Ranskan rekisteröintiin perustuvat verot

Jos käytät jo Shopifyta Ranskassa myymiseen, voit päivittää veroasetukset verovelvollisuuksiesi mukaisesti lisäämällä ALV-numeron. Muutos ei vaikuta siihen, miten veroa peritään tuotteistasi.

Kun päivität veroasetukset, ohjelma pyytää antamaan yrityksesi ALV-numeron. Kun olet lisännyt sen, ohjelma asettaa automaattisesti niiden alueiden verokannat, joille olet rekisteröitynyt.

Shopify-tuki voi auttaa sinua päivittämään veroasetuksesi Shopify-ylläpitäjässä, mutta tuki ei pysty tarjoamaan oikeudellista veroneuvontaa. Jos tarvitset apua veroasetusten muuttamisessa, ota yhteyttä Shopify-tukeen. Jos tarvitset apua verovelvoitteiden ymmärtämisessä, ota yhteyttä paikalliseen veroviranomaiseen tai veroammattilaiseen.

Mikä on ALV-numero? Tarvitsenko sellaisen?

ALV-numero eli arvonlisäveronumero (ALV) on Ranskassa ja koko EU:ssa käytetty tunniste. Sen myöntää maan veroviranomainen sen jälkeen, kun olet rekisteröitynyt kyseisessä maassa. Maat myöntävät tämän numeron kauppiaille arvonlisäveron perimistä varten.

Mistä tiedän, täytyykö minun rekisteröityä perimään ALV:tä Ranskassa?

Jos myyt tavaraa 85 800 euron arvosta tai palveluita 34 400 euron arvosta, sinun on rekisteröidyttävä perimään ALV:tä. Voit rekisteröityä ALV-rekisteriin myös ennen näiden raja-arvojen täyttymistä. Velvollisuutesi on tarkistaa paikalliselta veroviranomaiselta tai veroammattilaiselta, että veloitat asiakkailta oikeat verokannat, ja varmistaa, että ilmoitat ja maksat verot oikein.

Täytyykö minun rekisteröidä ALV-numero muissakin EU-maissa?

Jos tarkoituksenasi on myydä EU-maihin, sinun on ehkä rekisteröidyttävä kyseisten alueiden veroviranomaisille tai voit rekisteröidä One-Stop Shopin. Prosessi vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi sijaitsee ja missä myyt, sekä yksittäisten paikallishallintojen vaatimusten mukaan. Velvollisuutesi on selvittää, mihin sinun on rekisteröidyttävä ALV:n perimiseksi.

Jos sinulla on merkittävää toimintaa jossakin maassa, ota yhteyttä kyseisen maan veroviranomaiseen ja selvitä, onko sinun rekisteröidyttävä verojen perimiseksi.

Miten rekisteröin ALV-numeron?

1. Hanki lomake: Sähköistä kaupankäyntiä harjoittavat kauppiaat voivat täyttää lomakkeen Ranskan veroviranomaisten verkkoportaalissa tai käymällä paikallisessa verovirastossa (Centre des Impôts).
  2. Täytä lomake: Täytä lomakkeeseen tarvittavat tiedot. Anna yrityksestäsi tarkat tiedot, kuten nimi, osoite ja yhteystiedot.
  3. Kerää lisäasiakirjat: näitä asiakirjoja voivat olla henkilöllisyystodistus, osoitetodistus, yrityksen rekisteröintiasiakirjat ja muut olennaiset asiakirjat.
  4. Lähetä lomake: Varmista, että olet antanut kaikki tarvittavat tiedot, ennen kuin lähetät lomakkeen paikalliseen verotoimistoon (Centre des Impôts). Jos lomakkeen voi lähettää verkon kautta, noudata Ranskan veroviranomaisten ohjeita.

Rekisteröintiprosessi kestää yleensä 2–4 viikkoa. Tänä aikana Ranskan veroviranomaiset tarkistavat ja käsittelevät hakemuksen.

Kun rekisteröinti on hyväksytty, saat Ranskan veroviranomaisilta ALV-numeron. Tämä numero on tärkeä Ranskassa myymisestä perittävän ja ilmoitettavan ALV:n kannalta.

Rekisteröintiprosessiin voi kuulua lisävaatimuksia tai -vaiheita yrityskohtaisen tilanteen mukaan. Olet velvollinen ottamaan yhteyttä veroammattilaiseen tai paikalliseen veroviranomaiseen, jos rekisteröintiprosessissa ilmenee kysymyksiä tai huolenaiheita.

Miten rekisteröidyn verojen veloitusta varten EU-maassa?

Jos sinun täytyy rekisteröidä verot EU-maassa, voit ottaa yhteyttä kyseisen maan veroviranomaisiin.

Kun olet rekisteröitynyt, lisää ALV-numerosi Verot )-sivulle.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Maat/alueet-osiossa Euroopan unioni.
  3. Klikkaa EU-alueen sisällä tapahtuvan myynnin arvonlisävero -osiossa Peri arvonlisäveroa.
  4. Valitse maa, jossa olet rekisteröitynyt.
  5. Anna ALV-numerosi ALV-numero-kohdassa.
  6. Klikkaa Peri arvonlisäveroa.
  7. Valinnainen: voit lisätä alueita ja tilinumeroita klikkaamalla Peri arvonlisäveroa.

Voit poistaa rekisteröintisi tai tilinumerosi tai muuttaa niitä ... -painikkeella, joka on maan nimen ja tilinumeron vieressä Verojen rekisteröinnit -osiossa.

Voinko ohittaa veroasetukset?

Kyllä. Katso lisätietoja kohdasta Veron ohitukset ja verovapautukset.

Mistä voin saada lisäapua?

Shopify-tuki voi auttaa siinä, miten muutat asetuksiasi, mutta se ei voi antaa sinulle neuvoja sen suhteen, pitäisikö niitä muuttaa. Jos tarvitset apua sen selvittämisessä, pitääkö sinun rekisteröityä ALV-rekisteriin jäsenmaissa ja periä veroja asiakkailta, paras tietolähde on paikallinen asiantuntija, kuten kirjanpitäjä tai rahoitusneuvoja. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä yksittäisten maiden veroviranomaisiin.

Mitä minun tulisi tietää EU:ssa myymisestä?

Jos haluat periä arvonlisäveron kassalla, rekisteröidy ALV-rekisteriin. EU on ottanut käyttöön yhden luukun järjestelmän (One-Stop Shop, OSS) EU:ssa toimiville kauppiaille helpottaakseen ALV-numeron rekisteröimistä, myynnin raportoimista ja ALV:n maksamista ja Import One-Stop Shop -järjestelmän (IOSS) kauppiaille, jotka tekevät tuontia EU:hun.Jos et ole varma, pitäisikö sinun noudattaa OSS-järjestelmää, ota yhteyttä paikallisen verotuksen asiantuntijaan.

Kun olet saanut OSS-numeron, sinun on lisättävä se verovelvollisuuksiisi Shopify-ylläpitäjässä. Ennen kuin lisäät OSS-numeron verovelvollisuuksiin, varmista, että olet määrittänyt toimitusprofiilin Euroopan unionia varten.

Jos et veloita arvonlisäveroa ja tullimaksuja kassalla, asiakkaasi maksaa ne kuljetuspalvelulle toimituksen yhteydessä.

Verojen määrittäminen

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Maat/alueet-osiossa Euroopan unioni.
  3. Klikkaa EU-alueen sisällä tapahtuvan myynnin arvonlisävero -sivulla Peri arvonlisäveroa.
  4. Valitse ALV-rekisteröintisi.

• Jos olet rekisteröitynyt OSS-järjestelmään ja aiot lähettää yhden ALV-ilmoituksen kaikista myynneistä EU:n jäsenvaltioissa sijaitseville asiakkaille, valitse laajennettu arvonlisäveron erityisjärjestelmä (OSS) ‑rekisteröinti.
    • Jos kauppasi vuosittainen myynti on enintään 10 000 euroa ja suunnittelet ALV-ilmoituksen tekemistä paikalliselle veroviranomaisellesi, valitse silloin Mikroyrityksen vapautus. Huomaathan, että mikroyrityksen vapautus ei ole käytettävissä, jos sinulla on useampi kuin yksi ALV-rekisteröinti.
    • Jos aiot lähettää ALV-ilmoituksen suoraan niiden EU:n jäsenvaltioiden veroviranomaisille, joihin toimitat, valitse Maakohtainen rekisteröinti.
  5. Klikkaa Seuraava.

6. Tee joku seuraavista:

• Jos valitsit yhden One-Stop Shop ‑rekisteröinnin, syötä ALV-numerosi siinä maassa, johon olet rekisteröitynyt, ja klikkaa Peri arvonlisäveroa. Jos haluat lisätä ALV-lisärekisteröintejä, klikkaa EU-myynnin arvonlisävero ‑sivulla valintaa Lisää maa.
    • Jos valitsit mikroyrityksen vapautuksen, syötä kotimaan ALV-numerosi ja klikkaa Peri arvonlisäveroa.
    • Jos valitsit Maakohtainen rekisteröinti, kirjoita rekisteröintimaasi ALV-numero ja klikkaa Kerää arvonlisäveroa. Jos haluat lisätä ALV-lisärekisteröintejä, klikkaa EU-myynnin arvonlisävero ‑sivulla valintaa Lisää maa.

Aiheeseen liittyvät linkit