Petostentorjunta

Tapahtumaa, jota asiakas ei ole valtuuttanut, kutsutaan vilpilliseksi. Vilpillinen tapahtuma voi johtaa takaisinperintään, mikä voi johtaa siihen, että menetät rahaa. Shopifyn sisäänrakennettu petosanalyysi käyttää koneoppimisen algoritmeja, jotka tukevat mahdollisesti vilpillisten tilausten havaitsemista. Voit tutkia epäilyttävää tilausta useilla tavoilla.

IP-osoitteen tarkastaminen

IP-osoite, josta tilaus tehtiin, ilmaisee hyvin, onko kyseessä vilpillinen tilaus. Pohdi, toteutuuko jokin näistä:

• Viittaako asiakkaan IP-osoite toiseen alueeseen, kuin missä hän väittävät olevansa?
  • Kuuluuko IP-osoite verkkoisännöintiyritykselle?
  • Onko IP-osoite välityspalvelimen IP-osoite?

Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä kyllä, sinun pitää ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja tarkastaa tilauksen aitous.

Seuraavilla ilmaisilla työkaluilla voit nopeasti etsiä tietyn IP-osoitteen maantieteellisen sijainnin, internetpalveluntarjoajan (ISP) ja muut tiedot:

Löydät tilaukseen liittyvän IP-osoitteen tilaustietosivun petosanalyysi-osiosta.

Soita tilauksessa olevaan puhelinnumeroon

Asiakkaalle on aina hyvä soittaa. Voit myös käyttää palvelua, kuten 411.com, varmistaaksesi, että puhelinnumero sijaitsee saman verkkoryhmän alueella kuin laskutusosoite. Vilpilliset asiakkaat käyttävät usein vääriä puhelinnumeroita. Jos joku vastaa puhelimeen, esitä hänelle tilausta koskevia yksinkertaisia kysymyksiä ja tarkkaile, miten hän reagoi. Tunteeko hän tilauksessa käytetyn osoitteen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja nimen? Onko hänellä vaikeuksia antaa sinulle yksinkertaisia tietoja?

Sähköpostiosoitteen etsiminen

Kun etsit sähköpostiosoitetta Googlea tai jotakin toista hakukonetta käyttäen, saatat kyetä määrittämään, onko sähköpostiosoitetta käytetty dokumentoiduissa petosyrityksissä. Saatat myös löytää sosiaalisessa mediassa julkaistuja päivityksiä tai muita tietoja, jotka liittävät asiakkaan sähköpostiosoitteeseen.

Varmista, että laskutus- ja toimitusosoitteet vastaavat toisiaan

Huijari antaa todennäköisesti toimitusosoitteen, joka ei vastaa laskutusosoitetta. Google Maps -palvelun avulla voit etsiä osoitteita ja katsoa, mikä niiden välinen etäisyys on. Jos kahden osoitteen välinen etäisyys on huomattavan suuri (ne sijaitsevat esimerkiksi eri mantereilla), tilaus on vilpillinen. Muista, että asiallisesti toimivilla ostajilla, jotka ovat lähettämässä lahjaa tai ostavat tuotteita jonkun muun puolesta, voi olla eri osoitteet.

Tarkista, onko useissa tilauksissa eri laskutusosoitteet, mutta sama toimitusosoite

Onko useissa tilauksissa eri osavaltioissa sijaitsevat laskutusosoitteet ja eri nimet, mutta kuitenkin sama toimituspaikka? Tämä on yleensä merkki vilpillisistä tilauksista. Etene huolellisesti ja ota yhteyttä asiakkaisiin käyttämällä kassalla annettuja tietoja.

Arvoltaan huomattavien tilausten tarkasteleminen

Jos saat tilauksen, joka on huomattavasti tavanomaista suurempi, sinun on tarkastettava asiakkaan henkilöllisyys.

Petostentorjuntasovellusten asentaminen

Voit myös asentaa erilaisia sovelluksia, jotka auttavat pienentämään mahdollisuutta, että jakelet vilpillisiä tilauksia. Selaa muita petostentorjuntasovelluksia Shopify App Storessa.

Jos haluat estää sellaisten käyttäjien toiminnan, jotka toistuvasti yrittävät tehdä vilpillisiä tilauksia, voit käyttää Shopifyn Shopify Fraud Filter -sovellusta.

Työnkulkujen luominen

Flow-palvelun avulla voit luoda työnkulkuja, jotka ilmoittavat sinulle epäilyttävistä tilauksista. Saat lisätietoja tutustumalla Shopify Flow-palveluun.

Maksujen vastaanottoasetusten säätäminen

Tapahtumamaksut veloitetaan kaikista käsitellyistä maksuista, jotka on suoritettu kolmannen osapuolen maksuntarjoajan kautta, eikä niitä palauteta sinulle myöntäessäsi hyvityksen. Voit muuttaa maksujen vastaanottoasetuksia estääksesi tiettyjen tilausten automaattisen maksujen vastaanottamisen ja vähentääksesi vilpillisten tilausten tapahtumamaksujen mahdollisia vaikutuksia liiketoimintaasi.

Maksujen automaattisen vastaanottamisen sijaan voit toimia seuraavasti:

Maksujen manuaalinen vastaanottaminen lisää ylimääräisen vaiheen tilausten jakeluun, mutta sen avulla voit hallita paremmin tiettyjen tilausten maksujen vastaanottamista. Voit arvioida tapahtumamaksujen mahdolliset kulut ja jakeluun aiheutuvan lisäajan määrittääksesi, mikä vaihtoehto on oikea yrityksellesi.

Seuraavat vaiheet

Viime kädessä sinun on itse päätettävä, haluatko jaella korkeariskiseksi merkityn tilauksen.

Jos et halua jaella korkeariskistä tilausta, voit peruuttaa tilauksen ja palauttaa maksun.