Hylättyjen kassavaiheiden palauttaminen

Hylätty kassavaihe tarkoittaa maksuprosessia, jota ei ole suoritettu loppuun, vaikka asiakas on antanut sähköpostitietonsa. Tämä tapahtuu, kun asiakas ei jatka maksua suorittaakseen tilauksen loppuun. Kassavaihe katsotaan hylätyksi, jos se pysyy keskeneräisenä yli kymmenen minuutin ajan sen jälkeen, kun asiakas on antanut sähköpostitietonsa.

Asiakkaan hylkäämässä ostoskorissa olleita tuotteita ei tallenneta.

Hylättyjen kassavaiheiden palautus on käytettävissä vain Verkkokauppa‑myyntikanavassa, Osta-painikkeen myyntikanavassa ja Plus-tukkukauppakanavassa. Shopify POS ‑myyntikanavassa tai kolmannen osapuolen myyntikanavissa ei lähetetä hylätyn kassavaiheen palautussähköpostia.

Hylättyjen kassavaiheiden tarkistaminen

Voit tarkastella hylättyjä kassavaiheita ja etsiä malleja, joista voit päätellä, miksi asiakkaasi eivät vie tilauksia loppuun.

Hylätyt kassavaiheet poistetaan Shopify administa seuraavana maanantaina tapauksissa, joissa seuraavat asiat ovat tapahtuneet:

• luotu yli 3 kuukautta sitten
  • ei päivitetty 1 kuukauden sisällä
  • ei liitettyä tapahtumaa tai suoritettua tilausta

Jos haluat säilyttää tietyn hylätyn kassavaiheen, voit luoda tilausluonnoksen, jossa on samat tiedot, ja jättää sen avoimeksi Shopify adminiin.

Tiettyä hylättyä kassavaihetta ei voi poistaa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa Hylätyt kassavaiheet.

Maksutapahtumien tarkasteleminen hylätystä kassavaiheesta

Aina kun asiakas yrittää maksaa tilauksensa, hylätyn kassavaiheen Aikajanalle jää maksutapahtumamerkintä. Voit laajentaa maksutapahtumia saadaksesi lisätietoja.

Maksutapahtumat voivat olla hyödyllisiä, jos asiakas yrittää tehdä tilauksen ja maksu epäonnistuu. Jos asiakas ottaa sinuun yhteyttä, koska hänen maksunsa ei toimi kassalla, voit tarkastella maksutapahtuman tietoja ja auttaa asiakkastasi käyttämällä näitä tietoja.

Jos asiakas maksoi onnistuneesti kassalla, siirry tilauksen aikajanalle, jotta voit tarkastella maksutapahtumia.

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn Admin-sivulta Tilaukset > Hylätyt kassavaiheet.

2. Klikkaa hylättyä kassavaihetta.

3. Siirry hylätyn kassavaiheen tietosivulla Aikajana-osioon.

4. Klikkaa maksutapahtumaa.

Voit lähettää asiakkaalle sähköpostiviestin automaattisesti, kun hän on hylännyt ostoskorin. Kussakin sähköpostiviestissä on linkki asiakkaan hylkäämään ostoskoriin, ja sen avulla hän voi halutessaan viimeistellä maksun kassalle. Voit muokata sähköpostimallia lisäämällä logon tai muuttamalla värimallia.

Palautussähköpostia ei lähetetä hylätystä kassavaiheesta seuraavissa tilanteissa:

• Jos potentiaalinen asiakas hylkää yhden tai useamman kassavaiheen ja tekee sitten ostoksen, ennen kuin palautussähköpostiviesti ehditään lähettää, sähköpostiviestiä ei lähetetä.
  • Jos maksun käsittelyssä tapahtui virhe, kun asiakas yritti suorittaa maksua kassalle, sähköpostiviestiä ei lähetetä.
  • Jos kauppasi ei tue toimitusta asiakkaan osoitteeseen, sähköpostiviestiä ei lähetetä.
  • Jos tarjoat asiakkaille mahdollisuuden antaa kassalla puhelinnumeronsa sähköpostiosoitteen sijaan ja jos asiakas päättää antaa puhelinnumeron, sähköpostiviestiä ei voi lähettää.
  • Jos mikään kassalla olevista tuotteista ei ole ostettavissa (esimerkiksi varaston ollessa tyhjä), sähköpostiviestiä ei lähetetä.
  • Jos kaikki kassalla olevat tuotteet ovat ilmaisia eikä asiakas käy toimitussivulla lisäämässä toimitusmaksua tai myös toimitus on ilmainen, sähköpostiviestiä ei lähetetä.

Jos olet määrittänyt kaupan lähettämään palautussähköpostit automaattisesti, Hylätyt kassavaiheet -sivu sisältää työkaluvihjeitä, joissa selitetään, miksi palautussähköposteja ei toimitettu.

Vaiheet:

Voit tarkistaa kunkin hylättyä tilausta koskevan sähköpostiviestin tilan siirtymällä Tilaukset-osioon ja valitsemalla sitten Hylätyt kassavaiheet. Kunkin palautussähköpostiviestin tila näkyy Sähköpostin tila -sarakkeessa. Hylätyn kassavaiheen tilan löydät kohdasta Palautuksen tila.

Kun sähköpostiviesti on lähetetty, ostoskori katsotaan palautetuksi, kun asiakas on suorittanut tilauksen loppuun. Asiakas voi klikata sähköpostiviestissä olevaa palautuslinkkiä tai suorittaa kassavaiheen itse.

Voit lähettää asiakkaalle sähköpostin hylätystä ostoskorista manuaalisesti. Sähköpostissa on asiakkaan hylkäämään ostoskoriin johtava linkki, jonka avulla hän voi viimeistellä kassavaiheen. Saatat haluta lähettää sähköpostin hylätystä ostoskorista manuaalisesti, jos et ole määrittänyt automaatiota tai jos asiakas pyytää sinulta hylätyn kassavaiheen linkkiä.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Tilaukset > Hylätyt kassavaiheet.
  2. Klikkaa sen hylätyn kassavaiheen numeroa, jonka haluat palauttaa.
  3. Klikkaa asiakkaan sähköpostiosoitetta asiakastietojen alla.

Sähköpostiohjelma käynnistyy siten, että hylätyn kassavaiheen linkki näkyy viestin tekstiosassa.

Jos asiakas tekee tilauksensa tällä linkillä, Hylätty kassavaihe -sivun Palautuksen tila päivittyy palautettu-tilaan.

Hylättyjen kassavaiheiden sähköpostiraportti

Shopifyn raportti hylättyjen ostoskorien sähköposteista auttaa ymmärtämään paremmin, miten tehokkaasti viestit tuovat asiakkaita takaisin suorittamaan ostoksensa loppuun. Se on saatavilla Shopifyn Markkinointi-osiossa.

Raportista ilmenee, kuinka moneen istuntoon ja tilauksen viimeistelyyn muistutussähköpostit ovat johtaneet. Näet myös esimerkiksi konversioasteet, myynnin kokonaismäärän, keskimääräisen tilauksen arvon, myytyjen tuotteiden keskimäärän ja sen, kuinka moni asiakkaista tilasi ensimmäistä kertaa.

Raportti näyttää tietoja vain 18. marraskuuta 2019 alkaen.