Varaston vieminen tai tuominen CSV-tiedostolla (Shopify admin)

Jos sinulla on yksi sijainti, voit viedä varaston CSV-tiedoston, joka sisältää kyseisen sijainnin varastomäärät. Jos sinulla on useita sijainteja, voit viedä varaston CSV-tiedoston, joka sisältää kyseisten sijaintien varastomäärät. Voit käyttää tätä vietyä CSV-tiedostoa mallina varastomäärien päivityksessä. Voit tämän jälkeen tuoda CSV-tiedoston päivittääksesi kunkin tuotteen varastomäärät Shopify-palvelussa.

Varaston CSV-tiedoston muoto

Varaston CSV-tiedosto sisältää tietoja, jotka yksilöivät tuotteet ja tuoteversiot ja niiden varastomäärät verkkokauppasi sijainnissa. Se on samankaltainen kuin muut Shopify-palvelussa käyttämäsi CSV-tiedostot, mutta siinä on eri sarakkeet.

Jos aiot tuoda varastomäärät, sinun on luotava CSV-tiedosto, jossa on seuraavat sarakkeet:

• Handle - Kutsumanimet ovat jokaisen tuotteen yksilöllisiä nimiä. Ne voivat sisältää kirjaimia, yhdysviivoja ja numeroita, mutta ne eivät voi sisältää välilyöntejä. Jokaisen tuotteen URL-osoitteessa käytetään kutsumanimeä.
  • Title - Otsikko-sarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi.
  • Option1 Name - Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen nimi. Esimerkiksi Color. Jos tuotteesta ei ole tuoteversiota, tämän arvoksi pitää asettaa Title.
  • Option1 Value - Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen arvo. Esimerkiksi Black. Tuotteissa, joista ei ole tuoteversioita, arvoksi on asetettava Default Title.
  • Option2 Name - Kuten edellä, mutta se voidaan jättää tyhjäksi.
  • Option2 Value - Kuten edellä, mutta se voidaan jättää tyhjäksi.
  • Option3 Name - Kuten edellä, mutta se voidaan jättää tyhjäksi.
  • Option3 Value - Kuten edellä, mutta se voidaan jättää tyhjäksi.
  • SKU - SKU-sarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi. Tällä hetkellä Shopify-palvelun SKU-koodien ei tarvitse olla ainutkertaisia.
  • <Name of location> - Varaston määrä sijainnissa sarakkeen nimen mukaan määriteltynä.

Sarakkeiden otsikoissa kirjainkoko on merkitsevä ja sen täytyy olla jonkin toimipaikkasi nimi. Luo kaikkia niitä sijainteja varten sarake, joissa haluat päivittää varastoa. Poista kaikki muut sijaintisarakkeet ja otsikot.

Numero voi olla positiivinen, negatiivinen tai 0. Voit myös syöttää Not stocked, jos haluat ilmoittaa, että tuotetta ei koskaan ole varastoitu sijainnissa.

Määritä tuoteversio yksilöllisesti määrittämällä arvot sarakkeita Handle, Option1 Value, Option2 Value ja Option3 Value varten.

Varaston CSV-tiedoston on oltava oikeassa muodossa ja sen tiedostopäätteen on oltava .csv.

Vie varastomäärä

Voit viedä varaston CSV-tiedoston joko luodaksesi mallin, joka sisältää sijainnin yksilöllisesti identifioidut tuotteet tai tuoteversiot, tai viedäksesi varastomäärät muissa järjestelmissä tai prosesseissa käyttöä varten.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Tuotteet > Varasto.
  2. Klikkaa Vie.
  3. Määritä rivit, jotka haluat viedä.
  4. Klikkaa Vie varastomäärä.

Varaston tuominen

Varmista ennen varaston tuontia, että luomasi CSV-tiedoston tiedostomuoto on oikea.

Tuonti päivittää (päällekirjoittaa) vain varastomäärät. Se ei luo sijaintia eikä päivitä tuotteita identifioivia arvoja.

Varastomäärien tuominen päällekirjoittaa varastotiedot, joten varasto kannattaa tuoda vain, kun muita varastomuutoksia, kuten käynnissä olevaa myyntiä tai manuaalisia muutoksia, ei tapahdu.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Tuotteet > Varasto.
  2. Klikkaa Tuo.
  3. Valitse CSV-tiedosto.
  4. Klikkaa Varaston tuominen.
  5. Tarkista, mitä aiot tuoda, ja klikkaa sitten Käynnistä tuonti.

Huom: Vaihtoehtoisesti voit tuoda CSV-tiedostoja käyttämällä Import Store -sovellusta.