Registreringsbaserede skatter i Frankrig

Hvis du allerede bruger Shopify til at sælge i Frankrig, kan du opdatere dine skatteindstillinger, så de afspejler dine skatteregistreringer ved at tilføje et momsnummer. Denne ændring påvirker ikke, hvordan der opkræves skatter for dine produkter.

Når du opdaterer dine skatteindstillinger, bliver du bedt om at angive din virksomheds momsnummer. Når du har tilføjet dette, angives de skatteprocenter, der gælder i de områder, du er registreret for, automatisk.

Shopify Support kan hjælpe dig med at opdatere dine skatteindstillinger i Shopify-administrator, men kan ikke yde rådgivning i skatteret. Hvis du har brug for hjælp til at ændre dine skatteindstillinger, skal du kontakte Shopify Support. Hvis du har brug for hjælp til at forstå din skattepligt, skal du kontakte de lokale skattemyndigheder eller en skatterådgiver.

Hvad er et momsnummer? Behøver jeg et?

Et momsnummer, også kaldet et momsregistreringsnummer (VATIN), er en identifikator, der bruges i Frankrig og i hele EU. Du får denne identifikator, når du registrer dig hos skattemyndighederne i et medlemsland. Dette nummer udstedes af lande, så shopejere kan opkræve moms.

Hvordan ved jeg, om jeg skal registrere mig for at opkræve moms i Frankrig?

Du skal registrere dig for at opkræve moms, hvis dit salg af varer når 85.800 EUR eller dit salg af tjenester når 34.400 EUR. Du kan også momsregistrere dig, inden disse grænser overskrides. Det er dit ansvar at konsultere de lokale skattemyndigheder eller en skatteekspert for at sikre, at du opkræver de korrekte skatteprocenter hos dine kunder, og at du indsender din selvangivelse og udligner dine skatter korrekt.

Skal jeg registrere mig til et momsnummer i andre lande i EU?

Hvis du har til hensigt at sælge til lande i EU, skal du muligvis registrere dig hos skattemyndighederne i disse områder, eller du kan tilmelde dig One-Stop Shop. Processen varierer, afhængigt af, hvor din virksomhed er placeret, hvor du sælger samt kravene hos de respektive myndigheder. Det er dit ansvar at finde ud af, hvor du skal registrere dig for at opkræve moms.

Hvis du har en væsentlig tilstedeværelse i et land, skal du kontakte skattemyndighederne i det pågældende land for at få bekræftet, om du skal registrere dig for at opkræve skatter.

Hvordan registrerer mig til et momsnummer?

1. Få formularen: e-handelsshopejere kan udfylde formularen ved hjælp af de franske skattemyndigheders onlineportal eller ved at besøge de lokale skattemyndigheder (Centre des Impôts).
  2. Udfyld formularen: Udfyld de nødvendige oplysninger i formularen med nøjagtige detaljer om din virksomhed såsom navn, adresse og kontaktoplysninger.
  3. Indhent understøttende dokumenter: Disse dokumenter kan inkludere bevis på identitet, bevis på adresse, virksomhedsregistreringsdokumenter og andre relevante dokumenter.
  4. Send formularen: Sørg for, at du har inkluderet alle de nødvendige oplysninger, inden du indsender formularen til de lokale skattemyndigheder (Centre des Impôts) eller ved hjælp af de instruktioner, som de franske skattemyndigheder har givet angående onlineindsendelse, hvis de er tilgængelige.

Registreringsprocessen tager normalt 2 til 4 uger, før de franske skattemyndigheder har gennemgået og behandlet din ansøgning.

Når din registrering er godkendt, modtager du dit momsnummer fra de franske skattemyndigheder. Dette nummer er vigtigt i forbindelse med opkrævning og indberetning af moms for dine salg i Frankrig.

Registreringsprocessen kan omfatte yderligere krav eller trin afhængigt af dine specifikke virksomhedsomstændigheder. Det er dit ansvar at kontakte en skatterådgiver eller de lokale skattemyndigheder med eventuelle spørgsmål eller bekymringer, du måtte have i løbet af registreringsprocessen.

Hvordan registrerer mig til at opkræve skatter i et EU-land?

Hvis du skal registrere dig til at opkræve skatter i et EU-land, kan du kontakte skattemyndighederne i dette land.

Når du har registreret dig, skal du tilføje dit momsnummer på siden Skatter.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Skatter og told i Shopify-administrator.
  2. Klik på Den Europæiske Union i afsnittet Lande/områder.
  3. Klik på Opkræv moms i afsnittet Moms på salg inden for EU.
  4. Vælg et land, hvor du er registreret.
  5. Angiv dit momsnummer i Momsnummer.
  6. Klik på Opkræv moms.
  7. Valgfrit: Klik på Opkræv moms for at tilføje flere områder og kontonumre.

Du kan slette eller ændre dine registreringer eller kontonumre ved hjælp af knappen ... ud for landets navn og kontonummer i afsnittet Skatteregistreringer.

Vil jeg kunne tilsidesætte skatteindstillinger?

Ja. Du kan få flere oplysninger i Skattetilsidesættelser og -undtagelser.

Hvor kan jeg få mere hjælp?

Shopify Support kan hjælpe dig med, hvordan du skal ændre dine indstillinger, men vi kan ikke rådgive dig om, hvorvidt du rent faktisk bør ændre dine indstillinger. Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om du skal registrere dig i medlemslande med moms og opkræve skatter fra dine kunder, er din bedste ressource en lokal ekspert som f.eks. en revisor eller en økonomirådgiver. Du kan også kontakte de enkelte landes skattemyndigheder direkte.

Hvad skal jeg vide om at sælge i EU?

Hvis du vil opkræve moms ved betalingsprocessen, skal du registrere dig til at få et momsnummer. For at hjælpe dig med at administrere den komplekse proces omkring registrering af et momsnummer, indrapportering af salg og udligning af moms har EU introduceret One-Stop Shop-tiltaget (OSS) for shopejere i EU og Import One-Stop Shop-tiltaget (IOSS) for shopejere, der importerer til EU. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal sende en ansøgning til OSS, kan du kontakte en lokal skatterådgiver.

Når du har fået dit OSS-nummer, skal du tilføje det under din momsregistrering i Shopify-administratoren. Sørg for, at du har opsat en leveringsprofil for EU, før du føjer dit OSS-nummer til din momsregistrering.

Hvis du ikke opkræver moms og told ved betalingsprocessen, skal din kunde betale dem til fragtfirmaet ved levering.

Sådan opsætter du dine skatter

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Skatter og told i Shopify-administrator.
  2. Klik på Den Europæiske Union i afsnittet Lande/områder.
  3. Klik på Opkræv moms på siden Moms på salg inden for EU.
  4. Vælg, hvordan du er momsregistreret.

• Hvis du har tilmeldt dig OSS-tiltaget og planlægger at indsende en enkelt momsangivelse for alle salg til kunder i EU-medlemslande, skal du vælge One-Stop Shop-registrering.
    • Hvis din butik har en årlig omsætning på 10.000 EUR eller derunder, og du planlægger at indsende en enkelt momsangivelse til dine lokale skattemyndigheder, skal du vælge Fritagelse for mikrovirksomheder. Fritagelsen for mikrovirksomheder er ikke tilgængelig, hvis du har mere end én momsregistrering.
    • Hvis du planlægger at indsende din momsangivelse direkte til skattemyndighederne i de EU-medlemslande, som du sender til, skal du vælge Landespecifik registrering.
  5. Klik på Næste.

6. Gør et af følgende:

• Hvis du har valgt One-Stop Shop-registrering, skal du angive dit momsnummer fra det land, hvor du er registreret, og klikke på Opkræv moms. Hvis du vil tilføje yderligere momsregistreringer, skal du klikke på Tilføj land på siden Moms på salg inden for EU.
    • Hvis du har valgt Fritagelse for mikrovirksomheder, skal du angive dit momsnummer fra dit bopælsland og klikke på Opkræv moms.
    • Hvis du har valgt Landespecifik registrering, skal du angive dit momsnummer fra det land, hvor du er registreret, og klikke på Opkræv moms. Hvis du vil tilføje yderligere momsregistreringer, skal du klikke på Tilføj land på siden Moms på salg inden for EU.