Forebyggelse af svindel

En transaktion, som ikke er godkendt af kunden, kaldes svigagtig. En svigagtig transaktion kan medføre en chargeback, som kan betyde, at du mister penge. Shopifys indbyggede svindelanalyse anvender algoritmer for maskinel indlæring til at gøre dig opmærksom på mistænkelige ordrer. Du kan undersøge en mistænkelig ordre på flere måder.

Bekræft IP-adressen

DEN IP-adresse, som en ordre blev afgivet fra, er en god indikator for potentiel svindel. Du kan overveje, om noget af følgende er sandt:

• Ligger IP-adressen i et andet generelt område end det område, som kunden hævder at være fra?
  • Er IP-adressen fra en webhostingvirksomhed?
  • Er IP-adressen en proxytjeneste-IP-adresse?

Hvis du har svaret ja til nogle af spørgsmålene, bør du muligvis kontakte kunden for at bekræfte ordrens autenticitet.

Du kan bruge følgende gratis værktøjer til hurtigt at finde den geografiske lokation, internetudbyderen (ISP) og andre oplysninger om en bestemt IP-adresse:

Du kan finde den IP-adresse, som er knyttet til ordren, i afsnittet svindelanalyse på siden med ordreoplysninger.

Ring til telefonnummeret på ordren

Det er altid en god idé at ringe til kunden. Du kan også bruge en tjeneste som 411.com til at kontrollere, om telefonnummeret tilhører samme områdekode som faktureringsadressen. Svigagtige kunder bruger ofte ugyldige telefonnumre. Hvis der er nogen, der besvarer opkaldet, kan du stille dem nogle enkle spørgsmål om deres ordre og se, hvad de svarer. Kender personen adressen, telefonnummeret, mailadressen og navnet, som er brugt i forbindelse med ordren? Har personen problemer med at besvare de mest enkle spørgsmål?

Søg efter mailadressen

Søgning efter mailadressen på Google eller en anden søgemaskine kan hjælpe med at afgøre, om mailadressen har været brugt i forbindelse med dokumenterede forsøg på svindel. Du kan muligvis også finde opslag på sociale medier eller andre oplysninger, som knytter kunden til mailadressen.

Bekræft, at fakturerings- og leveringsadressen matcher

En svindler vil sandsynligvis angive en leveringsadresse, som ikke svarer til faktureringsadressen. Du kan bruge Google Maps til at kortlægge adresser og se afstanden mellem dem. Hvis afstanden mellem to adresser er væsentlig (forskellige kontinenter f.eks.), er ordren svigagtig. Vær opmærksom på, at legitime kunder, der sender en gave eller køber på vegne af en anden, måske angiver forskellige adresser.

Kontrollér, om flere ordrer bruger forskellige faktureringsadresser til den samme leveringsadresse

Er der flere ordrer med forskellige faktureringsadresser i forskellige stater og med forskellige navne, men med samme leveringsdestination? Det er normalt et tegn på svigagtige ordrer. Gå videre med forsigtighed, og kontakt kunderne ved hjælp af de oplysninger, som er angivet ved betaling.

Gennemgå ordrer med høj værdi

Hvis du modtager en ordre, som er væsentligt større end normalt, bør du kontrollere kundens identitet.

Installer apps til forebyggelse af svindel

Du kan også installere forskellige apps for at mindske chancen for at modtage svigagtige ordrer. Se andre apps til forebyggelse af svindel i Shopify App Store.

Hvis du vil blokere brugere, som forsøge at afgive gentagne svigagtige ordrer, kan du bruge Shopifys Fraud Filter-app.

Opret workflows

Du kan oprette workflows for at få Flow til at give dig besked, når der oprettes mistænkelige ordrer. Henvis til Shopify Flow for at få mere at vide.

Juster dine indstillinger for hentning af betaling

Der opkræves transaktionsgebyrer for alle behandlet betaling, der foretages via en tredjepartsudbyder af betalingstjenester, og de returneres ikke, når du udsteder en tilbagebetaling. Du kan ændre dine indstillinger for hentning af betaling for at forhindre automatisk hentning af betalinger for bestemte ordrer og reducere den potentielle påvirkning af transaktionsgebyrer for svigagtige ordrer i din virksomhed.

Alternativer til automatisk registrering af betalinger kan være:

Manuel registrering af betalinger tilføjer et ekstra trin i dit workflow for ordreprocessen, men giver dig større kontrol over at hente betaling for specifikke ordrer. Du kan vurdere de potentielle omkostninger for transaktionsgebyrer og den tid, det føjes til dit workflow for opfyldelse for at afgøre, hvad der er rigtigt for din virksomhed.

Næste trin

I sidste ende er det op til dig at beslutte, om du er tryg ved at klargøre en ordre, der er markeret som høj risiko.

Hvis du vælger ikke at klargøre en ordre med høje risiko, kan du annullere og refundere ordren.