Fraud Control-app

Appen Fraud Control opretter og viser et kontrolpanel i din Shopify-administrator, der viser analyser, der er relateret til svindel eller potentiel svindel i din butik. Dette kontrolpanel indeholder oplysninger om chargebacks, Shopify Protect, ordrer, der annulleres på grund af svindel, og det generelle risikoniveau, som din butik udsættes for.

Du kan installere Fraud Control fra Shopify App Store. Appen Fraud Control udfyldes ikke med svindelkontrolansøgninger fra tredjeparter og påvirker ikke din brug af andre svindelapps.

Fraud Control er tilgængelig for alle butiksplaner på lokationer, hvor Shopify Payments er tilgængelig. Nogle data er ikke tilgængelige, medmindre du bruger Shopify Payments som betalingsbehandler.

Kontrolpanel til svindelkontrol

Når du har installeret appen Fraud Control, kan du se dit kontrolpanel ved at gå til Apps > Fraud Control i din Shopify-administrator. Fraud Control-kontrolpanelet viser et kontrolpanel med oplysninger om dit risikoniveau på grund af svindel, herunder følgende oplysninger:

• Acceptrate: Procentdelen af alle ordrer i dit valgte datointerval, der er markeret som lav eller medium risiko ved Hjælp af Shopifys svindelanalyse.
  • Ordrer med højrisiko: Procentdelen af alle ordrer i dit valgte datointerval, der markeres som høj risiko i forbindelse med Shopifys svindelanalyse.
  • Svigagtige chargebacks: Den procentdel af alle chargebacks i dit valgte datointerval, der er markeret som svindel.
  • Shopify Protect-beskyttelse: Den samlede værdi af alle ordrer i dit valgte datointerval, som er beskyttet mod svigagtige chargebacks fra Shopify Protect.Disse oplysninger forsinkes med 10 dage for at tage højde for, at klargøringskravene overholdes.
  • Shopify Protect-dækning: Den samlede værdi af alle ordrer i dit valgte datointerval, som er bestridt og beskyttes af Shopify Protect.
  • Ordrer annulleret på grund af svindel: Den samlede værdi af alle ordrer i dit valgte datointerval, som er blevet refunderet af medarbejdere eller apps som følge af svigagtig aktivitet.

Hvis din butik ikke bruger Shopify Payments, har du kun adgang til data for Acceptrate, Ordrermed høj risiko og Ordrer, der er annulleret på grund af svindel.

Kontrolpanelet viser også, om disse værdier er ændret i forhold til en valgt sammenligningsperiode.

Hvis du bruger Shopify Payments, kan du tilgå din butiks chargeback-sundhedsstatus. Følgende niveauer er baseret på standarder, der er angivet af kreditkortvirksomheder:

• Godt omdømme: Denne status angiver, at antallet af chargebacks i din butik er mindre end 0,4 % af det samlede antal ordrer.Din butiks risikoniveau er under gennemsnittet.
  • I risikozonen: Denne status angiver, at antallet af chargebacks i din butik er mellem 0,4 % og 0,6 % af det samlede antal ordrer.Din butiks risikoniveau er gennemsnitligt og kan indikere, at din butik er i risikozonen på grund af svindelaktivitet.
  • Forhøjet risiko: Denne status indikerer, at antallet af chargebacks i din butik er mere end 0,6 % af det samlede antal ordrer.Din butiks risikoniveau er højere end gennemsnittet, og det kan indikere, at din butik har en større risiko, end den burde være.

Hvis du vil åbne en udvidet visning af et af disse afsnit, skal du klikke på diagramikonet i det afsnit, du vil gennemgå.

Filtrer efter dato

Du kan vælge det datointerval, som du vil have oplysninger om. Standarddatointervallet er 30 dage.

Trin:

1. Gå til Apps > Fraud Control i din Shopify-administrator.
  2. Klik på datoindikatoren.
  3. Vælg datointervallet.

• Klik på et datointerval.
    • Vælg et tilpasset datointerval ved at vælge en startdato og en slutdato.
  4. Klik på Anvend.

Datointerval for sammenligning

Datointervallet for sammenligning vises ud for datointervallet. Appen Fraud Control sammenligner dine aktuelle data med data fra forrige periode med samme længde.

Du kan f.eks. vælge De seneste 90 dage som dit datointerval den 8. maj 2023 . De data, der vises på kontrolpanelet, er fra den 7. februar 2023 til den 7. maj 2023. Datointervallet for sammenligningen er de foregående 90 dage, fra 10. november 2022 til 6. februar 2023.

Datointervallet for sammenligning bestemmes af det datointerval, du vælger for dine data, og kan ikke ændres. Du kan dog fjerne sammenligningen, hvis du vil.

Fjern datointerval for sammenligning

1. Gå til Apps > Fraud Control i din Shopify-administrator.
  2. Klik på feltet Sammenligningsdato.
  3. Klik på Ingen sammenligning.

Fraud Control-betalingsregler

Fraud Control-betalingsregler giver dig mulighed for at filtrere og blokere potentielt svigagtige ordrer. Appen blokerer betalinger fra at blive ordrer baseret på et sæt regler, som du definerer.

Fraud Control-betalingsregler kan hjælpe dig med at beskytte din virksomhed på flere måder:

• Tilføjer yderligere beskyttelse ud over det, den integrerede svindelanalyse tilbyder.
  • Opret filtre til mails.
  • Opret filtre til adresseattributter.
  • Opret filtre for IP-adresser.

Bemærk: Fraud Control-betalingsregler er kun tilgængelige for shopejere, der bruger Shopify Payments.

Opsæt regler

Du skal oprette regler med stor forsigtighed for at sikre, at de blokerer svindel, men ikke blokerer legitime betalinger. Disse regler garanterer ikke, at der ikke vil opstå chargebacks, og de garanterer heller ikke mod chargebacks mod butikken.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Fraud Control for at åbne appen.

3. Klik på Regler.

4. Klik på Opret regel.

5. Konfigurer din regel i afsnittet Betalingsbetingelser på siden Ny regel. Hver regel kan bestå af én eller flere betalingsbetingelser. Du kan f.eks. bruge både IP-adresse og postnummer til at lave en regel, der blokerer ordrer med disse specifikke betingelser.

6. Dit Regelnavn opdateres ud fra de brugte betalingsbetingelser, og det kan ikke redigeres.

7. Du kan klikke på Gem, når du har tilføjet alle felterne.

8. Dette vil automatisk aktivere reglen.

9. (Valgfrit) Du kan tilføje bemærkninger eller en beskrivelse af reglen.

Sådan sletter eller deaktiverer du en regel

1. Klik på afkrydsningsfeltet for de regler, du vil deaktivere eller slette, på siden Regler.
  2. Klik på slet eller deaktiver. Dette deaktiverer eller sletter reglen med det samme.

Ofte stillede spørgsmål om Fraud Control-betalingsregler

Kan Fraud Control-betalingsregler forhindre svindel helt?

Nej. Fraud Control kan ikke garantere, at du aldrig modtager en svigagtig ordre. Funktionen kan ikke forudsige, om en betaling er svigtig, medmindre den matcher en bestemt regel, du har oprettet i appen. Gennemgå en ordres svindelanalyse, inden du klargør den, hvis det er muligt.

Ved kunden, at dennes ordre matcher et regelsæt i Fraud Control?

Nej. Fraud Control giver ikke kunder besked om, at deres ordrer ser ud til at være svigagtige. Ved betalingsprocessen vil en blokeret betaling modtage en fejl, om at betalingen ikke kunne gennemføres, og at køberen skal kontakte butiksejeren. Blokerede betalinger vises i afsnittet med forladte betalinger i din butik.

Shopify Flow

Du kan bruge automatiserede handlinger i Shopify Flow til at reducere den tid og det arbejde, du bruger på at administrere svigagtig aktivitet i din butik. Du kan installere flere forhåndsudviklede Shopify Flow-skabeloner på siden Fraud Control-app i din Shopify-administrator:

• Hent betalingen af ordrer med høj risiko manuelt: Denne skabelon stopper med at hente en ordres betaling automatisk, hvis ordrens risikoniveau er højt.
  • Annuller og genopfyld ordrer med høj risiko: Denne skabelon annullerer ordrer med høj risiko, returnerer de bestilte varer til dit lager og giver kunden besked om, at deres ordre er blevet annulleret.
  • Annuller ordrer fra forkerte mailadresser: Denne skabelon føjer tags til en ordre og annullerer den, hvis ordren er afgivet fra en mailadresse, der blev brugt til tidligere svigagtige ordrer.
  • Begræns ordrer fra kunder til fem om dagen: Denne skabelon annullerer alle en kundes ordrer, hvis de afgiver mere end fem på en enkelt dag.
  • Giv dit team besked om en chargeback: Denne skabelon sender en intern e-mail til medarbejdere, hvis din butik modtager en chargeback.
  • Få besked om ordrer med høj risiko: Denne skabelon sender en intern e-mail til medarbejdere, hvis der modtages en ordre med høj risiko, før betalingen registreres.
  • Få besked om "misbrug af returnering" kunder: Denne skabelon føjer tags til en ordre og sender en intern e-mail til medarbejdere, hvis ordren er afgivet af en kunde, som har foretaget flere returneringer.

Hvis du har erfaring med at oprette workflows i Shopify Flow, kan du tilpasse disse skabeloner, så de opfylder dine behov, eller du kan oprette dit eget workflow til risikostyring.