Op registratie gebaseerde belastingen in Frankrijk

Als je al Shopify gebruikt om te verkopen in Frankrijk, kun je een btw-identificatienummer aan je belastinginstellingen toevoegen. Deze wijziging heeft geen invloed op hoe belasting in rekening wordt gebracht voor je producten.

Wanneer je de belastinginstellingen bijwerkt, wordt je gevraagd het btw-identificatienummer van je bedrijf op te geven. Daarna worden de belastingtarieven automatisch ingesteld voor de gebieden waarvoor je bent geregistreerd.

Shopify Support kan je helpen je belastinginstellingen bij te werken in je Shopify-beheercentrum, maar kan geen juridisch advies over de belasting bieden. Neem contact op met Shopify Support als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van je belastinginstellingen. Als je hulp nodig hebt bij het begrijpen van je belastingverplichtingen, neem je contact op met je plaatselijke belastinginstanties of een belastingdeskundige.

Wat is een btw-identificatienummer? Heb ik er een nodig?

Een btw-nummer, of een btw-identificatienummer, is een identificatienummer dat in Frankrijk en de hele EU wordt gebruikt. Het wordt je verstrekt door de belastingdienst van een land nadat je bij hen bent geregistreerd. Dit nummer wordt uitgegeven door landen om merchants de kans te geven btw in rekening te brengen.

Hoe weet ik of ik moet registreren om btw in rekening te brengen in Frankrijk?

Als je verkoop van goederen 85.800 EUR bereikt of als je verkoop van diensten 34.400 EUR bereikt, moet je registreren om btw in rekening te brengen. Je kunt ook voor de btw registreren als je onder deze drempels blijft. Het is jouw verantwoordelijkheid contact op te nemen met de plaatselijke belastinginstanties of een belastingadviseur om te controleren of je je klanten de juiste belastingtarieven in rekening brengt en ervoor te zorgen dat je je belastingen correct aangeeft en afdraagt.

Moet ik registreren voor een btw-identificatienummer in andere landen in de EU?

Als je van plan bent te verkopen aan landen in de EU, moet je mogelijk registreren bij de belastingdienst in die regio's. Je kunt ook registreren voor One-Stop Shop (éénloketsysteem). Het proces varieert, afhankelijk van waar je bedrijf is gevestigd en waar je verkoopt en van de individuele overheidsvereisten. Het is je eigen verantwoordelijkheid te bepalen waar je moet registreren om btw in rekening te brengen.

Als je een aanzienlijke aanwezigheid in een land hebt, moet je contact opnemen met de belastingdienst in dat land om te bevestigen of je je moet registreren om belastingen te innen.

Hoe registreer ik voor een btw-identificatienummer?

1. Verkrijg het formulier: e-commercemerchants kunnen het formulier invullen via de onlineportal van de Franse belastingdienst of door het lokale belastingkantoor (Centre des Impôts) te bezoeken.
  2. Vul het formulier in: vul de noodzakelijke gegevens op het formulier in en geef accurate informatie over je bedrijf, zoals de naam, het adres en contactgegevens.
  3. Verzamel ondersteunende documenten: dit zijn bijvoorbeeld een identiteitsbewijs, bewijs van adres, bedrijfsregistratiedocumenten en andere relevante documentatie.
  4. Dien het ingevulde formulier in: controleer of je alle vereiste informatie hebt ingevuld voordat je het formulier bij het plaatselijke belastingkantoor (Centre des Impôts) indient. Je kunt het formulier soms ook online indienen volgens de instructies van de Franse belastingdienst.

Het registratieproces duurt meestal twee tot vier weken voordat de Franse belastinginstanties je aanvraag hebben beoordeeld en verwerkt.

Na goedkeuring van je registratie krijg je je btw-identificatienummer van de Franse belastingdienst. Dit nummer is verplicht als je btw op je verkopen int en aangeeft in Frankrijk.

Er kunnen nog aanvullende vereisten of stappen bij het registratieproces horen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van jouw bedrijf. Het is jouw verantwoordelijkheid contact op te nemen met een belastingadviseur of de plaatselijke belastinginstelling als je tijdens het registratieproces vragen hebt.

Hoe kan ik me registreren om in een EU-land belastingen in rekening te brengen?

Als je je moet registreren om in een EU-land belastingen in rekening te brengen, kun je contact opnemen met de belastingdienst van dat land.

Nadat je je hebt geregistreerd, voeg je je btw-identificatienummer toe op de pagina Belastingen .

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Douanerechten en belastingen.
  2. Klik in de sectie Landen/regio's op Europese Unie.
  3. Klik in de sectie Btw op verkopen binnen de EU op Btw innen.
  4. Selecteer een land waarin je bent geregistreerd.
  5. In Btw-identificatienummervoer je je btw-identificatienummer in.
  6. Klik op Btw innen.
  7. Optioneel: als je meer regio's en accountnummers wilt toevoegen, klik je op Btw innen.

Je kunt je registraties of accountnummers verwijderen of wijzigen met de knop ... naast de naam en het accountnummer van het land in het gedeelte Belastingregistraties.

Kan ik belastinginstellingen aanpassen?

Ja. Bij Alternatieve belastingtarieven en vrijstellingen vind je meer informatie.

Waar kan ik terecht voor meer hulp?

Shopify Support kan je helpen bij hoe je de instellingen kunt wijzigen, maar kan niet aangeven of het wijzigen van je instellingen nodig is. Als je hulp nodig hebt bij het bepalen of je al dan niet moet registreren bij btw-lidstaten en belasting moet berekenen bij je klanten, kun je het best contact opnemen met een lokale expert, zoals een accountant of financieel adviseur. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de belastingdienst van de desbetreffende landen.

Wat moet ik weten over verkopen in de EU?

Registreer je voor een btw-ID als je btw wilt innen bij de checkout. De EU heeft het One-Stop Shop-systeem (OSS) en het Import One-Stop Shop-systeem (IOSS) geïntroduceerd om je te helpen bij het beheren van de complexiteit van het registreren voor een btw-ID, het rapporteren van je verkopen en het afdragen van btw. Als je niet zeker weet of je de IOSS aan dient te vragen, neem je contact op met een lokale belastingdeskundige.

Nadat je je OSS-nummer hebt ontvangen, moet je het toevoegen aan je belastingregistratie in het Shopify-beheercentrum. Voordat je je OSS-nummer toevoegt aan je belastingregistratie, zorg je ervoor dat je een verzendprofiel voor de Europese Unie hebt ingesteld.

Als je tijdens het afrekenen geen btw en invoerrechten in rekening brengt, betaalt je klant deze aan de vervoerder bij levering.

Belastingen instellen

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Douanerechten en belastingen.
  2. Klik in de sectie Landen/regio's op Europese Unie.
  3. Klik op de pagina Btw op verkopen binnen de EU op Btw innen.
  4. Selecteer hoe je bent geregistreerd voor btw.

• Als je je hebt geregistreerd voor de OSS-regeling en je van plan bent om een enkele btw-retour voor alle verkopen in te dienen bij klanten in EU-lidstaten, selecteer je One-Stop Shop-registratie.
    • Als je winkel jaarlijks 10.000 EUR of minder omzet maakt en je van plan bent een btw-retour aan je lokale belastingdienst in te dienen, selecteer dan Vrijstelling voor micro-ondernemingen. De vrijstelling voor micro-bedrijven is niet beschikbaar als je meer dan één btw-registratie hebt.
    • Als je van plan bent om een btw-retour rechtstreeks in te dienen bij de belastingdienst van EU-lidstaten waar je naar verzendt, selecteer dan landspecifieke registratie.
  5. Klik op Volgende.

6. Doe een van de volgende dingen:

• Als je de One-Stop Shop-registratie hebt geselecteerd, voer je je btw-nummer in van het land waar je bent geregistreerd en klik je op Btw innen. Als je extra btw-registraties wilt toevoegen, klik dan op Land toevoegen op de Btw op verkopen binnen de EU-pagina.
    • Als je een Vrijstelling voor micro-ondernemingen hebt geselecteerd, voer je je btw-nummer uit je eigen land in en klik je op Btw innen.
    • Als je Landspecifieke registratie hebt geselecteerd, voer je je btw-nummer in van het land waar je bent geregistreerd en klik je op Btw innen. Als je aanvullende btw-registraties moet toevoegen, klik je op Land toevoegen op de pagina Btw op verkopen binnen de EU.