Nye skattefunktioner for EU

Bemærk: Denne vejledning er relevant for shopejere, der sælger i Den Europæiske Union. Det er dit ansvar at konsultere de lokale skattemyndigheder eller en skatteekspert for at sikre, at du opkræver de korrekte skatteprocenter hos dine kunder, og at du indsender din selvangivelse og udligner dine skatter korrekt.

Hvis du allerede bruger Shopify til at sælge i Den Europæiske Union, kan du opdatere dine skatteindstillinger for EU, så de afspejler dine skatteregistreringer. Denne ændring påvirker ikke, hvordan der opkræves skatter for din butik.

Når du opdaterer dine skatteindstillinger, bliver du bedt om at angive et momsnummer. Når det er blvet tilføjet, angiver Shopify automatisk de skatteprocenter, der gælder i de områder, du er registreret for.

Shopify Support kan hjælpe dig med at opdatere dine skatteindstillinger i Shopify-administrator, men kan ikke yde rådgivning i skatteret. Hvis du har brug for hjælp til at ændre dine skatteindstillinger, skal du kontakte Shopify Support. Hvis du har brug for hjælp vedrørende dine skatteforpligtelser, skal du kontakte de lokale skattemyndigheder eller en skatterådgiver.

Behøver jeg at registrere mig for at opkræve skat i et EU-land?

Det afhænger af situationen. Generelt er du forpligtet til at opkræve skat i alle EU-lande, hvor du sælger afgiftspligtige varer eller tjenester. Få mere at vide under Skatteoversigt for EU.

Hvad er et momsnummer? Behøver jeg et?

Et momsnummer, også kaldet et momsregistreringsnummer (VATIN), er en identifikator, der bruges i EU. Du får denne identifikator, når du registrer dig hos skattemyndighederne i et medlemsland. Dette nummer udstedes af lande, der opkræver moms.

Hvordan ved jeg, om jeg skal registrere mig for at opkræve skatter?

Du skal som regel registrere dig til opkrævning af moms hos skattemyndighederne i dit eget land, hvis du vil sælge til andre EU-lande. Hvis din virksomhed har en betydelig tilstedeværelse i et andet EU-land, eller sælger over en bestemt grænse til dette land, skal du muligvis også registrere dig i dette land. Denne grænse kan variere fra land til land.

Hvis du har en væsentlig tilstedeværelse i et land, skal du kontakte skattemyndighederne for at få bekræftet, om du skal registrere dig for at opkræve skatter. Du kan få mere at vide under Skatteoversigt for EU.

Hvordan registrerer mig til at opkræve skatter i et EU-land?

Hvis du skal registrere dig til at opkræve skatter i et EU-land, kan du kontakte skattemyndighederne i dette land.

Når du har registreret dig, skal du tilføje dit momsnummer på siden Skatter.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Konfigurer ud for Den Europæiske Union i afsnittet Skatteområder.
  3. Klik på Tilføj momsregistrering i afsnittet Momsregistreringer.
  4. Vælg et land, hvor du er registreret.
  5. Angiv dit momsnummer i Momsnummer.
  6. Klik på Tilføj momsregistrering.
  7. (Valgfrit) Klik på Tilføj momsregistrering, hvis du vil tilføje flere områder og kontonumre.

Du kan slette eller ændre dine registreringer eller kontonumre ved hjælp af knappen ... ud for landets navn og kontonummer i afsnittet Skatteregistreringer.

Vil jeg kunne tilsidesætte skatteindstillinger?

Ja. Du kan få mere at vide om, hvordan EU-skattetilsidesættelser påvirkes, når du opdaterer, i Skattetilsidesættelser.

Hvor kan jeg få mere hjælp?

Shopify Support kan hjælpe dig med, hvordan du skal ændre dine indstillinger, men vi kan ikke rådgive dig om, hvorvidt du rent faktisk bør ændre dine indstillinger. Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om du skal registrere dig i medlemslande med moms og opkræve skatter fra dine kunder, er din bedste ressource en lokal ekspert som f.eks. en revisor eller en økonomirådgiver. Du kan også kontakte de enkelte landes skattemyndigheder direkte.

Mine skattebeløb på kundeordrer ser anderledes ud, efter jeg opdaterede mine skatteindstillinger. Hvorfor gør de det?

I nogle ordrer vil du måske opleve en lille afvigelse i dine samlede skattebeløb, når du har opdateret dine skatteindstillinger. Denne afvigelse skyldes, at skattebeløbet afrundes på varelinjeniveau i stedet for på fakturaniveau. Du kan få mere at vide om afrundingsberegninger i Opsætning af EU-skatter.