

3. Vieritä kohtaan Historia.

4. Klikkaa maksutapahtumaa.

Historia — hylätyn ostoskorin maksutapahtuma

Lähetä asiakkaalle manuaalisesti linkki hylättyyn ostoskoriin

Voit lähettää asiakkaalle manuaalisesti sähköpostiviestin, jossa olevan linkin avulla hän voi halutessaan viimeistellä maksun kassalle.

Tiedoksi: Automaattisia palautussähköpostiviestejä ei lähetetä asiakkaille, jos rivikohteiden summa hylätyssä ostoskorissa on 0 euroa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn admin-sivulta Tilaukset > Hylätyt ostoskorit.

2. klikkaa sen ostoskorin numeroa, jonka haluat palauttaa.

3. klikkaa Lähetä sähköposti ostoskorin palautuksesta.

1. Valinnainen: Voit kirjoittaa mukautetun viestin ja napauttaa ruutua kunkin sellaisen sähköpostiosoitteen vierestä, johon haluat lähettää kopion.

Hylättyä ostoskoria koskeva mukautettu viesti

2. klikkaa Tarkista sähköposti.

3. Tarkista sähköpostisi ja klikkaa Lähetä ilmoitus tai klikkaa Takaisin, jos haluat tehdä muutoksia.

Hylätty ostoskori -sivulla näkyvä Palautuksen tila päivittyy palautetuksi vain, jos asiakas tekee tilauksensa kyseisen linkin kautta.

Lähetä asiakkaalle automaattisesti linkki hylättyyn ostoskoriin

Voit lähettää asiakkaalle sähköpostiviestin automaattisesti, kun hän on hylännyt ostoskorin. Kussakin sähköpostiviestissä on linkki asiakkaan hylkäämään ostoskoriin, ja sen avulla hän voi halutessaan viimeistellä maksun kassalle. Voit muokata sähköpostimallia lisäämällä logon tai muuttamalla värimallia.

Palautussähköpostiviestiä ei lähetetä hylätystä ostoskorista seuraavissa tilanteissa:

• Jos potentiaalinen asiakas hylkää yhden tai useamman ostoskorin peräkkäin, hänelle lähetetään vain yksi sähköpostiviesti.
  • Jos potentiaalinen asiakas hylkää yhden tai useamman ostoskorin ja tekee sitten ostoksen, ennen kuin palautussähköpostiviesti ehditään lähettää, sähköpostiviestiä ei lähetetä.
  • Jos maksun käsittelyssä tapahtui virhe, kun asiakas yritti suorittaa maksua kassalle, sähköpostiviestiä ei lähetetä.
  • Jos kauppasi ei tue toimitusta asiakkaan osoitteeseen, sähköpostiviestiä ei lähetetä.
  • Jos tarjoat asiakkaille mahdollisuuden antaa kassalla puhelinnumeronsa sähköpostiosoitteen sijaan ja jos asiakas päättää antaa puhelinnumeron, sähköpostiviestiä ei voi lähettää.
  • Jos mikään kassalla olevista tuotteista ei ole ostettavissa (esimerkiksi varaston ollessa tyhjä), sähköpostiviestiä ei lähetetä.
  • Jos kaikki kassalla olevat tuotteet ovat ilmaisia eikä asiakas käy toimitussivulla lisäämässä toimitusmaksua tai myös toimitus on ilmainen, sähköpostiviestiä ei lähetetä.

Jos olet määrittänyt kauppasi lähettämään palautussähköpostiviestit automaattisesti, Hylätyt ostoskorit -sivu sisältää työkaluvihjeitä, joissa selitetään, miksi palautussähköposteja ei toimitettu.

Vaiheet:

1. Valitse Hylätyt ostoskorit -kohdasta Lähetä hylättyjä ostoskoreja koskevat sähköpostiviestit automaattisesti -valintaruutu.

2. Valitse Lähetä vastaanottajalle -kohdasta, kenelle haluat lähettää palautussähköpostiviestin:

- Kaikille, jotka hylkäävät ostoskorin - Sähköpostitilaajille, jotka hylkäävät ostoskorin

1. Valitse Lähetä, kun on kulunut -kohdasta, montako tuntia Shopifyn on odotettava ennen hylättyä ostoskoria koskevan sähköpostiviestin lähettämistä:

- Ei koskaan. Voit edelleen lähettää sähköpostiviestin asiakkaille manuaalisesti. - 1 tunnin kuluttua - 6 tunnin kuluttua - 10 tunnin kuluttua (oletus) - 24 tunnin kuluttua

1. Klikkaa Tallenna.

Tiedoksi: Miksi tarjolla ovat vain nämä aikavälit? Olemme arvioineet, miten usein ihmiset tekevät tilauksia oma-aloitteisesti hylättyään ensin ostoskorin, ja totesimme, että asiakkaat palaavat todennäköisimmin kassalle jonkin edellä mainitun ajan kuluttua, erityisesti 1 tunnin kuluttua tai 10 tunnin kuluttua. Valitsimme nämä ajat palautettujen ostoskorien määrän maksimoimiseksi kaupassasi.

Voit tarkistaa kunkin hylättyä tilausta koskevan sähköpostiviestin tilan siirtymällä Tilaukset-osioon ja valitsemalla sitten Hylätyt ostoskorit. Kunkin palautussähköpostiviestin tila näkyy Sähköpostin tila -sarakkeessa. Hylätyn ostoskorin tilan löydät kohdasta Palautuksen tila.

Kun sähköpostiviesti on lähetetty, ostoskori katsotaan palautetuksi vain, jos asiakas napauttaa palautuslinkkiä ja suorittaa maksun kassalle. Jos asiakas viimeistelee tilauksen palaamalla verkkosivustolle, käyttämättä ostoskorin palautuslinkkiä, hylättyä ostoskoria ei merkitä palautetuksi.

Tiedoksi: Erinomainen tapa houkutella asiakkaita viimeistelemään maksunsa kassalle on tarjota alennus.

Hylättyjen ostoskorien sähköpostiraportti

Shopifyn sähköpostiraportti keskeytetystä ostoksesta auttaa sinua ymmärtämään paremmin, miten tehokkaita nämä sähköpostiviestit ovat asiakkaiden ohjaamisessa takaisin ostotapahtuman viemiseksi loppuun. Raportti löytyy Shopifyn markkinointiosiosta.

Raportissa kerrotaan, kuinka monta istuntoa ja valmista tilausta muistutussähköpostiviestit ovat saaneet aikaan. Näet myös muita tietoja, kuten konversioasteen, myynnin kokonaisarvon, keskimääräisen tilauksen arvon, myytyjen tuotteiden määrän keskiarvon ja sen, kuinka moni asiakkaista osti sinulta ensimmäistä kertaa.

Raportti näyttää tietoja vain 18. marraskuuta 2019 alkaen.